Povežite se s nama

Tehnologija

Microsoft se sprema da demonstrira silu

Objavljeno

dana

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

Nekada Sega i Nintendo, danas Sony i Microsoft. Iz generacije u generaciju situacija se menjala. Nakon boljeg uspeha konzole Xbox 360 protiv PlayStation 3, smena generacija donela je i apsolutnu dominaciju PS4 konzole naspram Xbox One, One X, i One S.  Jedna od stvari koja je omogućila kompaniji Sony da preuzme primat u samom startu je i opcija neometanog deljenja video igara između korisnika, što Microsoft u startu nije nudio.

Kada su čelnici kompanije Microsoft uvideli da je vrag odneo šalu, sve je već bilo kasno, publika je zavolela Sony, pa je tako bilo i do samog kraja ove generacije konzola. Sada, tu su PlayStation 5 i Xbox Series X i Series S, kao i brojna previranja i akvizicije raznih studija za razvoj video igara. Kupuje se na sve strane, novac leti i menja ruke, a giganti stvaraju sve veće i veće kompanije dovođenjem poznatih i manje poznatih studija pod svoje okrilje. 

Advertisement

Za sada, Sony nastupa tiho i oprezno, ponekada i čudno (kupovina studija Bungie za 3.6 milijardi dolara nam nikako nije jasna), dok Microsoft puca is svog raspoloživog oružja u ne žali novaca u nastojanju da postane kalif umesto kalifa. Nije mala stvar kupiti kompanije poput Bethesta i Activision Blizzard.

Advertisement

Destiny.jpg

 

Advertisement

A sada, kako navodi KitGuru, kompanija Microsoft prikazaće svu svoju moć i raskoš prilikom dolazećeg Xbox događaja koji će okupiti većinu razvojnih studija koji su u vlasništvu ove kompanije i pokazati ono na čemu oni rade. Ove vesti stižu od insajdera pod imenom Rand Al Tor, poznatim svima koji vole serijal knjiga epske fantastike Točak vremena.

Na žalost, za sada još uvek nema nikakvih konkretnih informacija o tome koje sve to najave video igara možemo da očekujemo tokom ovog događaja, ali ekskluzive su nešto na šta možemo računati. Ne sumnjamo da će tu biti nekih očekivanih, ali i neočekivanih naslova, a uvereni smo da kompanija Microsoft stvarno želi da zada još jedan udarac kompaniji Sony. Kao da Game Pass nije dovoljan. Ne preostaje nam ništa drugo osim da sačekamo 12. jun.

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Tehnologija

Kako da ostvarite garanciju ako ste izgubili račun?

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsPrilikom kupovine bele tehnike večiti problem predstavlja brdo papira i uputstava koja se dobijaju uz uređaj, a onaj najbitniji od njih, uvek se negde zagubi. Može se desiti da ga mahinalno bacimo ili da jednostavno zaboravimo gde smo ga ostavili. Ali, to ne mora da bude problem, jer postoje rešenja i u toj situaciji!

Advertisement

Jedno od njih su sajtovi proizvođača i centara u kojima su kupljeni aparati, na kojima se preko registracije može ostvariti pravo na garanciju. Međutim, u tom postupku se traži dosta dodatnih podataka koji se teško pronalaze čak i kada imate svu potrebnu dokumentaciju ispred sebe.

Takođe, često se dešava da se sve informacije koje su nam potrebne u momentu ne nalaze na istoj web stranici. Na primer gde očitati serijski broj ili gde se sve tačno treba registrovati. Veoma je frustrirajuće da, kada nam se pokvari uređaj koji želimo da koristimo, satima tražimo koji broj okrenuti i kome prijaviti problem.

Advertisement

Postoji i druga opcija za sve ove probleme, a to je Hisense Gorenje Club mobilna aplikacija na kojoj se sve rešava za samo nekoliko klikova. Njen cilj je da u potpunosti olakša korisničko iskustvo svojim potrošačima i da ponudi uslugu sa pet zvezdica.

Advertisement

Uz pomoć inovativne platforme korisnici mogu da povežu svu dokumentaciju koja se odnosi na njihove uređaje i da putem nje na brz i jednostavan način dođu do svih informacija koje im mogu biti od koristi. Možete u potpunosti zaboraviti na mučno pretraživanje papira i sajtova da biste došli do željenih podataka, sada je sve integrisano na jednom mestu.

GorenjeHiSenseAplikacija.jpg

Advertisement

Zahvaljujući Hisense Gorenje Club aplikaciji, koja je prva mobilna platforma ovog tipa, korisnik može da kroz samo nekoliko prostih koraka upravlja svim svojim uređajima. Za početak, neophodno je da se aplikacija instalira, zatim da se kreira nalog i potom da se registruju svi uređaji jednostavnim skeniranjem QR koda koji ima svaki aparat. Pored funkcionalne i jednostavne kontrole, moguće su i dodatne pogodnosti, kao što su primanje obaveštenja ili isticanje garantnih rokova.

Brend Hisense, koji je uvek vođen pouzdanošću savremene tehnologije i Gorenje, lifestyle brend koji olakšava svakodnevni život kroz odlično korisničko iskustvo, zajednički uvek na prvo mesto stavljaju brigu o svojim vernim potrošačima. Aplikacija je samo jedan od razloga zašto predstavljaju sinonim za najbolju kombinaciju inovativnosti i kvaliteta, kako usluga, tako i proizvoda na tržištu.

