Povežite se s nama

Politika

Кабинет премијера: ДФ пада под утицај Коњевића, иако су га звали „крвави министар”

Objavljeno

dana

Кабинет премијера: ДФ пада под утицај Коњевића, иако су га звали „крвави министар”

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Очигледно да jе завршни круг до циља, односно рушења Владе, предвиђен за ДПС, коjи само чека да ДФ одради своj дио посла, поручили су из кабинета премијера Кривокапића

Кабинет премијера Здравка Кривокапића истакао је да Демократском фронту ниjе сметала позициjа актуелног премиjера, нити jе био кандидат ДПС-а, док jе траjала борба за мандате. Из премијеровог кабинета су поручили и да ДФ све више пада под утицаj лидера СДП-а Рашка Коњевића.

Advertisement

– Лидери ДФ-а, Милан Кнежевић и Андриjа Мандић, као и броjни функционери ДФ-а очигледно све више падаjу под утицаj Рашка Коњевића. Интересантна jе интенциjа ДФ-а колико уважава ставове и наводе, садашњег посланика СДП-а, и некадашњег „крвавог министра”, како су га квалификовали, те лично оптуживали за тровање грађана боjним отровима – наводе из кабинета Здравка Кривокапића.

Из Кривокапићевог кабинета су истакли и да је исти Рашко Коњевић jе наjављивао да ће након парламентарних избора преговарати са ДПС-ом, док jе Здравко Кривокапић предводио листу „За будућност Црне Горе”, на коjоj су били и представници ДФ-а.

– Тада Фронту ниjе сметала позициjа актуелног премиjера, нити jе био кандидат ДПС-а, док jе траjала борба за мандате. Ако некоме ниjе jасно о чему се ради, довољно jе да се осврнемо на реалност. Данас, у опозициjи jе Рашко Коњевић, заjедно са ДПС-ом, док су на власти представници све три побjедничке листе са парламентарних избора, уклjучуjући и ДФ. И док управљаjу броjним државним предузећима са руководећих позициjа, очигледно су ДФ-у ближи ставови партнера ДПС-а, Рашка Коњевића, него оних конституената са коjима чине парламентарну већину – наводи се у реаговању.

Advertisement

Из премијеровог кабинета су истакли да тако блиска сарадња Коњевића и Демократског фронта је наjбоља потврда координисаних акциjа ДФ-а и ДПС-а, у коме се СДП намеће као везивно ткиво.

– Зато и не чуди што, иако идеолошки удаљени, политички блиско сарађуjу. Док jе СДП преузео водећу улогу са протестима против Владе, ДФ jе наjавио преузимање штафете за септембар. Очигледно да jе завршни круг до циља, односно рушења Владе, предвиђен за ДПС, коjи само чека да ДФ одради своj дио посла – закључују из кабинета предсједника Владе.ДАН
Advertisement

Politika

Вукчевић: Стагнација развоја Цетиња захтијева хитне промјене у приступу уптављања градом

Objavljeno

dana

Вукчевић: Стагнација развоја Цетиња захтијева хитне промјене у приступу уптављања градом

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


– Своје повјерење у културни препород, економски опоравак и друштвени прогрес Цетиња дајем овој листи – навео је он

Системска стагнација развоја Цетиња и сложеност изазова са којима се наш град деценијама суочава захтијевају хитне промјене у приступу управљања Пријестоницом у циљу унапређења локалне заједнице на питањима од општег интереса, оцијенио је кандидат за одборника на листи „СДП и грађани –  Свим срцем за Цетиње“ Марко Вукчевић.

Advertisement

 – Вриједности антифашизма, демократије, грађанског и секуларног друштва кроз модел интегративне политике једине изворно суверенистичке, државотворне и проевропске партије у синергији са грађанима, нестраначким личностима и слободним појединцима пружа шансу да заједничким проактивним дјеловањем на поменутим принципима и јасним програмским опредјељењима добијемо одговорну, професионалну и ефикасну градску управу. И стога, увјерен у искреност идеја и намјера људи спремних да адекватно одговоре на бројне изазове гарантујући својим личним и професионалним биографијама јавно изговорено – своје повјерење у културни препород, економски опоравак и друштвени прогрес Цетиња дајем овој листи – навео је Вукчевић.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Ломпар: На Цетињу ће се за пар година тражити стан више

Objavljeno

dana

Ломпар: На Цетињу ће се за пар година тражити стан више

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Ломпар истиче да Цетиње своjу развоjну шансу мора тражити кроз развиjање породичних, малих и средњих предузећа, кроз стварање услова за уплив страних и домаћих инвестициjа

Цетињу jе неопходан живот. Наш императив jе отварање нових радних мjеста, навела jе Владана Ломпар, кандидаткиња за одборницу и потпредсjедница цетињске УРА.

Advertisement

Ломпар истиче да Цетиње своjу развоjну шансу мора тражити кроз развиjање породичних, малих и средњих предузећа, кроз стварање услова за уплив страних и домаћих инвестициjа, а све то рjешавањем постоjећих проблема у бизнис зонама и jачањем Бизнис центра коjи би био истинска подршка предузетницима.

„Jедини начин да младе људе задржимо у Приjестоници jесте да им понудимо могућност да овђе раде и ствараjу“, наглашава Ломпар.

Потпредсjедница цетињске УРА наводи да осим извjесног пресељења државних институциjа коjе ће генерисати отварање нових радних мjеста, УРА ће омогућити низ стимулативних мjера за све оне грађане коjи планираjу започети сопствени бизнис.

Advertisement

„Повратне информациjа коjе добиjамо од инвеститора говоре о томе да ће Цетиње за свега пар година бити град у ком ће се тражити стан више“, закључуjе Ломпар.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

ДФ: Ђукановић открио да разговара са УРА, јасно је зашто није било реконструкције

Objavljeno

dana

ДФ: Ђукановић открио да разговара са УРА, јасно је зашто није било реконструкције

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Они су истакли да такве чињенице не треба да буду сакривене од јавности, а посебно то морају да знају припадници и гласачи парламентарне већине

Мило Ђукановић је објелоданио оно што су многи сумњали у Црној Гори – да одређени кругови блиски УРА или функционери те партије преговарају са њим о конкретној сарадњи. А о тим условима за сарадњу, према његовим ријечима, треба да знају они који треба да знају, поручили су из Демократског фронта.

Advertisement

Они су истакли да такве чињенице не треба да буду сакривене од јавности, а посебно то морају да знају припадници и гласачи парламентарне већине.

– Можда им ова сазнања помогну да схвате зашто није било договора везано за реконструкцију неспособне владе Здравка Кривокапића, коју је подржало 38 посланика, али три посланика УРА су то блокирали. Постаје очигледно зашто се лошим радом Владе компромитује велика народна побједа од 30. августа и зашто се безбједносни сектор не користи за борбу против криминала и корупције који су повезани са бившим режимом Мила Ђукановића – наводе из ДФ-а.

Заправо, како додају, сва снага параполитичких структура које подржавају дјелове извршне власти користила се за наношење штете коалицији “За будућност Црне Горе”, а највећи напори су уложени да се разбије ДФ и умањи снага странака које чине овај монолитни политички савез.

Advertisement

 – У том циљу је просуто много лажи, злоупотребљен је однос међудржавних односа Црне Горе са великим државама западне цивилизације тако што су измишљане и подметане политичке поруке о њиховом директном мијешању у унутрашње ствари Црне Горе. Сада у времену поравнавања међусобних рачуна све испливава на површину – додају.

Како истичу из Фронта, по повратку Дритана Абазовића и Милојка Спајића из САД њима блиски кругови су најављивали долазак високих функционера САД и ЕУ који ће припријетити некима из парламентарне већине, а првенствено нама из ДФ, санкцијама.

 – Такође, ти функционери ће наредити Милу Ђукановићу да се повуче са партијске и политичке сцене. Убрзо се показало да су то биле најобичније измишљотине уз помоћ којих је неко желио да извуче политичку и материјалну корист. Премало је времена у политици провео Дритан Абазовић да би могао да се одупре параполитичким и медијским структурама које желе да управљају Уром. Амбиције су несумњиво велике, а снага је мала да се све отме и приграби за тај мали халапљиви круг – тврде у ДФ-у.

Advertisement

Послије тврдоглавог и уцјењивачког односа коалиције ,,Црно на бијело“ према преосталим двијема побједничким коалицијама, данас су, истичу они,  присуствовали демонстрацији силе Мила Ђукановића, који се славодобитно хвали да је он, захваљујући Здравку и Дритану, опет важан фактор на политичкој сцени Црне Горе.

 – Посебно наглашава да му та неспособна власт није нашла ни доказала ни једну коруптивну и криминалну радњу и да, сада када их је на тај начин власт законски провјерила и легализовала, он и његови најближи сарадници траже да се њихова снага преточи у конкретно учешће у Влади – додају.

Из овог политичког савеза су додали да избјегавање сценарија повратка у мрачну прошлост и поновну владавину Мила Ђукановића не зависи само од 38 посланика.

Advertisement

 – Наш предлог о формирању нове политчке владе састављене од постојеће парламентарне већине и ојачане учешћем аутентичних представника мањинских народа је тема о којој ће се сви изјаснити до 10. децембра. Последња је шанса да три побједничке коалиције, без међусобних уцјењивања,  формирају нову јаку проевропску Владу. То можемо урадити ако се сви ослододе штетних утицаја параполитичких структура и узмемо у обзир интересе грађана Црне Горе, а на прво мјесто ставимо захтјеве свих оних људи који су нас гласали на прошлим изборима – наводе у ДФ-у.

Упозоравају да све остало води Црну Гору у потпуну политичку и институционалну кризу, а у таквом амбијенту се најбоље сналазе они који су опустошлили и опљачкали Црну Гору у протеклих 30 година.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije