Povežite se s nama

Crna Gora

Nova studijska godina počinje 26. septembra

Objavljeno

dana

Nova studijska godina počinje 26. septembra

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Nastava za studijsku 2022/23. godinu počinje 26. septembra 2022. godine, prema Akademskom kalendaru 2022/23, odmah nakon septembarskog ispitnog roka koji traje od 28. avgusta do 25. septembra, poručili su iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

“Posljednja tri dana septembarskog ispitnog roka, 22, 23. i 24. septembar, predviđena su za verifikaciju ocjena od strane Vijeća organizacionih jedinica. Januarski ispitni rok za završne i popravne ispite traje od 9. januara do 12. februara 2023. godine, od kojeg perioda su tri dana 9, 10. i 11. februar, takođe predviđena za verifikaciju ocjena”, naveli su iz UCG.

U ljetnjem semestru, kako se navodi, rok za završne i popravne ispite je od 29. maja do 2. jula 2022. godine, a 29. i 30. jun i 1. jul su predviđeni za verifikaciju ocjena.

Advertisement

U tekućoj akademskoj godini, prema Akademskom kalendaru za 2021/22. godinu, kolektivni odmor Univerziteta Crne Gore počinje 25. jula, a završava se 28. avgusta.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Gromovi izazvali požar iznad Risna, Perasta i Kostanjice

Objavljeno

dana

Autor

Gromovi izazvali požar iznad Risna, Perasta i Kostanjice

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Udar groma poviše Perasta, Risna i iznad Kostanjice uslovio je izbijanje požara. Radi se o nepristupačnom terenu do koga nije moguće doći, a kako noć pada, nije moguća intervencija ni dromedera Ministarstva unutrašnjih poslova a ni helikoptera Vojske Crne Gore.

Kako je portalu Radio Skala rečeno iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, ukoliko ne bude kiše, postoji realna opasnost da se tokom jutra vatra proširi i zahvati širi prostor.
Vatrogasci dobrovoljnog društva „Bogoljub Brezić“ iz Perasta prate razvoj situacije na terenu.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Glavni grad: Poziv roditeljima da se prijave za jednokratnu pomoć pri kupovini školskog pribora za prvake

Objavljeno

dana

Autor

Glavni grad: Poziv roditeljima da se prijave za jednokratnu pomoć pri kupovini školskog pribora za prvake

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Obavještavamo zainteresovanu javnost da je rok za prijavu na Konkurs za jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora produžen do 15. avgusta, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Kako je u prvobitnom pozivu naznačeno potrebno je da roditelji popune prijavni formular Formular za konkurs i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u I razred osnovne škole za školsku 2022/2023 godinu. Takođe, potrebno je da osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta dostavi izvod iz matične knjige rođenih- djeteta. Dokumentacija se predaje na arhivu Glavnog grada (Trg nezavisnosti) u zatvorenoj koverti, sa naznakom Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovne škole, kao i naznakom osnovne škole u koju je dijete upisano”, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada apeluju na roditelje roditelje, koji su se već prijavili, a čija dokumentacija nije potpuna i koji su označeni crvenom bojom u tabeli Preliminarna rang lista – Školski pribor​, da do 15. avgusta dostave dopunu dokumentacije.

Advertisement

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem telefona 020 665 083.

“Podsjećamo, Glavni grad Podgorica će mališanima, koji će u školskoj 2022/2023. godini pohađati I razred osnovne škole, dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35.00 eura, za šta su za ovu godinu izdvojena sredstva u iznosu 100.000 eura”, zaključuju u saopštenju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

RTCG: Duško Vuković nastavlja sa iznošenjem netačnih informacija

Objavljeno

dana

Autor

CKM: DF-ov menadžment RTCG nastavlja da urušava Javni servis

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Iz menadžment RTCG-a kazali su da predsjednik Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković nastavlja sa iznošenjem netačnih informacija, s tim što se, kako su naveli, ovog puta poziva na pouzdane izvore i opet optužuje nacionalni Javni servis za obmane građana.

“Gospodine Vukoviću, izvještaj koji sadrži podatke o gledanosti, rađen u saradnji sa Misijom OEBS u Crnoj Gori je postavljen na portalu RTCG istog dana kada je i objavljen, dakle 5. jula. Isto se odnosi na ugovor Generalnog direktora. I za to postoje pouzdani dokazi, koje smo vam spremni dostaviti ili sami možete ostvariti uvid posjetom našoj IT službi”, saopšteno je iz Menadžmenta RTCG.

Poručuju da, ovakve izjave neće tumačiti kao zlonamjerne, “već jednostavno – kao posljedicu nesnalaženja sa savremenim IT resursima, uprkos potrebi da ih kontinuirano komentarišete”.

Advertisement

“Što se tiče objavljivanja saopštenja Medija centra, kao iskusni novinar dobro znate da se menadžment ne miješa u odluke urednika po pitanju relevantnosti vijesti koje se objavljuju u centralnoj emisiji dnevnika nacionalog javnog servisa”, navode u reagovanju.

Što se tiče upornih pokušaja gdina Vukovića da dinamiku, sadržaj i prioritete reformi Javnog servisa mjeri sa periodom od prije 4 godine, iz menadžmeta RTCG navode da  aktuelni menadžment izuzetno poštuje tadašnje rukovodstvo.

“Štaviše, tokom proteklih godinu dana je svim istaknutim novinarima i rukovodiocima iz tog perioda, kao i brojnim zanemarenim i od njih, ponuđeno da preuzmu nove i dodatne odgovornosti u novoj garnituri”, piše u saopštenju.

Advertisement

Poručuju kako ih ne zanima gledanje u prošlost, niti statistički prikazi jednog od aspekata reformi.

“Okrenuti smo budućnosti i izazovima koji stoje pred nama u kontekstu institucionalne reorganizacije, produkcione obnove, digitalne transformacije, hvatanje koraka sa tehnoloskim razvojem, jacanjem snage brenda, a to su stvari koje višestruko prevazilaze problematiku poput osnovne pretrage dokumenata na portalu, o kojoj nažalost raspravljamo posljednjih par dana sa g. Vukovićem”, dodaju u reagovanju.

Takođe, poručuju sve ono što zanimaVukovića o kvalitetu reformi Javnog servisa može naći dokumentovano u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija.

Advertisement

“Očekujemo da će se taj trend nastaviti, nadamo se i na obostrano zadovoljstvo. Trendovi su za sve dobronamjerne veoma zadovoljavajući i Javni servis će ove godine biti prvi po svim kriterijumima”, zaključuju u reagovanju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije