Povežite se s nama

Politika

DPS: Mojkovcu potreban dalji razvoj i napredak, a ne prekrajanje i revidiranje donesene odluke o datumu Dana opštine

Objavljeno

dana

DPS Bar: Funkcioneri Demokrata da se okanu nasilja nad ženama i prekinu da vrše mobing nad odbornicom Purlijom

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Današnja izjava predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića o postojanju namjere da se sadašnji datum Dana opštine promijeniti u drugi, ogledalo je puke želje i pretenzije aktuelne lokalne vlasti da našu opštinu, za vrijeme svoje vladavine, pretvori i prepodobi drugoj namjeni, ocijenili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Podsjećaju da je 2012. godine, kao Dan opštine ustanovljen 13. avgust, datum kada je 1955. godine spajanjem Polja, koja su do tada pripadala kolašinskoj opštini i Mojkovca, koji je pripadao bjelopoljskom srezu, formirana današnja opština.

“Mi u DPS-u, cijenimo i poštujemo 7. januar kao datum sjećanja na Mojkovačku bitku 1916. godine, ali tada smo smatrali, kako što smatramo i danas da je upravo uspostovljanje i formiranje prvih organa lokalne vlasti treba obilježavati kao datum Dana opštine”, navodi DPS.

Advertisement

Međutim, dodaju, ovakva inicijativa onih koji nažalost danas predstavljaju lokalnu vlast uopšte ne čudi.

“U nedostatku ideja za valorizaciju postojećih resursa, nastavku trenda razvojnih projekata i neznanja da rade na izgradnju novih, oni ništa drugo i nijesu, niti imaju ponuditi. Svoje lice su pokazali još izborne noći kada su pobjedu slavili klicanjem i isticanjem zastava tuđih država. Samo se pitamo šta je sljedeće, da li da upravo zastave koje su veličali te večeri krase i samo zgradu Opštine?”, pita DPS.

Mojkovcu je, ističu oni, potreban dalji razvoj, napredak i nastavak izgradnje boljeg kvaliteta života naših sugrađana.

Advertisement

“Ako lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Veskom Delićem nije u stanju to da obezbijedi, onda nam od nje nije potrebno ni bilo kakvo prekrajanje i revidiranje donesenih odluka prethodnih vlasti, niti ćemo to dozvoliti”, zaključuje Opštinski odbor DPS Mojkovac.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

CDT: Nastavljeno podrivanje demokratije

Objavljeno

dana

Autor

CDT: Vlada umjesto usvajanja Temeljno ugovora da utvrdi prijedlog teksta na način rimjeren demokratskim društvima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izglasavanjem “zetskih” zakona promijenjena je podgorička izborna jedinica u sred izbornog procesa, poručuju iz Centra za demokratsku tranziciju.

“Ta pojava se u literaturi zove gerrymandering i predstavlja opasnu izbornu manipulaciju. Partije nijesu izvukle pouke iz onakvog odlaganja izbora. Nastavljaju sa podrivanjem demokratije!”, navodi CDT na Tviteru.

Podsjetimo skupština je sinoć usvojila izmjene dva zakona kojim je predviđeno da Zeta dobije status opštine, ali i da građani Zete ne glasaju na lokalnim izborima u Podgorici koji su raspisani za 23. oktobar.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Bošnjačka stranka će se sjutra odrediti o inicijativi za smjenu Vlade

Objavljeno

dana

Autor

BS odgovorila Vučuroviću: Turska je dokazani prijatelj Crne Gore, zahvalni smo što će pomagati našim državljanima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Bošnjačka stranka na sjutrašnjoj sjednici Predsjedništva te partije odlučiće kako će se odrediti prema inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, kazao je portparol te stranke Adel Omeragić.

Sjednica na kojoj će se o tome glasati zakazana je za petak, 19.avgust. Inicijativu su trećeg avgusta, nakon tajnovitog potpisivanja ugovora između Vlade i SPC, predali predstavnici DPS-a, SDP-a, SD-a, LP i DUA, što je ukupno 36 poslanika. To znači da je za smjenu vlade neophodno još pet glasova.

Bošnjačka stranka je i ranije najavila da će se prema o ovoj inicijativi odnijeti odgovorno, te da će odluku donijeti organi partije.

Advertisement

Podsjetimo, danas je i dio bivše parlamentarne većine, predvođene DF-om i Demokratama, predao u skupštinsku proceduru novu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi i smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Zirojević: Izdajnik Abazović uspio da pomiri Crnu Goru, svi okupljeni oko jednog cilja – rušenja najgore Vlade

Objavljeno

dana

Autor

Zirojević: Kamo sreće da Matija Bećković više nikad ne uđe u Crnu Goru

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izdajnik Abazović je konačno uspio da pomiri Crnu Goru, kazao je portparola Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević nakon što je i dio poslanika bivše vladajuće većine podnio inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

“Nakon što je ostvario svoj dječački san i pošao na Formulu 1, Dritan Abazović je, po svemu sudeći, ispunio još jedan san – ujedinio je i pomirio Crnu Goru. I to kako je pomirio i ujedinio – na današnji dan je 68 od ukupno 81 poslanika jedinstven u stavu da je Abazoviću istekao rok trajanja i da mu je mjesto na smetlištu crnogorske politike”, kazao je Zirojević.

Među tim poslanicima ima, ističe on, i Crnogoraca, i Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata…

Advertisement

“Svi okupljeni oko jednog cilja-da sruše najgoru Vladu u Crnoj Gori od onih okupacionih do danas. Zato ne treba imati šesto čulo niti sposobnost predviđanja budućnosti da bismo prognozirali-pade Dritan kao da ga ni bilo nije. Mi ćemo ga možda i zaboraviti,ali tužilac ne smije”, kazao je Zirojević.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije