Povežite se s nama

Crna Gora

Montenegro erlajns otvara poslovnice

Objavljeno

dana

Montenegro erlajns otvara poslovnice

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Kompanija Montenegro erlajns počinje sa radom, jer je plan reorganizacije stečajnog upravnika Saše Zejaka prihvaćen, potvrđeno je Vikend novinama.

Kako je kazala saradnica stečajnog upravnika Dina Šabotić, poslovnice Montenegro erlajnsa uskoro će početi sa radom.

„Počinjemo sa radom poslovnica, gdje će biti moguća kupovina avio-karata svih kompanija, ali i Air Montenegra, kao strateškog partnera. Dio radnika će biti vraćen na posao, a uz poslovnice nudićemo i transfer putnika, što je Montenegro Airlines i prije radio s obzirom da ima veliki vozni park sa vozilima starim od po svega nekoliko godina”, istakla je Šabotić.

Advertisement

Održavanje aviona

Ona posebno ističe da je Montenegro erlajns pred povratkom tzv. PART-a 145.

“PART145 odnosi se na se na održavanje vazduhopolova i odobrava ga Agencija za civilno vazduhoplovstvo. Dakle, dobijanjem PART-a 145 Montenegro erlajns će ponuditi Air Montenegru održavanje aviona”, ističe Šabotić, dodajući da će i u ovom dijelu biti uposleno više desetina radnika Montenegro erlajnsa.

Advertisement

Takođe, kako tvrdi Šabotić, Montenegro erlajns je ušao u proces dobijanja evropskog PART-a 145, koji odobrava EASA Evropska organizacija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja.

Izdaju poslovne prostore

Prema njenim riječima, stečajna uprava se odlučila da poslovne prostore kompanije u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu i u zgradi kompanije Normal u Podgorici (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog) ponudi za izdavanje.

Advertisement

„Ovi prostori će bi ti ponuđeni u zakup jer postoji interesovanje za njih”, rekla je Šabotić.

Upisivani tereti

Stečajna uprava je, objašnjava Šabotić, otkrila je i da su pred stečaj kompanije upisivani tereti na poslovne prostore Montenegro erlajnsa.

Advertisement

„Na poslovni prostor u Budvi tokom 2021. godine upisano je osam tereta, a na Upravnu zgradu pred stečaj je upisano čak 39 tereta. Poslovni prostor na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici opterećen je sa šest tereta. Takođe, tereti su upisivani i na vozila Montenegro erlajnsa, koje je stečajni upravnik u skladu sa zakonom odbio”, zaključila je Šabotić.

Državi osporen 121 milion eura potraživanja

Stečajni upravnik Montenegro erlajnsa Saša Zejak od prijavljenih 169.704.069 eura potraživanja priznao je svega oko 34 miliona eura. Od priznatih 34 miliona eura, oko 13 miliona su dugovanja po osnovu poreza i doprinosa, dok je oko sedam miliona dug prema Aerodromima.

Advertisement

Kada se od ukupnog iznosa odbije 20 miliona, koliko bi praktično država morala sama sebi da uplati s obzirom da je Uprava prihoda državna institucija, kao i da su Aerodromi, takođe, u vlasništvu države, ukupno dugovanje Montenegro Airlinesa, shodno podacima stečajne uprave, iznosi 14 miliona eura.

“Od ukupnog iznosa od 169.704.069 eura, prihvaćeno je 33.880.893 eura. Osporeno je oko 135 miliona eura, a od toga državi 121.833.606 eura. Osporena su i sva razlučna prava na pokretnu i nepokretnu imovinu Montenegro erlajnsa”, objasnila je Šabotić.Aktuelno
Advertisement

Crna Gora

U Podgorici počela ugradnja novih autobuskih stajališta

Objavljeno

dana

Autor

U Podgorici počela ugradnja novih autobuskih stajališta

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Kako je naveo, osim prvog postavljenog na Bulevaru Stanka Dragojevića, do kraja godine planirano je da se nova autobuska stajališta nađu na još osam lokacija.

“Planiramo da nova stajališta ugradimo na sljedećim lokacijama: Ulica Bracana Bracanovića (prije raskrsnice sa Ul. 4. jula), Brijeg Ćukovića, Trg Božane Vučinić, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog (kod picerije “Bulevar”), Ulica Ivana Milutinovića (kod CEDIS-a), Bulevar Mihaila Lalića (pravac iz Tološa), Bulevar Ivana Crnojevića i Ulica V proleterske brigade (Cvijetin brijeg)”, naveo je Vuković Fejsbuku.

On je najavio da će na jednom broju stajališta biti ugrađeni led displeji kako bi se građani mogli informisati o redu vožnje.

Advertisement

“Budžetom za narednu godinu, opredijeljen su značajna sredstva za nastavak projekta modernizacije autobuskih stajališta i u drugim djelovima grada. Nastavljamo dalje, podgorički, ne politički”, poručio je Vuković.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Detalji nesreće iz kanjona Morače: Niko nije vidio da su sletjeli, povrijeđeni otac se popeo uz liticu i zaustavio saobraćaj

Objavljeno

dana

Autor

Detalji nesreće iz kanjona Morače: Niko nije vidio da su sletjeli, povrijeđeni otac se popeo uz liticu i zaustavio saobraćaj

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U automobilu marke “Opel” koji je sletio jutros u kanjon Morače nalazila se tročlana porodica iz Novog Pazara. Žena S.Z. (34) je poginula, dok su otac i 14-godišnji dječak povrijeđeni.

Kako nam je kazao Željko Darmanović iz Službe zaštite i spašavanja iz Kolašina oni su dobili poziv u 9 sati i 13 minuta, kada su obaviješteni da je došlo do nesreće.

Mišljenja je međutim, da je automobil sa porodicom prije osam sati sletio u kanjon, a njihovo izlijetanje sa kolovoza izgleda niko nije vidio.

Advertisement

Povrijeđeni otac je, pak, uspio da se popenje uz klizavi teren oko 150 metara do magistrale gdje je zaustavio saobraćaj.

Dječak, koji ima povrede kuka i karlice, je izvučen oko 11 sati, dok je tijelo stradale žene izvučeno sat i po nakon njega.

Darmanović navodi da je u akciji izvlačenja učestvovao veliki broj vatrogasaca, te da je pomagala i policija.

Advertisement

Podsjeća da se na istom mjestu dogodila nezgoda 10. oktobra kada su sa puta sletjeli sin i majka, ali srećom niko nije stradao.

Pozivamo vozače na oprez.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Vlasnik i suvlasnik lokala u Podgorici uhapšene zbog omalovažavanja policajaca i inspektora

Objavljeno

dana

Autor

Vlasnik i suvlasnik lokala u Podgorici uhapšene zbog omalovažavanja policajaca i inspektora

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Službenici Uprave policije u Podgorici su u noći između 26 i 27. novembra uhapsili su dvije osobe zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšeno je odgovorno lice u ugostiteljskom objektu “Tarantino” Z.R. (37) jer je omalovažavao pripadnike Uprave za inspekcijske poslove i oglušio se na izdato upozorenje. Takođe, suvlasnik lokala “Mikser” M.M. (35) uhapšen je zbog ometanja i omalovažavanja službenika policije i inspekcije tokom sprovođenja kontrole.

Naime, službenici policije su pružali asistenciju pripadnicima Uprave za inspekcijske poslove prilikom kontrole poštovanja mjere Minstarstva zdravlja donijetih u cilju sprečavanja širenja opasne zarazne bolesti Covid 19.

“Kontrolom ugostiteljskog objekta „Tarantino“, koja je sprovedena 26. novembra, odgovorno lice Z.R. (37) je omalovažavalo pripadnike Uprave za inspekcijske poslove, nakon čega se oglušio o izdato upozorenje pripadnika policije. On je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom radu i miru i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 250 eura”, naveli su u saopštenju.

Advertisement

Takođe, 27. novembra oko 1.30 časova je izvršena kontrola ugostiteljskog objekta „Mikser“ koji je bio zaključan dok je u njemu boravilo desetak osoba.

“Vrata je otvorio suvlasnik lokala M.M. (35) koji je ometao i omalovažavao službenike policije i inspekcije prilikom sprovođenja kontrole. On je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 750 eura”, naveli su iz Uprave policije.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije