Povežite se s nama

Vodeni Sportovi

MI: Prestup usporio Dukića, borba za medalju se nastavlja

Objavljeno

dana

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Jedriličari su dobili slobodan dan, ali je tokom njega, praktično nastavljena borba koja nije završena na regatnom polju. Naime, protesta je bilo mnogo, a ljubitelji jedrenja u Crnoj Gori, sa zebnjom su očekivali odluku u vezi sa Milivojem Dukićem, koji je sedmu regatu završio ka prvi, ali je zbog prestupa diskvalifikovan.

Odluka nije doneta do kraja dana, pomerena je za 1.jul, a zatim su sudije ostale dosledne odluci koju su donele, iako je bio masovni prestup, diskvalifikana su trojica jedriličara, među kojima je na žalost bio i Milivoj Dukić.

Imago Sports

Dukić je osmu regatu završio kao treći, pa je uoči poslednja dva dana i završne tri regate na sedmom mestu. Samo jedno mesto iza njega je Ilija Marković. Bodovna razlika nije velika, Dukić i Marković mogu da se bore za medalju, a odmah treba naglasiti da bi Dukić, da nije doneta sudijska odluka, kakva je doneta, u ovom momentu bio treći ili četvrti, ali….

JK Delfin/Duško Miljanić

U generalnom plasmanu, lidersku poziciju drži Žan Baptis Bernaz iz Francuske, drugi je Žoel Rodrigez Perez iz Španije, a treći Đovani Kokulato iz Italije.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko je na četvrtom mestu, Bruno Gašpić iz Hrvatske je na koti 11, Stipe Gašpić iz Hrvatske je na koti 14, Nikola Banjac iz Srbije je trenutno na 15. mestu, a Liam Orel iz Slovenije je trenutno na 16. mestu.

AdvertisementSportklub
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vodeni Sportovi

Klakor i Marković za SK: Spremni smo za šampionat sveta

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
JK Delfin Tivat

Jedriličarska reprezentacija Crne Gore, u sastavu, Milivoj Dukić, Ilija Marković, Nikola Golubović, pod komandom selektora Ilka Klakora, morala je da promeni plan priprema, pa je usled nedostatka finansijskih sredstava, umesto u Marseju, gde će biti olimpijsko regatno polje, deset dana intenzivno radila u Ulcinju.

Uslovi za rad su bili idealni, sve što je planirano odrađeno je maksimalno, a zatim su se misli usmerile ka novim, velikim iskušenjima, a prvo u nizu je Svetsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine, na kojem će ugled Crne Gore braniti selektor Ilko Klakor i mladi Ilija Marković.

JK Delfin

„Uslovi za rad su bili idealni. Maksimalno smo iskoristlli proteklih deset dana, podigli smo nivo fizičke i taktičke forme za period koji sledi, ali se iskreno nadam da ćemo naredne godini imati mogućnost da deo priprema odradimo na regatnom polju, na kojem će biti održane Olimpijske igre, kojima težimo i koje su primarni cilj“, naglasio je za Sport Klub, Ilko Klakor pa nastavio:

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

„Sada sve misli usmeravamo ka Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine. Ilija Marković je imao sjajnih rezultata tokom ove godine. Bio je u zlatnoj grupi na seniorskom Evropskom prevenstvu, bio je deseti na Evropskom prenstvu za jedriličare do 21 godine. Teško je u našem sportu davati prognoze, mnogo toga zavisi od uslova na regatnom polju, koncentracije, fokusa. Spremni smo, primarni cilj je plasman u finale, odnosno zlatnu grupu, a posle toga možemo da pričamo o novim ciljevima i dostignućima“.

JK Delfin/Duško Miljanić

Ilija Marković deluje odlučno i samouvureno. Napreduje iz dana u dan, na pomenutom Evropskom prenstvu je ostvario veliki uspeh, plasmanom u TOP 10, ali je ostao veliki žal jer je zbog problematičnih sudijskih odluka ostao bez prilike da se bori za medalju. Nedavno je na Mediteranskim igrama, u seniorskoj konkurenciji, osvojio osmo mesto.

„Spreman sam za Svetsko prvenstvo koje sledi. Kao i na svakom velikom takmičenju, cilj je da svaku regatu odjedrim maksimalno fokusirano, sa što je moguće manje grešaka. Daću sve od sebe da stignem do finala, odnosno zlatne grupe, a zatim, nadam se, sledi borba za plasman u TOP 10. U ovom trenutku obećavam da ću dati sve od sebe da nastavim nisku uspeha koje su jedriličari iz Crne Gore, uključujući i mene, ostvarivali u godini koja je u toku“.

Advertisement
JK Delfin

Svetsko prvenstvo u Portugaliji, Vilamuri, na programu je od 22. do 28. avgusta. Podsećanja radi, Ilija Marković je prošle godine na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine zauzeo sjajno deveto mesto u paklenoj konkurenciji, koja ga očekuje i u Portugaliji.Sportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Vodeni Sportovi

Srbija sa 15 predstavnika na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
FOTO: Kajakaški savez Srbije

Evropsko prvenstvo u kajaku počinje u četvrtak 18. avgusta u Minhenu.

Reprezentaciju Srbiju predstavljaće ukupno 15 takmičara raspoređenih u 14 posada. Za što bolji plasman u Nemačkoj boriće se sledeće posade:

Advertisement

K4 500 olimpijska: Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov, K2 500 olimpijska: Stefan Vekić i Strahinja Stefanović, K1 500 neolimpijska: Bojan Zdelar, K1 1000 olimpijska: Bojan Zdelar K2 1000 neolimpijska: Anđelo Džombeta, Ervin Holpert

K4 1000 neolimpijska: Milenko Zorić, Mihajlo Subotić, Marko Subotić, Branko Lagundžić, K1 200 neolimpijska: Marko Novaković, K2 200 neolimpijska: Marko Novaković, Vladimir Torubarov, K2 500 olimpijska: Marija Dostanić, Kristina Bedeč, K1 500 olimpijska: Marija Dostanić, K1 1000 neolimpijska: Kristina Bedeč, K 1 5000 neolimpijska: Kristina Bedeč K1 200 neolimpijska: Milica Novaković, C 1 200 olimpijska: Tijana Arsić

U para kajaku Srbija će imati dvojicu aduta: KL 2 200: Vuk Radovanović, KL 3 200: Strahinja Bukvić

AdvertisementSportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Vodeni Sportovi

Martinović bez druge medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
Savez za Sinhrono plivanje Srbije

Na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u nedelju je održano i drugo finale, solo slobodno, za muškarce u umetničkom plivanju. Srpski predstavnik Ivan Martinović koji je pre dva dana u solo tehničkom programu osvojio bronzu, ostao je bez medalje.

Ivan je u petak osvojio bronzu, a u drugom nastupu zauzeo je četvrto mesto.

Advertisement

Dominantno je do zlata, drugog na ovom šampionatu, došao dvostruki svetski šampion Đorđo Minisini sa ukupnom ocenom 88.4667.

Španac Fernando Dijaz del Rio osvojio je srebro (83.3333), a bronzom se okitio Francuz Kventin Rakotomalala koji nije nastupao u petak (78.0000).

Martinović je za svoj nastup ocenjen sa ukupno 68.5333, a na ovom prvenstvu ga očekuje još nastup u mešovitom duetu.

AdvertisementSportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije