Povežite se s nama

Crna Gora

Bečić: Crnogorski vatrogasci svoje herojstvo nebrojano puta iskazali

Objavljeno

dana

Bečić: Crnogorski vatrogasci svoje herojstvo nebrojano puta iskazali

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Svjetski dan vatrogasaca, 4. maj, je prilika da izrazimo veliko poštovanje i zahvalnost svim pripadnicima službi zaštite i spašavanja koji nadljudskim naporima, često rizikujući svoje, čuvaju naše živote i vode bitku sa nepogodama koje pogađaju imovinu građana lokalne samouprave i države Crne Gore, naveo je lider Demokrata, Aleksa Bečić.

“Uprkos nerijetko lošim uslovima i brojnim izazovima, crnogorski vatrogasci su svoje herojstvo nebrojano puta iskazali i potvrdili da društvo uvijek može da računa na njihovu bezrezervnu pomoć”, naveo je Bečić na Tviteru.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

UP: Uhapšen Novljanin, osumnjičen za podmetanje deset požara na teritoriji Herceg Novog

Objavljeno

dana

Autor

UP: Uhapšen Novljanin, osumnjičen za podmetanje deset požara na teritoriji Herceg Novog

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Službenici Uprave policije u Herceg Novom su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju više slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali osobu koja je podmetnula 10 požara. Zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih djela iazazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je uhapsila L.R. (19) iz Herceg Novog, saopšteno je iz Uprave policije.

“L.R. je, kako se sumnja, od 24. jula do 8. avgusta 2022. godine, izvršio navedena krivična djela na način što je u deset navrata podmetnuo požare u dijelu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je nastupila veća materijalna šteta”, naveli su u saopštenju.

Požare je, dodaju iz policije, u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru.

Advertisement

“Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog”, naveli su iz Uprave policije.

Značajno je, dodaju, istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmjenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima kako bi se predmetni događaji sveobuhvatno riješili.

“Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost”, saopštili su iz Uprave policije.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Konjević: Vojska Crne Gore u službi građana i države, počinje gašenje požara u okolini Perasta

Objavljeno

dana

Autor

Konjević: Imenovanjem Kurtija nanijeta velika šteta bezbjednosnom sektoru

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ove godine Vojska Crne Gore je izvanredno pomogla Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) čiji vazduhoplovi većinom nijesu u funkciji. Sada počinje i gašenje požara u okolini Perasta, kazao je ministar odbrane Raško Konjević.

“Vojska Crne Gore u službi građana i države. Ispunjavaju zadatke u okviru “treće misije””, naveo je konjević na Tviteru.

Imajmo, poručuje ministar, više razumjevanja za njihove potrebe za vojnim poligonom.

Advertisement

“Jer da vazduhoplovci nijesu imali uslove i opremu za obuku ne bi danas ni mogli da učestvuju i pomažu građanima. Bez obuke i adekvatne opreme nema sposobne Vojske Crne Gore”, rekao je Konjević.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Za sedmi javni poziv za subvencioniranje kupovine dvotočkaša 50.000 eura

Objavljeno

dana

Autor

Za sedmi javni poziv za subvencioniranje kupovine dvotočkaša 50.000 eura

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Danas je raspisan sedmi javni poziv za sedmi ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta u okviru projekta “Podgorica na dva točka”; a prijave se mogu dostaviti do 19. avgusta.

Za ovaj poziv iz Budžeta Glavnog grada je, kako je precizirano, opredijeljeno 50.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina 50 električnih trotineta i 400 bicikala.

– Subvencija se odnosi na kupovinu bicikala u visini od 50 odsto cijene, a najviše u iznosu do 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50 odsto cijene, a najviše do 200 eura – precizirano je u saopštenju..

Advertisement

Pravo na dodjelu subvencije kroz projekat “Podgorica na dva točka” ima prvih 400 građana/ki koji se prijave za bicikla i prvih 50 građana/ki koji se prijave za električno biciklo ili električni trotinet, a koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

– Rok za podnošenje prijave je 10 dana od dana objave na web stranici Glavnog grada www.podgorica.me i u jednom štampanom mediju, zaključno sa 19. avgustom – naveli su iz PG biroa.

Obavezni dio prijave su:

Advertisement
  • Obrazac-Zahtjev za dodjelu subvencije,
  • Kopija lične karte,
  • Ponuda iz prodavnice bicikala u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom,
  • Potvrda o prebivalištu i
  • Uvjerenje o kućnoj zajednici.

Prijave se dostavljaju na arhivu Glavnog rada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti), a nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati.

– Komisija za dodjelu subvencija građanima ocjenjivaće pristigle zahtjeve i utvrditi listu prvih građana/ki čija prijava je ispravna, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na zvaničnom sajtu Glavnog grada – navedeno je u saopštenju.

O svim dodatnim pitanjima u vezi sa Javnim pozivom građani se mogu informisati [email protected] i pozivom na brojeve 020/665-076i 020/665-083.

– Glavni grad je kroz projekt “Podgorica na dva točka” subvencionirao kupovinu više od 1.390 dvotočkaša, sa ukupno 150.000 eura – istakli su iz PG biroa.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije