Povežite se s nama

Novosti.rs

ČAĐENOVIĆ ZNAO DA GA LAZOVIĆ FOTOGRAFIŠE! Nakon što je fotografija prosleđena Zviceru, kavački klan dobio je jasnu poruku

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POVODOM izjave bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića oglasili su se iz Demokratskog fronta i kazali da je postojala namera da se opstruira rad tužilaštva.

Foto: Libertas/Printscreen

Advertisement

- Nakon jučerašnjeg „pojašnjenja“ Milivoja Katnića o njegovoj i ulozi specijalnog državnog tužilaštva u prikrivanju dokaza, i zaustavljanju istrage o vezama visokih policijskih službenika sa vođama kavačkog klana, već danas su se stekli uslovi da nekadašnji GST i njegov zamenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani. Osim javnog priznanja Milivoja Katnića, imamo i vizuelni dokaz – fotografiju nasmejanog Saše Čađenovića koju je Petar Lazović poslao Radoju Zviceru.

Ova fotografija, koja je očigledno nastala u zgradi tužilaštva, dovoljno govori o tome da Saša Čađenović zna da je fotografisan od strane Petra Lazovića.

Poruka Zviceru

Ali što je još više inkriminišuće za Čađenovića, jeste da fotografija prosleđena Radoju Zviceru predstavlja jasnu poruku da kavački klan ima zaštitu specijalnog tužilaštva.

Advertisement

Foto: Libertas/Printscreen

Takođe, činjenica da je GST Vladimir Novović insistirao na ponovnom formiranju predmeta jasno ukazuje na svesnu opstrukciju Milivoja Katnića i Saše Čađenovića koji su krajem januara 2021. godine zaključili da ne postoje elementi za krivično gonjenje Petra Lazovića i LJuba Milovića.

Priznavši sinoć da on lično stoji iza ove odluke, Milivoje Katnić bezuspešno pokušava spasiti Sašu Čađenovića, i relativizovati dokumenta koja je objavio Evropol, navode iz DF-a, dodajući da očekuju od novog GST-a Vladimira Novovića „da koliko danas izda nalog za privođenje i određivanje tužilačkog pritvora Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, jer između njihovih i zloupotreba Vesne Medenice ne postoji razlika“.

Advertisement

- Za nekog ko se hvalio učešćem na međunarodnim tužilačko-policijskim seminarima, saradnjom sa svim policijama sveta, ipak moramo primetiti da Milivoje Katnić svojim cirkuskim objašnjenjima o ulogama Lazovića i Milovića jasno pokazuje da nije mario za saradnju sa Evropolom, i da je selektivno pristupao dokumentima koje je dobijao od naših evropskih partnera.

Zbog svega navedenog, DF očekuje u narednim satima privođenje i procesuiranje Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, inače ćemo svaki pokušaj relativizacije ovog slučaja smatrati kao projektovan i tendencionzan, i na šta ćemo imati konkretan i snažan odgovor. Vreme je za pravdu! - zaključuje se u saopštenju DF-a.

 

AdvertisementNovosti
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

ODLOŽEN DOLAZAK PATRIJARHA PORFIRIJA: MPC objavila novi datum posete NJegove Svetosti Crnoj Gori

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


IZ Mitropolije crnogorsko-primorske obavestili su javnost da se odgađa najavljeni dolazak Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u Herceg Novi povodom obeležavanja 640 godina grada.

Foto: Petar Milosevic

Advertisement

- Obaveštavamo verujući narod i crnogorsku javnost da se odgađa najavljeni dolazak NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u Herceg Novi povodom 640 godina grada, zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na Cetinju.

Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima će javnost biti blagovremeno obavještena - stoji u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

To je trebalo da bude prva poseta srpskog patrijarha Herceg Novom posle 43 godine.

Advertisement

U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

BONUS VIDEO: Patrijarh Porfirije u Gračanici

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

KALUĐEROVIĆ SPREČIO JOŠ VEĆI MASAKR: Crna Gora ga smatra herojem, dežurna tužiteljka navodi da još uvek nije uhapšen

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


KAKO "Novosti" saznaju, ubica Vuk Borilović nije imao kriminalnu prošlost, a bio je zaposlen kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen i imao je troje dece. Bio je strastveni lovac.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Advertisement

U krvavi pir krenuo je naoružan lovačkim karabinom i opasan sa dva reda redenika. Kao što smo odmah izvestili, Borilovića je u još krvavijem naumu sprečio Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, koji ga je likvidirao hicima iz vatrenog oružja, a nakon, kako je kazala teškog uviđaja koji je imala, to je potvrdila i dežurna tužiteljka Andrijana Nastić i kazala da taj čovek za sada nije uhapšen i da još uvek nije jasno kako će sve biti kvalifikovano...

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Prema rečima ministra policije Crne Gore Filipa Adžića, rođenog Cetinjanina na Cetinju ništa nije nagoveštavalo da bi Borilović mogao počiniti bilo šta slično zločinu koji je počinio u petak oko 16 sati u svojoj kući a potom na ulici pred Vladinim domom.

Advertisement

Kako se saznaje, Borilović je neko vreme bio povučen, a nedavno je imao i sukob sa jednim sugrađaninom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Podgoricke Fore (@pg_forass)

Crni bilans ovog masakra mogao bi biti još crnji jer su u Kliničkom centru Crne Gore životno ugrožene tri osobe, žrtve pucnjave, koje su operisane i lekari se bore za njihove živote. 

Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

U OVIM TEŠKIM TRENUCIMA REČI UTEHE NE POSTOJE: Vulin uputio telegram saučešća crnogorskom ministru policije

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio telegram saučešća crnogorskom ministru policije Filipu Adžiću povodom masakra na Cetinju.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Advertisement

- Sa velikom tugom i žaljenjem primio sam vest o tragediji koja se dogodila na Cetinju u kojoj su mučki stradali nevini ljudi, među njima i deca. U ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. U ovim teškim trenucima reči utehe ne postoje, ali hoću da znate da cela Srbija saoseća u bolu Crne Gore i njenih građana. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze saučešća, a povređenima najbolje želje za brz oporavak- navodi se u telegramu saučešća ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije