Povežite se s nama

Tehnologija

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Objavljeno

dana

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Microsoft još nije spreman da napravi velike promene dizajna u Windows 11 OS-u, ali barem testira nekoliko novih načina za prilagođavanje ovog operativnog sistema, piše Engadget. Uz najnoviju verziju operativnog sistema Windows 11 Insider preview (22509), možete da omogućite da prepravljeni meni Start prikazuje više zakačenih aplikacija ili više preporučenih aplikacija i datoteka, pored podrazumevanog režima koji balansira između ova dva. To nije povratak u Windows 10 Start meni za kojim su čeznuli neki nepokolebljivi oldschool korisnici, i zaista, malo je verovatno da će Microsoft ikada popustiti. Windows 11 daje prednost minimalizmu, a pretrpan Start meni pun svih aplikacija, ne odgovara baš najbolje tom opisu.

Advertisement

 

start.jpg

Advertisement

 

Između ostalih promena, Insider verzija će takođe vratiti datum i sat na traku zadataka na dodatnim monitorima, nešto što je iz nepoznatog razloga uklonjeno u Windowsu 11. Microsoft napominje da se podešavanje neće pojaviti za svakog korisnika Insajder programa, što je prilično čudno. Šteta je što Microsoft ne istražuje više načina za prilagođavanje trake zadataka – gubitak oznaka prozora učinio je radnu površinu čišćom, ali i težom za navigaciju u poređenju sa Windows 10.

Advertisement

Nova verzija Windows 11 za Insidere takođe će olakšati korišćenje Edge veb pretraživača dok koristite Narator, Microsoftov ugrađeni čitač ekrana. Takođe možete očekivati da vidite više opcija koje se prebacuju sa stare kontrolne table u čitiju aplikaciju Podešavanja. To uključuje napredna podešavanja deljenja, kao što su Network Discovery i File/Printer Sharing. Takođe ćete videti više detalja o svojim štampačima i skenerima.

 Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Tehnologija

Samsungova nova softverska strategija za Evropu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima

Objavljeno

dana

Autor

Samsungova nova softverska strategija za Evropu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima na nove verzije Androida

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Dok Google superbrzo izbacuje nove verzije Androida na svoje Pixel telefone, njegovi partneri — poput Samsunga, Sonija, Xiaomija, sporije ih usvajaju. To je zato što pomenute kompanije imaju sopstvenu modifikaciju Androida koja radi na sopstvenom specifičnom hardveru (više varijanti telefona, tačnije) povezana sa gomilom različitih operatera u različitim zemljama sa različitim propisima.

Advertisement

Tokom proteklih nekoliko godina, Samsung je učinio veoma očigledan napor da ubrza svoj proces ažuriranja i to njegovi verni kupci znaju da cene. Sada, kompanija bi mogla postati još brža sa ažuriranjima u Evropi tokom sledeće godine. Očigledno, Samsung je prestao da koristi CSC-ove (kodove specifične za pojedinačne zemlje) za softverske verzije svojih najnovijih telefona, efektivno smanjujući količinu ažuriranja koja je potrebna da napravi za jedan telefon.

Kako piše Galaxy Club, novi Galaxy telefoni koji će se prodavati u Evropi (Galaxy S22, A13, A33 i A53) sada će dolaziti sa konsolidovanim EUX kodom umesto CSC-a, što bi teoretski trebalo da znatno, znatno olakša Samsungu da pravi i donosi ažuriranja u različite krajeve kontinenta.

Možda ste ranije videli efekte ažuriranja zavisnih od regiona — čujete da su „neke zemlje počele da dobijaju ažuriranje“, ali nemamo pojma kada će to stići do nas. Ili beta program koji je ograničen samo na nekoliko zemalja — neke druge mogu ili ne moraju biti pridružene kasnije ali je to sve do sada bila čista lutrija, barem iz ugla korisnika.

Sada kada Samsung prelazi na objedinjenije verzije ažuriranja, ovo bi trebalo značajno da ubrza proces. Ili se barem nadamo, dok čekamo i neko zvanično saopštenje iz kompanije koje bi potvrdilo naše nade.

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Kingston FURY ulazi u partnerstvo sa G2 Esports kao zvanični provajder gejming memorije

Objavljeno

dana

Autor

Kingston FURY ulazi u partnerstvo sa G2 Esports kao zvanični provajder gejming memorije

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Saopštenje za javnost

Advertisement

Kingston FURY, gejming odeljenje kompanije Kingston Technology, svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, najavljuje svoje partnerstvo sa jednim od vodećih svetskih brendova za zabavu i esport, kompanijom G2 Esports, kao zvanični provajder memorije i rešenja za skladištenje podataka. Snaga čuvenih G2 gejmera će u potpunosti biti oslobođena uz pomoć Kingston FURY DRAM-a i SSD-ova visokih performansi, unapređujući njihove sisteme na još viši nivo.

Kingston je oduvek znao za silu koju gejming predstavlja i bio je ponosni navijač i redovni sponzor esport timova. Iako je ovo tek početak partnerstva između Kingston FURY-ja i G2 Esportsa, to nije prvi put da Kingston sarađuje sa osnivačem G2, Carlosom ‘Ocelote’ Rodriguezom. Bivši profesionalni igrač SK Gaminga upoznat je sa snagom Kingstona nakon što je iskusio HyperX liniju.

Advertisement

„Kingston je nedavno ponovo predstavio svoje memorijske proizvode lansiranjem Kingston FURY, prozvoda dizajniranih za igrače i entuzijaste, tako da smo veoma uzbuđeni što možemo da poželimo dobrodošlicu G2 u Kingston porodicu“, rekao je Robert Alen, direktor marketinga, Kingston EMEA. „I radujemo se što ćemo još jednom sarađivati sa Karlosom i G2, kao i ponovnom predstavljanju njihovim fanovima“.

„Kingston je sa mnom najduže, i kao partner i kao hardver na kom sam religiozno igrao i sa kojim sam radio godinama“, rekao je Carlos ‘Ocelote’ Rodriguez, osnivač i izvršni direktor G2 Esportsa. „Volim brend, njihove ljude i njihov napredan stav prema svemu što dotaknu.”

Advertisement

Kingston se pridružuje G2 listi partnera koja se stalno širi. Obožavaoci mogu da se raduju posvećenom i kreativnom sadržaju od oba brenda.

Za više informacija posetite kingston.com/gaming.

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Apple je najvredniji brend 2022. godine, Google, Samsung i Huawei u Top 10

Objavljeno

dana

Autor

Apple je najvredniji brend 2022. godine, Google, Samsung i Huawei u Top 10

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Novi izveštaj koji je sproveo Brand Directory smatra da je Apple najvredniji brend na svetu za 2022. Istraživačka firma procenjuje vrednost brenda na 355,1 milijardu dolara. Imajte na umu da je ova procena izračunata od strane Brand Directory i da ne odražava tržišnu kapitalizaciju brenda.

Advertisement

Prvih deset najvrednijih brendova na globalnom nivou su sledeći:

1 – Apple
2 – Amazon
3 – Google
4 – Microsoft
5 – Walmart
6 – Samsung Group
7 – Facebook
8 – ICBC (Industrial and Commercial Bank of China)
9 – Huawei
10 – Verizon

Procena Apple-ovog brenda porasla je za 35% u odnosu na 2021. godinu, a procena je najveća od svih brendova koju je kompanija zabeležila. Google je treći najvredniji brend.
Samsung grupa je zauzela šesto mesto i jedini je korejski brend na listi 25 najvrednijih brendova.

Huawei se rangira kao deveti najvredniji brend za 2022. godinu, vraćajući se sa 21. mesta u 2021. Huawei je sigurno daleko bolji nego što je bio od početka zabrane u SAD. Konačno, TikTok je najbrže rastući brend na svetu, prenosi GSM Arena.

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije