Povežite se s nama

Svijet

Putin: Zapad je sebe saterao u zamku, koristi milione Ukrajinaca kao potrošni materijal

Objavljeno

dana

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Ljudmila Veneditkova

Zapad je saterao sebe u zamku, jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprineti slabljenju njegove globalne dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Advertisement

Kako prenosi Sputnjik, on je u četvrtak još istakao da Rusija ima veoma mnogo istomišljenika, ali se oni samo boje da govore naglas.

Takođe je najavio poseban govor o analizi situacije u svetu.

Advertisement

Ruski lider je u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa.

“Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Nesumnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali, u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem – svim sredstvima sačuvati svoju dominaciju… Ali, ta situacija, istovremeno, Rusiji otkriva da ima istomišljenike u svetu, a znate da je takvih istomišljenika veoma mnogo. Istina, neki se boje da podignu glavu i da o tome govore naglas”, objasnio je Putin.

Advertisement

Putin je ocenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u “američkom” svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

“Takozvani kolektivni Zapad u svojim postupcima polazi od toga da njihovi modeli libelarnog globalizma nemaju nikakvu alternativu. A ovaj model, nazvaćemo stvari pravim imenom, samo je obnovljena verzija neokolonijalizma i ništa drugo. To je američki svet, svet za odabrane, u kome se prava svih ostalih jednostavno gaze. Očigledna potvrda toga je sudbina mnogih zemalja i naroda Bliskog istoka i drugih svetskih regiona, a danas – miliona ljudi u Ukrajini, koje Zapad tako cinično koristi kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima da obuzda Rusiju”, objasnio je ruski lider.

Advertisement

Dodao je da ti pokušaji obuzdavanja nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne.

“Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije”, zaključio je Putin.

NultaTačka/Mediji

AdvertisementNulta Tačka
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

RT Rusija

Пентагон ангажовао извођаче ‘свуда на бојном пољу’ у Украјини – медији — РТ Русија и бивши Совјетски Савез

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Vijesti iz Rusije, izvor portal: RT Rusija
NAPOMENA! Automatski prevedeno, moguće greške u prevodu.


Амерички „помоћници“ подржавају кијевске оружане снаге, наводно верују француски обавештајци

Украјинске снаге имају „имали америчку војску на својој страни“ од почетка сукоба са Русијом, часопис Цаусеур навео а „добро позициониран аналитичар“ у француским обавештајцима како каже. Извођачи које је унајмио Пентагон наводно јесу „Свуда на бојном пољу.“

Advertisement

Ту тврдњу објавио је десничарски лист прошле недеље у анализи петомесечног руско-украјинског сукоба, који је, како је наведено, „није Давидова борба против Голијата,“ супротно ономе што многи људи верују.

„У Украјини је Пентагон по први пут подизвођач био за рат великих размера“, часопис је цитирао свој извор. Ове „плаћеници“ долазе поред „гигантски” војну помоћ коју Кијеву пружа Вашингтон, а нису нужно борци на првој линији, каже Цаусеур.

Као пример ‘подизвођачког’ ратовања, наводи се широко објављено снабдевање Спејс Икс сателитског интернет приступа за украјинске војне званичнике. Извршни директор Елон Муск је ово првобитно представио као чин добротворне подршке, али су медији касније открили да је то плаћено новцем америчких пореских обвезника.

Advertisement

САД су одлучиле да не уплићу своје трупе у Украјину, тврдећи да не желе директну конфронтацију са Русијом. Међутим, француски часопис наводи да Вашингтон очигледно игнорише претњу ескалације јер убацује оружје и приватну радну снагу у Украјину зарад „крварење“ Русија, што ће, како се нада америчка влада, резултирати стратешким поразом Москве.

Часопис је такође навео да се чини да Русија полако преузима предност над Украјином јер њена супериорна ватрена моћ преовладава над осмогодишњим припремама Кијева за борбу за Донбас. Тешка штета коју су изазвале руске артиљерије и ваздушне снаге довела је до дисертација и непослушности међу украјинским трупама, наводи се у саопштењу. Ако руске снаге напредују даље од јако урбанизованог Донбаса са његовим неповољним тереном, однос снага би могао брзо да се промени у корист Москве, наводи се у извештају.

Русија је послала трупе у Украјину 24. фебруара, наводећи као разлог неуспех Кијева да примени споразуме из Минска, чији је циљ да се регионима Доњецка и Луганска да посебан статус у оквиру украјинске државе. Протоколи, уз посредовање Немачке и Француске, први пут су потписани 2014. Бивши украјински председник Пјотр Порошенко је од тада признао да је главни циљ Кијева био да искористи прекид ватре да купи време и „створити моћне оружане снаге.

Advertisement

У фебруару 2022. Кремљ је признао републике Донбаса као независне државе и захтевао да се Украјина званично прогласи неутралном земљом која се никада неће придружити ниједном западном војном блоку. Кијев инсистира да је руска офанзива била потпуно ничим изазвана.

Ову причу можете поделити на друштвеним мрежама:RT Rusija
Advertisement
Nastavite čitati

RT Rusija

Шеф украјинске Запорошке области наређује припреме за референдум о придруживању Русији

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Vijesti iz Rusije, izvor portal: RT Rusija
NAPOMENA! Automatski prevedeno, moguće greške u prevodu.То је саопштено у понедељак на форуму „Заједно са Русијом“.

ДЕТАЉИ КОЈИ ПРАТЕ

AdvertisementRT Rusija
Nastavite čitati

Svijet

Čuveni JAPANSKI doktor pozvao na hitnu obustavu vakcinacije protiv COVID-a: Vakcinacija mora da se prekine

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Mario Bojić

„U pismu recenziranom časopisu Virologi, japanski kardiovaskularni hirurg, dr Kenji Jamamoto, pozvao je na prekid dopunskih vakcina protiv COVID-19.

Advertisement

„Kao mera bezbednosti, dalja dopunska vakcinacija treba da se prekine“, napisao je Jamamoto. Kako je rekao, on je zabrinjen i zbog  činjenice da su vakcine protiv COVID-19 povezane sa izazvanom imunološkom trombotičkom trombocitopenijom, koja, u nekim slučajevima je bio smrtonosna za pacijente.

Advertisement

Jamamoto radi u Memorijalnoj bolnici Okamura u Šizuoki, Japan. U pismu objašnjava da su on i njegove kolege „naišli na slučajeve infekcija koje je teško kontrolisati“, uključujući i one koje su se javile nakon operacije na otvorenom srcu i još uvek nisu bile pod kontrolom nakon nekoliko nedelja lečenja višestrukim antibioticima.

Ovi pacijenti, kaže Jamamoto, pokazali su znake imunokompromitovanja, a neki od njih su umrli…”

NultaTačka/Virologi

Advertisement

Nulta Tačka
Nastavite čitati

Najčitanije