Povežite se s nama

Novosti.rs

KATNIĆ BRILJIRA! Neverovatnom izjavom opravdao prisustvo Petra Lazovića na slici! Najjači kriminalni klan bio naivan ko „francuska sobarica“

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PETAR Lazović bio je na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmenjivao informacije i oružje, tvrdi bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić.

Foto: Libertas/Jutjub/MediaBiro

Advertisement

On je objasnio da je on kontrolisao materijal dobijen iz Europola i „našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima”.

Podgorički portal Libertas objavio je 3. maja detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i LJubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i LJubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

Advertisement

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

Foto: Libertas/Printscreen

Ispašće da je Europol samo ogranak saobraćajne policije

Boris Bogdanović, generalni sekretar i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, poručio je na svom Fejsbuk profilu da se u Crnoj Gori sve izgleda pogrešno shvata ili pogrešno ispada.

Advertisement

- Ispašće da su Milović i Bugarin (lica sa fotografije) tajno pratili Aleksu Bečića po zadatku kako bi mu pojačali lično obezbeđenje.

Printscreen /Libertas

Ispašće da je Milović po zadatku uspeo da zaradi 48 miliona evra po informacijama iz Europola tako što ga je Zvicer plaćao da ga špijunira.

Advertisement

Ispašće da je vođa jednog od najvećih evropskih klanova naivan kao francuska „sobarica”, pa je godinama imao za najbliže saradnike lica po zadatku, koji su zvanični policijski funkcioneri.

Ispašće da je Europol samo ogranak saobraćajne policije, koji uzgred slabo vidi, slabo zna i slabo zaključuje i ne razume crnogorske bezbednosne vizionare, pa im se omakao zaključak da su Milović i Lazović članovi kavačkog klana koje treba hitno procesuirati.

A „zadatak” je tako uspešno obavljen da niko ne zna, osim onaj koji je bio na zadatku, gde je Radoje Zvicer, koji je pobegao ne iz bilo koje zemlje, nego baš iz Crne Gore - navodi Bogdanović.

Advertisement

DF: Procesuirati Katnića i Čađenovića

DF podseća crnogorsku javnost da su lideri ovog saveza javno i konkretno govorili o  sprezi nekadašnjih čelnika i funkcionera bezbednosnog i pravosudnog sistema sa kriminalnim klanovima za koje se osnovano sumnja da su počinili neke od najužasnijih zločina na evropskom tlu - navode iz DF-a.

Prema podacima Evropola, naglašavaju, izgleda da su Katnić i njegov zamenik Saša Čađenović „bili ključna logistika i zaštita kavačkog klana u tužilaštvu“.

- Više je nego očigledno da su kroz zloupotrebu službenog položaja zaustavljali svaki vid istrage koji je išao u pravcu visokih policijskih funkcionera među kojima se ističu imena Petra Lazovića i LJuba Milovića i njihovih veza sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. Gotovo da zvuči neverovatno da je još uvek aktuelni specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara doneo odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja visokih policijskih funkcionera koji se spominju u spisima Europola - rekli su iz DF-a.

Advertisement

Još je, navode oni, neverovatnije „ukoliko se utvrdi da je Milivoje Katnić još u julu prošle godine imao kompletne spise o vezama visokih policijskih funkcionera sa kavačkim klanom, i ne samo da ništa nije preduzeo od radnji koje su mu bile na raspolaganju kao GST–u, već postoji osnovana sumnja da je zajedno sa Sašom Čađenovićem učestvovao u prikrivanju dokaza“.

Čađenović pokušao da zaštiti Lazovića i Milovića

Navodi se i da je specijalni tužilac Saša Čađenovih 20. januara ove godine odlučio da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Čađenović je, kažu, takvu odluku doneo povodom podataka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od Europola, a nakon sprovođenih izviđajnih radnji.

AdvertisementNovosti
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

DRAMATIČNO IZMEĐU BARA I SUTOMORA: Povređen vatrogasac tokom gašenja požara

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


IZMEĐU Bara i Sutomora, rasplamsava se požar velikih razmera.

B.Dabić

Advertisement

 - Iznad Crvene plaže je pakao - Ovim rečima su vatrogasci i meštani opisali vatrenu stihiju nekoliko sati nakon što je planulo nisko rastinje i šuma u predgrađu Bara.

Tokom gašenja požara jedan vatrogasac Službe zaštite i spašavanja Bar je povređen, a prema saznanjima Novosti njegovo stanje nije kritično.

B.Dabić

Advertisement

 - Sve raspoložive snage svih službi su na terenu. Plašimo se za kuće iznad pruge. Snažan vetar nam onemogućava bilo kakve prognoze. Noć pred nama je neizvesna - kazao je zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Bar Aco Vulević dodajući da su u pomoć barskim vatrogascima pritekle kolege iz Ulcinja, Petrovca, Budve,Tivta, Podgorice kao  brojni privrednici, meštani.

 - Solidarnost nas spašava - dodao je Vulević.

Ovo je opsdano stanje. Vatra je blizu kuća, teren nepristupačan. Gledamo u nebo, niti kiše, niti aviona za gašenje požara. Meštani u Gornjem Šušnju navode da nemaju ni vode.

Advertisement

B.Dabić

Tekst potpisa

-Strašno je gledati kako se požar približava kućama, navode meštani.

Novosti nezvanično saznaju da bi u ranim jutranjim satima vatrogascima mogla stići ispomoć u gašenju iz vazduha.

Advertisement

Pod oblacima dima naselja Ilino, Šušanj...

BONUS VIDEO:

U hercegnovskoj opštini požari ne prestaju

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

ZASTAVE SEJU RAZDOR: Crnogorski nacionalisti nastavljaju performans na Cetinju kojim skrnave verske objekte MCP

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


ZASTAVE sa ograde Cetinjskog manastira biće sklonjene tek onda kada se sa Crkve Svetog Nikole u Kotoru skloni trobojka sa četiri ocila.

Komite državne barjake na ogradu Cetinjskog manastira, Foto Radio Cetinje

Advertisement

Ili ako se omogući da se sa zvonika Cetinjskog manastira istakne crnogorska zastava istih dimenzija, poručili su građanski aktivisti sa Cetinja. Oni su nastavili višednevni performans postavljanjem crnogorske zastave na Vlaškoj crkvi u centru Cetinja, Sabornoj crkvi Svetog Đorđa i Crkvi Svete Gospođe na NJegušima, Crkvi Svete Trojice u Lipovu, a u Bajicama na hramu Svetog Jovana.

Nakon što je zastava postavljena na Crkvu Svetog Nikole u Trešnjevu, preko društvenih mreža poslata je poruka:

- Od jutros. Samo da se zna čije je što.

Advertisement

Oskrnavljen je i podgorički hram Svetih Makaveja u naselju Tološi, kao i Crkva Svetog Vasilija Ostroškog na Sinjajevini!

Crkva Svetog Nikole, Foto Svetigora

Cela "predstava" je kulminirala video-projekcijom zastave na apsidu crkve Svete Bogorodice Cetinjskog manastira, kao i dolaskom raspopa Miraša Dedeića na plato ispred svetinje, sa ogrnutom crnogorskom zastavom, koji je pozdravio ovaj do sada nezabeležen cirkus crnogorskih nacionalista.

Advertisement

Reakcija "građanista" usledila je nakon što je minule subote monahinja S. S. sa ograde Cetinjskog manastira skinula zastavu, pa iako je nije uništila već je pokušala predati čoveku koji je stajao ispred manastira, ekspresno je protiv nje pokrenut krivični postupak.

Pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske advokat Dalibor Kavarić podneo je zahtev Upravi za inspekcijske poslove da obavi nadzor na Cetinju i pokrene postupak zbog, kako navodi, nezakonitog isticanja, upotrebe i uklanjanja državne zastave. Pozivajući se na Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, Kavarić je predložio da Ministarstvo kulture kao nadležno, preko Uprave za inspekcijske poslove obavi nadzor.

U njegovom zahtevu navodi se da uz pomoć Uprave policije treba identifikovati osobe koje su počinile opisane protivpravne radnje i protiv njih pokrenuti prekršajni postupak.

Advertisement

Foto V. Kadić

TROBOJKA NA AUTO-PUTU

KAO odgovor na pomenute događaje, na jednom od potpornih zidova tek otvorenog auto-puta od Smokovca do Mateševa osvanula je naslikana trobojka.

- Auto-put naš nasušni zasijao nekim prepoznatvljivim porukama. Da li su svi, pa i "Monteput", zaboravili da na ulaznoj rampi treba da budu neke lepše i zdravije poruke koje će dočekati domaće i strane putnike. Je li ovo slika jedne divne zemlje ili njena noćna mora - napisano je na društvenim mrežama.

Advertisement

NEPOŠTOVANJE

OVO nije prvi put da je na sceni iživljavanje građana nad crnogorskom zastavom. Na Dan obeležavanja obnove nezavisnosti 21. maja 2021. pristalice DPS i drugih suverenističkih partija raširili su zastavu dužine 100 metara koju im je jak vetar oduvao sa livade Ivanovih korita, na jednu banderu gde se iscepala. Možda je najveći čin nepoštovanja i to što su životinje umotavaju u državne zastave, a dešavalo se da su im "velji Crnogorci" na glave stavljali crnogorsku kapu.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI: Vatrogasci se bore sa više požara, vetar pogoršava situaciju (VIDEO)

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


OSIM trenutno aktivnih požara u Perastu, iznad Risna i u Kostanjici, ponovo gori u Gornjem Stolivu, izjavio je večeras predstavnik Službe zaštite i spasavanja Kotor Eduard Kovačić.

Foto: Printscreen Youtube/Sladjana Djukanovic

Advertisement

- Trenutno gori i na brdu iznad Dražinog vrta, zatim iznad Kostanjice i Morinja. Na Dražin vrtu kuće nisu ugrožene, ima dovoljno vozila, ljudstva i vode. Sa nama su na terenu i kolege iz DVD “Boka”, a upravo idemo u Kostanjicu i Morinj - rekao je Kovačić.

Kako su prenele "Vijesti", helikopter Vojske Crne Gore se uputio za Stoliv, nakon što je intervenisao na suprotnoj strani Bokokotorskog zaliva.

Podgorički "Dan" piše da je iznad Zaliva i večeras prava dimna zavesa i da se u vazduhu oseća miris gareži.

Advertisement

Situaciju inače dodatno pogoršava vetar koji je trenutno u pojačanju.

BONUS VIDEO - Počelo gašenje požara u Preševu iz vazduha

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Najčitanije