Advertisement

PR tekst

Advertisement

29.06.2022 15:24 |

HardverBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Ovo su igre koje su najavljene na Nintendo Direct događaju

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsNintendo je kompanija koja već godinama opstaje balansirajući na tankoj granici između šašave zabave namenjene najmlađima i često kompleksnog gejmpleja koja je u stanju i da one nešto starije prikuje za ekran satima. Iako nikako nova konzola, Swtich je i dalje tu, i dalje je zanimljiv, a Nintendo Direct je tu da vas obavesti o dolazećim video igrama za ovu konzolu. Portal Endgadget prenosi šta je sve predstavljeno na jučerašnjem onlajn događaju.

Advertisement

Ova ekspanzija za popularni Monster Hunter Rise stiže u četvrtak, 30. juna, a donosi mnoštvo novih čudovišta, poput Shagaru Magala, Furious Rajang, Seting Bazegeuse i mnogih drugih. Ali, ni to nije sve, jer je Capcom objavio kako planira još ekspanzija za ovu video igru.

Advertisement

Nier Automata je fenomenalna video video igra koja se prvi put pred publikom pojavila 23. februara 2017. godine. Od šestog oktobra moći ćete da je zaigrate i na vašoj prenosivoj konzoli, dok ovo izdanje donosi i sve DLC dodatke, ali i nekoliko novih kozmetičkih dodataka ekskluzivnih za Switch.

Advertisement

Ovo je avanturistička video igra sa snažnim akcentom na rešavanju raznih logičnih zavrzlama. Međutim, ono što je izdvaja od mnoštva sličnih video igara jeste sjajni i mračni vizuelni stil. Ova igra očekuje se tokom sledeće godine.

Advertisement

Advertisement

Bomberman je klasik, a Nintendo nam sprema njegovo novo izdanje u vidu Super Bomberman R 2 video igre koja donosi sve ono najbolje iz prethodnih naslova uz dodatnu multiplejer komponentu u vidu “Castle Mode”. Ovaj mod omogućava da do 15 igrača kidišu na kovčeg s blagom dok samo jedan igrač pokušava da ga odbrani. Sve to izgleda veoma zabavno, a da li jeste i u praksi videćemo sledeće godine.

Advertisement

Novi deo u “Monkey Island” sagi stiže kasnije tokom godine i u početku će biti ekskluziva za Nintendo Switch. Vizuelno igra izgleda sjajno, ne sumnjamo da će humor biti na mestu, i iskreno jedva čekamo da je probamo.

Advertisement
29.06.2022 12:23 |

GamesBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Google Hangouts odlazi u penziju

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsGoogle Hangouts je u jednom trenutku bio obavezan deo svakog Android telefona. Međutim, u proteklim godinama i od jednog poteza kompanije Google, Hangouts je jednostavno prestao da bude prihvatljiv i tu počinje njegov pad. U ovom trenutku, kako prenosi Endgagdget, usledio je logičan kraj balade za ovu aplikaciju.

Advertisement

Verovali ili ne, Google Hangouts je u jednom trenutku imao skoro 5 milijardi preuzimanja. Da, dobro ste pročitali, kako navodi ArsTechnica, pet milijardi mobilnih uređaja preuzelo je ovu aplikaciju. Ova aplikacija predstavljena je svetu 2013. godine u vidu unapređenja za Google Talk. U jednom trenutku Hangouts je mogao da bude zadužen čak i za slanje vaših tekstualnih poruka, po uzoru na iMessage kompanije Apple.

Međutim, 2016. Kompanija Google napravila je loš potez kada je predstavila novu aplikaciju Google Allo, što je označilo maltene pa kraj za Hangouts jer otprilike od tada ova aplikacija nije bila obavezan deo Android iskustva i nije dolazila instalirana sa samim operativnim sistemom. Sve ovo liči na klasičnu Google papazjaniju koju često pravi sa svojim neuspelim aplikacijama i programima.

Advertisement

Zatim je 2018. godine objavljeno kako će Hangouts doživeti svoj neizbežni kraj. Od tada do danas prošlo je nekoliko godina i Google je nekoliko puta odlagao da odsvira kraj za Hangouts. Ovo je dan od kada ova aplikacija zvanično prestaje da postoji, dok je zvaničan kraj planiran za novembar 2022. godine.

Advertisement

GoogleChat.jpg

Svi oni među vama koji u trenutku pisanja ovog teksta i dalje koriste Hangouts će morati da se premeste na Google Chat, noviju aplikaciju za razmenu tekstualnih poruka. To je i zvanična izjava ove kompanija koja je izjavila kako je “Chat zvanično odmenio Hangouts”.

Advertisement

Što se tiče onih koji su Hangouts koristili unutar Gmail mejl klijenta, još uvek ćete to moći da radite najverovatnije do kraja novembra. Od tada, automatski ćete biti upućeni na Google Chat. Za sve one koji žele da sačuvaju svoje konverzacije, možete to uraditi posredstvom Takeout servisa. Treba naglasiti i da će se svi vaši razgovori automatski preneti u Google Chat.

Advertisement
29.06.2022 11:38 |

Software/WebBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije