Povežite se s nama

Politika

Gnusne i morbidne prijetnje Adrijanu Vuksanoviću: ”Ne gine ti ražanj”

Objavljeno

dana

HGI čestitala izbor Ibrahimovića: Uvjereni smo da ćete biti snaga našeg društva

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Od juče u komentarima na portalu In4s, koji je prenio saopštenje Hrvatske građanske inicijative (HGI), stoje morbidne prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću. Ovo nije prvi put da spomenuti medij ne uklanja šovinističke sadržaje, saopšteno je iz HGI.

Kako navode, u spomenutom, skandaloznom, komentaru između ostalog piše da je „trebalo sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije pobiti i proćerati“, kao i to da će Vuksanović platiti među prvima.

Advertisement

“U tekstu se spominje Boka kao ‘srpski zaliv’, a Bokeljska mornarica klerikalno – ustaška organizacija, a navodi se da Vuksanoviću ‘ne gine ražanj’. Sigurno da se autor ovih prijetnji ohrabrio i zbog izjava koje su jučer davali predstavnici vlasti u Crnoj Gori, a neki od političkih subjekata su pribjegli čak i kropovanju i dekolorizaciji fotografija, pokazujući da im nije stalo do patnje ljudi, već isključivo populizam”, istakli su iz HGI.

Prema njihovim riječima Adrijan Vuksanović će danas prijaviti prijetnje nadležnim organima.

Prenosimo u cjelosti pomenuti tekst, kao jedan od komentara na članak:

“Niko nam nije kriv što ovakvo govno postoji kod nas. Srbi se nisu niđe osvetili za zločine hrvata. Smradovi iz hgi odaju poštu u bogdašićima 6 hrvata koje su ubili ćetnici. I niko to od naših istoričara ne komentariše. prije toga u hrvatskoj je pobijeno na desetine hiljada Srba i bačeno po jamama hercegovine i dalmacije. Ovaj smrad je devedesetih godinama živio u Tivtu đe su Srbi većina i niko nije dirao hrvate. Zašto? Pa zato što mi kao narod ne vrijedimo ništa. Poslje ubistva i proćerivanja iz maloumne hrvatske 500 000 Srba trebalo je sve hrvate iz tadašnje Jugoslavije pobiti i proćerati. Zato ovo gov*o od čovjeka tako priča danas. Kad tad ćemo ti se osvetiti a tebe na ražanj smeće hrvatsko. I tebe i izdajnike iz našeg naroda i polutane kojima je majka hrvatica.

Platićete SIGURNO a među prvima TI IDIO*E. Napašćemo ti MI hrvatsku radi osvete jer ona mora da dođe. Zašto ne pričaš o tovaru oružja koje je uhvaćeno u decembru 1990 g u Tivtu. I da su za to bili odgovorni 6 hrvata iz Tivta. Pa novine su pisale o tome. Zna se ko su vaše vođe i đe skrivate i danas oružje po Vrmcu. Sve se zna ali smo još uvjek izdani od smradova na vlasti. I oni će proći a onda si ti na redu i takvi. Jedan OD vas neće ostati u SRPSKOM ZALIVU kako se Boka zvala 200 g za vrijeme cara Dušana i Tvrtka. Platiće i klerikalna ustaška hrvatska organizacija bokeška mornarica. SVINJI KAO TEBI NE GINE RAŽANJ PA SE*I PO hrvatskim ŽRTVAMA. Da na čelu Srbije tada nije bio umobolni suicidalni crnogorac milošević poslije oluje nebi niko od vas ostao. Mogo je da digne pola miliona Srba u Srbiji i da vas proćera da plivate do Italije. DOĆI ĆE I TAJ DAN SMRA*U.“

AdvertisementAktuelno

Politika

EP: Organizovani kriminal prepreka razvoju Z. Balkana

Objavljeno

dana

Autor

EP: Organizovani kriminal prepreka razvoju Z. Balkana

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Organizovani kriminal jedna je od glavnih prepreka razvoju regiona Zapadog Balkana, navodi se u Izvještaju Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (EP).

U Izvještaju o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala na Zapadanom Balkanu, naglašava se potreba za iskorjenjivanjem političkih i administrativnih veza sa organizovanim kriminalom.

Advertisement

U dokumentu se govori o “očiglednom nedostatku volje vlasti u regionu da otvore bivše jugoslovenske arhive” i naglašava se važnost saradnje i dijeljenja obavještajnih podataka između regiona i međunarodnih partnera.

Kako prenosi Tanjug, izvještaj je usvojen sa 60 glasova za, četiri protiv i šest uzdržanih.

Poslanici EP pozvali su vlade u regionu da pojačaju svoje napore ka reformama u oblastima vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Austrijski poslanik u EP Lukas Mandl pozvao je Evropsku uniju (EU) da podrži te napore kroz finansijsku pomoć i praktičnu saradnju.

“EU ne smije da koristi organizovani kriminal kao izgovor za odlaganje procesa proširenja, već treba da stane uz narod Zapadnog Balkana u njihovoj borbi protiv te pojave”, poručio je Mandl.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Pešić: Crna Gora nepokolebljiva na putu ka članstvu u Evropskoj uniji

Objavljeno

dana

Autor

Pešić: Crna Gora nepokolebljiva na putu ka članstvu u Evropskoj uniji

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Crna Gora nepokolebljiva na daljem putu reformi, u cilju sticanja punopravnog članstva u EU, poručio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, general-major Rajko Pešić, koji je učestvovao na sastanku političkih direktora ministarstava odbrane zemalja članica inicijative Odbrambene saradnje zemalja Centralne Evrope (CEDC) i zemalja Zapadnog Balkana (CEDC+) koji je održan u Trakošćanu, u Republici Hrvatskoj.

On je istakao značaj ovakvih regionalnih inicijativa, koje predstavljaju snažan podstrijek državama u unaprjeđenju demokratskih principa, kao i uspješnom prevazilaženju izazova i ujedinjavanju odbrambenih kapaciteta. General Pešić je potvrdio čvrstu orijentaciju Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, kao perspektivi i garantu regionalne i globalne sigurnosti.

Advertisement

General Pešić je podsjetio na nedavnu izjavu predsjednice Evopske komisije, Ursule fon der Lajen da Evropska unija nije kompletna bez Zapadnog Balkana.

Sa sastanka je upućeno ohrabrenje zemljama regiona da nastave sa ulaganjem napora u pravcu jačanja regionalne saradnje i sprovođenja reformi. Akcentovan je značaj povećanja uticaja CEDC inicijative u izgradnji čvršćih veza među zemljama Zapadnog Balkana u rješavanju zajedničkih bezbjednosnih izazova.

Sastankom je predsjedavala direktorica za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane Republike Hrvatske, Dunja Bujan Šujster.

Ona je istakla da je CEDC inicijativa pokretačka snaga za snažniju i ujedinjeniju Evropu, kao podrška zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu evroatlantskih integracija.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Đukanović: Umjesto EU integracija, sada više govorimo o stabilnosti regiona

Objavljeno

dana

Autor

Đukanović: Između stabilnosti Balkana i integracije mora se povlačiti znak jednakosti

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Aktuelna situacija na Zapadnom Balkanu posljedica je dvije okolnosti – zaustavljenog procesa proširenja i poremećaja na relaciji Istok – Zapad, kazao je predsjednik države Milo Đukanović tokom susreta sa članovima Evropskog savjeta za međunarodne odnose.

„U tom kontekstu ukazao je na potrebu odlučnijeg i jasnijeg podsticaja zemljama Zapadnog Balkana za integraciju u EU, i odlučniju i promišljeniju zaštitu Regiona od malignog uticaja trećih strana što nije samo interes Zapadnog Balkana, već i Evrope“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Advertisement

Predsjednik je iskazao i zabrinutost „da je oživljavanjem retrogradnih politika, posljednjih mjeseci Zapadni Balkan više na pitanju stabilnosti, nego integracija“.

„Uprkos tome, izrazio je spremnost Crne Gore da se bori za vrijednosti u koje vjeruje, napominjući da je Crna Gora sva svoja strateška postignuća ostvarila zahvaljujući funkcionalnosti države, što je sada dovedeno u pitanje i što se mora rješavati i u skladu sa očekivanjima javnog mnjenja“, stoji u saopštenju.

Članovi Savjeta, aktuelni i nekadašnji politički zvaničnici, evropski poslanici i istaknute ličnosti društveno-političkog života Evrope, fokusirani su na međunarodne vanjske odnose i države Jugoistočne Evrope.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije