Povežite se s nama

Kurir.rs

UHAPŠENA MAFIJAŠICA ĐUZI VITALE I VIŠE OD 80 MAFIJAŠA: Sarađivala s policijom, pa sa familijom sa Sicilije vodila biznis sa drogom

Objavljeno

dana

UHAPŠENA MAFIJAŠICA ĐUZI VITALE I VIŠE OD 80 MAFIJAŠA: Sarađivala s policijom, pa sa familijom sa Sicilije vodila biznis sa drogom

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Youtube prtscr / Ruoppolo Teleacras
Advertisement

Italijanska policija je jutrošnjom akcijom zadala veliki udarac parlemitanskoj mafiji, jer je uhapšeno 85 osoba optuženih za različite kriminalne radnje, izveštava agencija Ansa.

Advertisement

Jutrošnja akcija je rezultat dvogodišnje istrage koja je vođena u nekoliko italijanskih gradova, od Palerma do Rima, a uhapšeni su optuženi za proizvodnju i distribuciju droge, korupciju, podmićvanje, ucene i prodaju oružja.

Među uhapšenima je Đuzepa Vitale, nekadašnja šefica mafijaške porodice Fardača, koja je prilikom ranijeg hapšenja sarađivala sa policijom, a poslednje dve godine je sa tajnog mesta, u saradnji sa familijom sa Sicilije, vodila posao nabavke i distribucije droge.

Advertisement

Uhapšen je i jedan zatvorski čuvar zbog korupcije, za koga je utvrđeno da je, kao kurir, omogućavao veze mafijaša koji su bili u zatvoru sa spoljnim svetom.

Istraga je utvrdila da su i neki lokalni političari bili povezani sa mafijom, a prošle godine opštinsko veće je raspušteno, jer su neki članovi bili upleteni u mafijaške poslove.

Advertisement

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr


KurirKurir
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

RAZBUKTAO SE POŽAR KOD KOTORA Vatra je prišla kućama, nadležni kažu da je situacija ipak pod kontrolom

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/Video Plus
Advertisement

Požar na Dražinom vrtu u Kotoru, koji gori od juče popodne, potpomognut pojačanim vetrom se razbuktao.

Zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić kaže da su na tu lokaciju poslate sve raspoložive, vatrogasne snage i da im pomoć pružaju i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bogoljub Brezić“ iz Perasta.

Advertisement

„Vatra je prišla kućama, ali za sada je situacija pod kontrolom“ rekao je Kovačić za Radio Kotor.

Iznad Perasta i Stoliva jutros nema dima.

Trenutno su, osim na Dražinom vrtu, aktivni požari u Kostanjici, Morinju i Bijeloj, kao i na požarištu iznad Kamenara.

Advertisement

„Stambeni objekti na ovom području nisu ugroženi“, rekao je Kovačić.

Vatru iznad Kamenara trenutno iz vazduha gasi jedan protivpožarni avion MUP-a Crne Gore tipa „Air Tractor AT-802“ jer su helikopteri VCG koji su juče gasili požare u Boki, jutros preusmjereni na gašenje velikog požara između Sutomora i Bara, preneli su podgorički mediji.

Kurir.rs

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

OVAKO SADA IZGLEDA LAVIĆ IZ BUDVE: Simba je dobio novo ime i novi dom VIDEO

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/YouTube
Advertisement

Lav, koji je u Crnoj Gori bio poznat pod nadimkom Simba, sada je Holandiji gde je dobio novo ime – Nikola.

Na Fejsbuk stranici holandske organizacije FELIDA Big Cat Sanctuary gotovog svakog dana obaveštavaju zainteresovane o stanju životinja koje su kod njih našle utočište.

Advertisement

Nakon što je krajem januara mladunče lava nestalo u mestu Pobori iznad Budve usledila je potraga za njim. Simba je 10. februara pronađen u mestu gde je nestao, na putu ka selu selu Krapina. Privremeno je bio smešten u prihvatilištu za životinje.

Krajem jula preseljen je u Holandiju.

Inače, u sredu je obeležen Svetski dan lavova koji ima za cilj podizanje svesti o lepoti „kraljeva džungle“ i informisanju javnosti o tome kako su lavovi na korak od liste ugroženih životinja kojima preti nestanak.

Advertisement

Veruje se da se u poslednjih 20 godina broj lavova smanjio za 43 odsto. Pretpostavlja se da na svetu danas postoji između 20.000 i 39.000 jedinki, a smanenje staništa i ilegalni lov na njih, među glavnim su uzrocima njihovog sve izražajnijeg nestanka, pišu Vijesti.

Kurir.rs

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

VELIKI POŽAR I DALJE BUKTI KOD BARA: Gori iznad Crvene plaže, vatrogasac povređen, železnički saobraćaj u prekidu VIDEO

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printskirin serbialive_vesti
Advertisement

Iznad Crvene plaže kod Bara, u mestu Črvanj, izbio je veliki požar čije gašenje otežava vetar i nepristupačan teren.

Kako javljaju lokalni mediji, vatra je zahvatila rastinje pored puta i u blizini kuća u naselju Vitići i spustila se do Jadranske magistrale.

Advertisement

Zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja vatrogasne brigade Aco Vulević potvrdio je da je jedan vatrogasac povređen, ali da nije životno ugrožen.

“Sve raspoložive snage, svih službi, su na terenu. Plašimo se za kuće iznad i ispod pruge. Snažan vetar nam onemogućava bilo kakve prognoze”, rekao je Vulević za Radio Bar.

Radio Bar prenosi da su im iz policije javili da je saobraćaj na magistrali između Bara i Sutomora pušten naizmenično jednom trakom te da od situacije na terenu zavisi koliko će to trajati.

Advertisement

Železnički saobraćaj je u prekidu.

Radio Bar je javio i da su naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušanju bez struje.

Mladen Kovačević, čiji brat ima kuću u Peranovićima, rekao je za Bar info da požar trenutno ne ugrožava kuće, jer se jedan krak širi ka pruzi, a drugi ka Generalovoj kući.

Advertisement

Kurir.rs


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije