Povežite se s nama

Politika

SD Bijelog Polja ministru Đuroviću: Iskoristite zakonsku mogućnost i ograničite cijenu peleta i drva

Objavljeno

dana

SD: Dok nas Abazović i SNP preko Otvorenog Balkana uvode u Srpski svet, ostali u parlamentarnoj većini mogu jedino da pišu saopštenja

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Socijaldemokrate Bijelog Polja izražavaju zabrinutost povodom izjave ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića koji je prilikom radne posjete Bijelom Polju saopštio da Vlada neće ograničiti izvoz peleta.

“Podsjećamo ministra Đurovića da to može učiniti već sjutra. Stoga mu poručujemo da iskoristiti zakonsku mogućnost koja postoji zahvaljujući amandmanu SD-a i ograniči cijenu peleta i drva odmah. Ministre, tu mogućnist imate već dva mjeseca od kad je donijet zakon o ograničenju cijena i ne znamo šta čekate”, ističe SD.

Takođe, na njihovu inicijativu Skupština je donijela zaključak da Vlada, ukoliko postoji potreba, subvencinoše mala, mikro i srednja preduzeća kako ih ograničenje cijena ne bi potencijalo odvelo u negativno poslovanje.

Advertisement

“Imate sve zakonske mehanizme i upotrijebite ih konačno. Omogućite građanima da drva i pelet kupe po povoljnijim uslovima. Pokažite da vam je stalo do standarda građana i izađite u susret stanovnicima sjevera ispunjavajući tražene zahtjeve od kojih u značajnoj mjeri zavisi egzistencija velikog broja porodica”, navodi SD.

Ovim putem ukazuju i na to da je osim povoljne cijene, potrebno da drva i pelet budu dostupni građanima, što trenutno nije slučaj.

“Zbog toga su pojedine zemlje i pribjegle zabrani izvoza na određeni vremenski period, za koju Đurović izgleda ne zna, čim se snebiva nad tom mogućnošću, na koju mu ovom prilikom ukazujemo. Ponavljamo, nije samo cijena problem, nego i dostupnost, jer se pelet trenutno ne može kupiti u Crnoj Gori”, ističe SD.

Advertisement

Takođe, ministru, predstavniku zelene partije poručuju i da se stanovnici sjevera guše u zagađenom vazduhu tokom zime, što su prethodne vlade nastojale riješiti posredstvom programa ENERGY WOOD, na osnovu kojeg su odobravani beskamatni krediti za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet i briket), što više nije slučaj, odnosno ne radi se ništa po tom pitanju.

“Pozivamo ga da čuje građane sa sjevera, da se osvrne na realne probleme, a ovih dana poslaćemo mu inicijativu građana Bijelog Polja koju je za samo tri dana podržalo 1200 potpisnika. Od ministra zahtijevamo da utiče na cijenu peleta i drva i da omogući tražene subvencije”, zaključuje SD.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Mihailo o postavljanju crnogorskih zastava: Akt građanskog i nacionalnog dostojanstva i nenasilne aktivnosti

Objavljeno

dana

Autor

Mihailo: Crnogorci, ostanite dostojni tradicije i časnog imena

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Crnogorska pravoslavna crkva, u skladu sa svojom misijom i poslanjem, pozdravlja i podržava aktivnosti građana i omladine Cetinja u isticanju crnogorske državne zastave na ogradi Cetinjskog manastira, kazao je mitropolit CPC Mihailo.

Ovaj čin, kako je istakao, predstavlja akt građanskog i nacionalnog dostojanstva i nenasilne aktivnosti, kojim se na častan i dostojan način upućuje poruka javnosti o istorijskoj pripadnosti ove svetinje nezavisnoj Crnoj Gori, crnogorskom narodu i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

“Crnogorska pravoslavna crkva će uvijek biti na strani istine, kao neopovrgnutog znanja, koje svjedoči o istorijskoj pripadnosti svetinja u Crnoj Gori, Crnogorcima i crnogorskoj crkvi. Podržavamo svaki miroljubivi i dostojanstveni čin potvrđivanja vlastitog, nacionalnog, državnog, vjerskog i crkvenog identiteta našega naroda”, istakao je Mihailo.

Advertisement

Ocjenjuju, prema njegovim riječima, neprihvatljivim svaki akt verbalnog i eventualnog fizičkog nasilja koji se vrši prema patriotskim građanima Crne Gore, koji se nalaze u stavu odbrane crnogorskih svetinja i pune istine o njima.

“Moralno i duhovno osuđujemo i pokušaje napade na novinare i javne poslenike, koji se nalaze u stavu čuvara istine ne samo o našim svetinjama u prošlosti i sadašnjosti, nego i u poziciji afirmatora istinskih spoznaja o crnogorskim svetinjama i vrijednostima”, zaključio je Mihailo.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Crnogorska zastava i na crkvi u Tološima i na Sinjajevini

Objavljeno

dana

Autor

Crnogorska zastava i na crkvi u Tološima i na Sinjajevini

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Crnogorska zastava postavljena je danas i u Tološima.

Zastava je postavljena na crkvi Sv. Makaveja u podgoričkom naselju, ali i  na crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Sinjajevini.

Advertisement

Zastava Crne Gore danas je postavljena i u Bajicama.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Bogdanović: Kolege iz URE da se ugledaju na DPS i ne ponižavaju u posljednjim danima mandata

Objavljeno

dana

Autor

Bogdanović: Kolege iz URE da se ugledaju na DPS i ne ponižavaju u posljednjim danima mandata

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Preporučujemo kolegama iz URE da se ugledaju na taj primjer i da se ne ponižavaju u posljednjim danima mandata, rekao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

“Svu evropsku, građansku i multietničku agendu koju smo gradili od 2006, vi ste razgradili za dvije godine”, naveo je Bogdanović na Tviteru.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije