Povežite se s nama

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Apel za pomoć sugrađanki Anisi Damjanović iz Bijelog Polja

Objavljeno

dana

Anisa Damjanović iz prigradskog naselja Lipnica,svoj život živi bez elementarnih uslova ,privatno stanuje ,živi od materijalnoga primanja 69 eura mjesečno.

“ Nemam potrebnih uslova za život ,praktično nemogu da izdržim ,jer moram svaki mjesec da platim kiriju od ovoga malog prmanja ,a dešava se da zimi često ostane bez drva.

Lošega sa zdrastvenog stanja pa nijesam u mogućnostima da radim za dnevnicu “ Oboljela je ,imam zdrastvene probleme i sa pritiskom i sa srcem praktično nemogu da stanem ,sa tabletama za bolove liježem i ustajem“.Nakon brojnih apela za pomoć dobila sam skorije samo 80 eura.Život kao podstanar je veoma surov Anisa kaže da se jedini plaši da negdje ne bude izbačena i ostane na ulici.

Advertisement

“ Cio život mislim o goroj večeri jer gledam šta će mi ostati za sjutra,nikad nijesam ništa fino  i lijepo zapamtila Od Opštine i Centra za socijalni rad nijesam dobila pomoć .Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu Anisi Damjanović mogu to da učine uplatom na broj žiro računa kod Adiko banke 555-900313528160

Tekst i foto :J.Š.

Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Bjelopoljski poljoprivrednici svoje proizvode predstavili na Novosadskom sajmu medalje i priznanja otišle Slavku Fuštiću i Vujici Vukoviću

Objavljeno

dana

Autor

Poljoprivrednici iz Bijelog Polja i zaposleni u sektoru za poljoprivredu i ruralni razvoj učestvovali su na međunarodnom sajmu poljoprivrede ,koji od 23 do 25.maja održan u Novom Sadu.

Novosadski sajam ,89 po redu ,bio je odlična prilika da poljoprivrednici iz Bijelog Polja predstave svoju ponudu širem tržištu ,ali i da se upoznaju sa novinama u oblast proizvodnje i mehanizacije ,kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni u održivi razvoj ,Jasmin Ćorović.

,,Ponuda sajma je jako bogata sajam je bio takmičarskog karaktera ,pa su se Bjelopoljci Vujica Vuković i Slavko Fuštić vratili sa medaljama i priznanjima.

Advertisement

,,Vujica Vuković je osvojio tri medalje -zlatnu je dobio za šljivovicu ,srebrenu za jabukovaču i bronzanu za kruškovaču .Takođe medaljom se oktio i Slavko Fuštić,dugodišnji proizvođač viskija “,istakao je Ćorović.

Autor :Jovan Šćekić

Foto :Sekretarijat za ruralni održivi razvoj

Advertisement
Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :37 poslodavaca dobilo garantove

Objavljeno

dana

Autor

U sklopu realizacije projekta “ Smanjenje nezaposlenosti u opštini Bijelo Polje “,predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović potpisao je i dodijelio ugovore o dodjeli garantova za 37 poslodavaca.

Za obuke na radnommjestu izdvojeno je 60 i prekvalifikacija 39 nezaposlenih radnika obezbijeđeno je 84.600 eura ,dok je 329 eura obezbijeđeno za 88 radnika sa Biroa rada kojiće raditi kod poslodacaca 12 mjeseci.

Predsjenik Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović,je istakao da je lokalna samouprava na polju unapređivanja biznisa ,te da će ovim projektom po prvi put postići dobre rezultate Opština će šest mjeseci davati platu oko 450do 550 eura ,dok će ih poslodavci iz svojih sredstava isplaćivati preostalih šest mjeseci,kazao je Smolović.

Advertisement

Projekat “ Smanjene stope nezaposlenosti“ u opštini Bijelo Polje realizuje se u dobroj saradnji sa Ministarstvom finasija i socijalnog staranja ,kroz Program EU I Crne Gore za zapošljavanje ,obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Tekst :Jovan Šćekić

Foto :Bijelo polje online

Advertisement
Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Svečano završeni “ Majski susreti “ u Zatonu

Objavljeno

dana

Autor

Tradicionalni 15 po redu “ Majski susreti“ svečano su završeni fustal turnirom u kojem je odigralo šestanest ekipa iz Crne Gore i Srbije.

Ivan Bojović iz NVO “ 21 Maj “ je istakao,da je turnir počeo dolaskom bajkera “ Sokolovi “ koji donose loptu sa kojom se igraju uspješne utakmice.

Uručene su i dvije plakate za povoljan doprinos organizaciji ove manifestacije ,postuhumno Marku Dangubiću bivšem predsjedniku MZ Zaton ,a druga plaketa uručena je i dugodišnjem sportskom radniku iz Bijelog Polja Uglješi Rakočeviću“ ,kazao je Bojović.

Advertisement

“ On je istakao da će ove godine manifesicija biti podijeljena u tri segmenta .

18. i 19 juna obilježavamo Dan rukometa koji su planirana brojna takmičenja za mlade .U dobroj saradnji sa Rukometnim savezom organizivaćemo  ovaj turnir u dobrom cilju da popularizujemo sport kod mladih “,istakao je Bojović.

Majske susrete ćemo okončati 12.i 13.jula Drugim festivalom kratke književne forme koji će biti upličen ispred OŠ “ Braća Ribar “u Zatonu .Planirali smo književno veče ,i promociju novina “ Zaton“ kazao je Bojović.

Advertisement

Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Bijelo Polje ,generalni sponzor “ Nikšićko pivo“ ,Bemax “ i “ VM Inženjering “ iz Bara.

Program vodili stručni novinari Milovan Novović  i Milutin Štešević.

Tekst i foto :Jovan Šćekić dopisnik iz Bijelog Polja

Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije