Povežite se s nama

Crna Gora

Umjesto na drumovima, autobusi Nikšić prevoza parkirani

Objavljeno

dana

Umjesto na drumovima, autobusi Nikšić prevoza parkirani

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ko je namjeravao da pođe na posao redovnom autobuskom linijom iz nikšićke Župe do grada, morao se snalaziti kako je znao i umio. Vlasnici Nikšić prevoza obustavili su saobraćanje na toj liniji zbog nerentabilnosti, i tako će biti do daljnjeg ukoliko se ne dogovore sa opštinarima. Slično je bilo i na pojedinim linijma u Podgorici.

Umjesto na drumovima, autobusi Nikšić prevoza parkirani. Iznenadilo je to sve one koji su namjeravali iz dvadesetak kilometara udaljene Župe do grada.

Vlasnik Nikšić prevoza Gorčin Kovačević kaže da su sada na potezu opštinari sa kojima imaju ugovor o prevozu putnika.

Advertisement

Nakon svih poskupljenja 6.000 eura subvencija, kažu, malo je da podmiri sve troškove. Iz opštine i pored  dopisa, poruka i poziva novinara TVCG nisu odgovorali kako će riješti nastalu situaciju budući da su i drugi prevoznici iz Nikšića najavili ukidanje linija.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Rožajac uhapšen zbog sumnje da je prije šest godina ukrao 5.000 eura

Objavljeno

dana

Autor

U Baru uhapšene tri osobe zbog sumnje da su krijumčarile i prodavale narkotike

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Rožajac Z.M. (55) uhapšen je zbog sumnje da je 16. aprila 2016. godine zajedno sa D.S. iz Čačka izvršio krivično djelo – razbojništvo na štetu dvije osobe.

Oni su, kako se sumnja, navedenog datuma ušli u stan u Baru u kojem su boravila dva oštećena lica, te upotrebom suzavca i elektro šokera onesposobili jedno lice, dok su prema drugom licu uporijebili fizičku snagu, a kojom prilikom su otuđili novac u iznosu od 5.000 eura.

“Barska policija je istog dana kada je djelo izvršeno uhapsila D.S. i on je tada priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici, dok se Z.M. dao u bjekstvo. Po povratku u Crnu Goru, 6. avgusta 2022. godine on je u Rožajama uhapšen po nacionalnoj potjernici”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Devet osoba novčano kažnjeno: U Tivtu bacali kamenje i flaše jedni prema drugima, pucali iz startnog pištolja…

Objavljeno

dana

Autor

Devet osoba novčano kažnjeno: U Tivtu bacali kamenje i flaše jedni prema drugima, pucali iz startnog pištolja…

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Sud za prekršaje u Budvi novčanim kaznama osam osoba iz Tivta jer su se, sinoć oko 21.30 sati u naslju Gradiošnica na javnom mjestu ponašali “naročito drsko na način što su bacali kamenje i flaše jedni prema drugima”. Takođe, istog dana kažnjen je okrivljeni N.A. (23) u iznosu od 150 eura jer je pucao iz startnog pištolja, dok je B.A. (25) kažnjen 450 eura jer je odgurnuo vrata policijskog vozila koja su udarila policajca.

“Sudija suda za prekršaje u Budvi – odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je u hitnom postupku dana 08. avgusta 2022. kaznila novčanim kaznama u iznosima od po po 270 eura okrivljene: C.B. (21), C.S. ( 20), C.B. (22), C.E.(23), C.B. (42), S.M. (50), N.L .(24) i N.A. (23), svi iz Tivta. Oni su kažnjeni zato što su dana 07. avgusta 2022. oko 21.30 sati u naslju Gradiošnica, opština Tivat na javnom mjestu naročito se drsko ponašali na način što su bacali kamenje i flaše jedni prema drugima”, navodi se u saopštenju Suda za prekršaje u Budvi.

U odvojenom predmetu, kako dodaju, istog dana je okrivljeni N.A. (23) kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 150 eura jer je, navode, iz startnog pištolja ispalio pet metaka u vis.

Advertisement

“B.A. (25) kažnjen je 450 eura jer je odgurnuo vrata policijskog vozila koja su udarila policijskog službenika u predjelu grudi i nije postupio po naredbi policijskog službenika da se udalji sa lica mjesta”, navodi se u saopštenju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Završen 11. Ljetnji kamp za kamernu muziku: Kvalitet polaznika bio na zavidnom nivou

Objavljeno

dana

Autor

Završen 11. Ljetnji kamp za kamernu muziku: Kvalitet polaznika bio na zavidnom nivou

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Završni koncerti polaznika i mentora jedanaestog “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” održani su na Cetinju, u sali Ministarstva za kulturu, i u Podgorici, u KIC-u “Budo Tomović” minulog vikenda.

Ljetnji kamp za kamernu muziku je, po riječima organizatora, ove godine okupio 35 muzičara različitih generacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Švajcarske i SAD.

Maja Popović, urednica muzičkog programa KIC-a i organizatorka Ljetnjeg kampa, istakla je da su polaznici tokom sedmodnevnog boravka na Ivanovim koritima učili nova djela i usavršavali svoje programe kroz saradnju sa mentorima, među kojima su istaknuti umjetnici i profesori: violinista Sreten Krstić, klarinetista Veljko Klenkovski, violončelista Dmitrij Prokofjev, flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović, violinista Marko Simović i drugi.

Advertisement

“Od 25 kamernih ansambala, na završnim koncertima nastupili su odabrani – najbolji sastavi, a programi dva koncerta bili su različiti. Koncerti su kruna muzičkog i edukativnog rada u okviru Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, koji omogućavaju polaznicima da javno nastupe i doprinesu predstavljanju raznovrsnih umjetničkih programa i kamernih sastava”, kaže Popović.

Popović ističe da posebno raduje činjenica da je ove godine na kampu učestvovalo mnogo više gudačkih kvarteta nego obično, što je znak da kamp zaista raste, kao i kvalitet.

“Imali smo priliku da čujemo pet takvih sastava, kao i klavirski kvintet i klavirska dua i mnogo toga još. Naši polaznici su sve više studenti, postdiplomci, ali i mladi profesionalci koji žele da se susrijeću i uče jedni od drugih, ali od vrhunskih pedagoga i umjetnika koji su mentori na kampu”, naglašava ona.

Advertisement

Sreten Krstić, koji je drugu godinu zaredom mentor na kampu za kamernu muziku primjećuje, kako kaže, da nivo i kvalitet ovog kampa raste.

„Kvalitet koji polaznici posjeduju, a koji sam uočio u radu sa njima i na samim završnim koncertima, je zaista na visokom nivou i imam utisak da kamp sada privlači, osim mladih muzičara, i one sa završenom školom i određenim iskustvom“, ističe Klarić.

Marko Simović, profesor violine koji je na kampu od njegovog početka, dakle svih jedanaest godina, ističe kako su mentori za to vrijeme imali priliku da gledaju neke mlade ljude kako se muzički razvijaju i stasavaju u sjajne muzičare.

Advertisement

“Tokom ove dvije noći imali smo priliku da čujemo  šta znaju i mogu ovi mladi muzičari i nadam se da će ova priča nastaviti da raste i da se razvija jer se pokazalo da ovo jeste sjajna ideja”, smatra Simović.

Polaznici kampa Viktor Huter sa Cetinja i Stefano Pastorčić iz Italije saglasni su da je za njih ovo značajan kamp, veliko iskustvo i prilika da se muzički usavršavaju.

Ovogodišnji “Ljetnji kamp za kamernu muziku” podržali su: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada, Francuski institut, Njemačka ambasada, Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Advertisement

Prijatelji “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” su Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” i JU “Lovćen-Bečići”.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije