Povežite se s nama

Politika

Krivokapić i Bekari: Crna Gora i San Marino jačaju politički dijalog i ekonomske aktivnosti za dobrobit naših građana

Objavljeno

dana

Krivokapić i Bekari: Crna Gora i San Marino jačaju politički dijalog i ekonomske aktivnosti za dobrobit naših građana

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Crna Gora i San Marino dokaz su spremnosti prostorno malih zemalja da izdrže promjene i traju kroz vrijeme, temeljeći ovu svoju moć na pravim vrijednostima – ocijenio je šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić danas u Podgorici nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova San Marino Lukom Bekarijem koji boravi u posjeti našoj zemlji sa kapetanima regentima, saopšteno je iz MVP.

“Tokom susreta apostrofiran je značaj ekonomskog povezivanja, naročito u kontekstu biznis potencijala i turističkog sektora. Zajednički je ocijenjeno da bi model saradnje devet malih zemalja, mogao biti primijenjen u snaženju pozicije Crne Gore i San Marina, koje imaju puno sličnosti, a koje mogu predstavljati prednost na globalnom tržištu”, navodi se u saopštenju.

Jedan od dokaza posvećenosti realizaciji aktivnosti na dobrobit građana, kako je istakao Krivokapić, predstavlja današnje potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o jačanju političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova dvije zemlje.

Advertisement

“Tom prilikom, ocijenjeno je da će taj korak predstavljati odličan okvir za uspostavljanje institucionalne saradnje dvije zemlje, naročito u kontekstu zajedničke ekonomske aktivnosti, te održivog razvoja i obrazovanja”, dodaje se u saopštenju.

Tokom susreta je ocijenjeno da bi intenzivniji susreti zvaničnika dvije države poslužili kao dobar model razmjene mišljenja u odnosu na aktuelna geopolitička dešavanja, kao i da se male države u vremenu kome svjedočimo suočavaju sa brojnim izazovima.

“Crna Gora i San Marino dokazale su svoju sposobnost da na njih odgovore”, kazao je Krivokapić.

Advertisement

Tokom razgovora je istaknut značaj evropske perspektive za obje države, kao i pripripadanja evropskom sistemu vrijednosti.

“Osim susreta sa kolegom Bekarijem, ministar Krivokapić sastao se i sa kapetanima regentima Republike San Marino Oskarom Minom i Paolom Rondelijem koji su boravili u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Čanak: Nastavlja se pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, cilj je da Rusija izađe na Sredozemlje

Objavljeno

dana

Autor

Čanak: Crna Gora se suočava sa krizom vrijednosti

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Stvari su potpuno jasne, u pitanju je nastavak državnog udara koji je počet u Crnoj Gori 2016. godine. Dakle, nastavak državnog udara drugim sredstvima. Ovo je pokušaj da Crna Gora nestane sa mape nezavisnih država da bi Rusija imala izlaz na Sredozemlje, rekao je Nenad Čanak, lider Lige Socijaldemokrata Vojvodine Pobjedi komentarišući sramni čin potpisivanja ugovora sa Crkvom Srbije kojim se crnogorsko kulturno i istorijsko nasljeđe predaje u ruke drugoj državi.

Ugovor su, u srijedu, daleko od očiju javnosti, nenajavljeno i uz jako policijsko obezbjeđenje u Vili ,,Gorica“ potpisali premijer Dritan Abazović i šef takozvane SPC Porfirije Perić.

Trideset šest poslanika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a, DUA su, nakon potpisivanja ugovora sa Crkvom Srbije, u skupštinsku proceduru su predali prijedlog da se glasa o nepovjerenju Abazovićevoj vladi i to će se desiti na vanrednoj sjednici Skupštine 19. avgusta.

Advertisement

Govoreći o načinu na koji je potpisan ,,temeljni ugovor“ između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve Čanak kaže da se radi o nečasnoj raboti.

“Ovakav način potpisivanja ovoga ugovora koji je veoma neopravdano nazvan ,,temeljnim ugovorom“, zato što se TU potpisuje samo između međunarodno priznatih subjekata, je sam po sebi dokaz da je u pitanju nečasna rabota jer časne stvari se ne rade u tajnosti. Vlast koja ima podršku građana nema potrebe da to od njih krije. Predsjednik vlade koji je zaista predsjednik vlade izabran voljom građana nema potrebe da laže, a Dritan Abazović je lažov, a kako kažu kod nas ko laže taj i krade i stvari su takve potpuno jasne – u pitanju je nastavak državnog udara na Crnu Goru koji je počet 2016. godine”, kaže Čanak.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Vuksanović Stanković: Kad je Abazović ”odradio” posao za beogradskog gospodara, domaći Vučići ga ”pustiše niz vodu”

Objavljeno

dana

Autor

Vuksanović Stanković: Kad je Abazović ”odradio” posao za beogradskog gospodara, domaći Vučići ga ”pustiše niz vodu”

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Sada kada je premijer Dritan Abazović “odradio” posao za beogradskog gospodara, domaći Vučići ga “pustiše niz vodu”, kazala je poslanica Sociajldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, komentarišući izjavu lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića da je Vlada Crne Gore pala sama od sebe i da nije pametno praviti dan D od 19. avgusta, kada će Skupština rzmatrati inicijativu o izglasavanju nepovjerenja.

Vuksanović Stanković je rekla da tako prolaze svi koji umjesto da se bore za svoju državu služe tuđim interesima.

– Neka mu sad Porfirije pošalje helikopter da obilazi klinike po Beogradu – poručila je ona na Tviteru.

AdvertisementAktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Bojović: Kukavičke prijetnje upućene Filipoviću pucanj su u prazno kerbera srpskog sveta

Objavljeno

dana

Autor

Bojović: Vlada koja je prihvatila da bude Vučićev i Porfirijev servis je skočila u bezdan

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Kukavičke i besprizorne prijetnje upućene našem Ljubu Filipoviću pucanj su u prazno kerbera “srpskog sveta”, kazao je rogramski koordinator Građanske inicijative (GI) 21. maj Rade Bojović.

Pozvao je nadležne da “rade svoj posao”.

“Baš kao i Dritanovi “osvrti” na kritičke medije. Nadležni organi da rade svoj posao jer slobodna i patriotska Crna Gora neće trpjeti ničiji zulum”, naveo je Bojović na Tviteru.

AdvertisementAktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije