Povežite se s nama

Crna Hronika

Jahović pristao na izručenje Crnoj Gori

Objavljeno

dana

Jahović pristao na izručenje Crnoj Gori

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


uhapšen u banjaluci po interpolovoj potjernici

Jahović pristao na izručenje Crnoj Gori

Za Jahovićem je od 2018. bila raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće


Ilustracija, Foto: Shutterstock

Almir Jahović, koji je uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pristao je na ubrzani postupak izručenja u Crnu Gori, prenosi portal Srpskainfo.

Za Jahovićem je od 2018. bila raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Takođe, Tužilaštvo BiH je u kontaktu sa kolegama iz Crne Gore, u okviru istrage koju vode pravosudne institucije, u borbi protiv organiziranog kriminala, piše Srpskainfo.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske su, pored Jahovića, prethodno uhapsili još dvije osobe zbog sumnje da su sarađivali sa njim. U pitanju su bivši policajac Dalibor Ćurlik, kao i Ljuban Poletan, odranije poznat policiji po krivičnim djelima.

Tužilac je, kako prenosi Srpskainfo, predložio mjere zabrane za Poletana (65) i Ćurlika (48) osumnjičene za organizovani kriminal, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilaštvo je za dvojicu osumnjičenih predložilo mjere zabrane, koje između ostalog uključuju zabranu putovanja i oduzimanje putnih isprava, obvezno javljanje policijskim organima, te zabranu međusobnog sastajanja, kao i sastajanja sa svjedocima u predmetu“, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Osumnjičeni su pod istragom da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, neovlašteno dolazili do podataka i identiteta građana BiH, uglavnom onih koji imaju dvojna državljanstva BiH i Srbije, a koji nisu podizali dokumente BiH, te navedene identitete odavali osobama iz kriminalnog miljea, uključujući i pripadnike kriminalnih grupa koje djeluju u zemljama regiona, kako bi im omogućili da nezakonito dobiju važeće dokumente BiH sa tuđim ličnim podacima, koje bi koristili prilikom skrivanja od policije i pravosuđa.

„Osumnjičeni se terete da su jednom državljaninu Crne Gore, za kojim traga crnogorsko pravosuđe, optuženom za teška krivična djela i bliskost tzv. ‘kavačkom klanu’, na navedeni način omogućili sticanje dokumenata Bosne i Hercegovine, na tuđe ime i identitet“, dodali su Tužilaštvu BiH.

Izvršenje krivičnih djela, na navedeni način, predstavlja značajnu bezbjednosnu prijetnju i narušava integritet Bosne i Hercegovine, kao i Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.


VijestiVijesti

Crna Hronika

Udes u Beranama, stradao devetnaestogodišnjak

Objavljeno

dana

Bjelopoljac poginuo u udesu

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


saobraćajna nesreća

Udes u Beranama, stradao devetnaestogodišnjak

Policajci i vatrogasci brzo stigli na mjesto nesreće, ali mladiću nije bilo pomoći


Ilustracija, Foto: Shutterstock

Đorđe Jelić (19) smrtno je stradao kada je jutros oko pet sati izgubio kontrolu nad vozilom, sletio sa puta u beranskom naselju Pešča i udario u drvo.

On se kretao iz pravca Andrijevice automobilom “pežo 206” i u tom beranskom prigradskom naselju, iz za sada nepoznatih razloga, prešao na drugu traku, a potom uletio automobilom u dvorište i svom silinom udario u orah.

Na mjestu nesreće brzo su bili policajci i vatrogasci, ali mladiću nije bilo pomoći.

On je bio sam u vozilu i u policiji pretpostavljaju da je uzrok neprilagođena brzina.

Uviđaj je obavljen i naložena obdukcija.


VijestiVijesti

Nastavite čitati

Crna Hronika

Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednih oko 35.000 eura, uhapšene dvije osobe

Objavljeno

dana

Autor

Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednih oko 35.000 eura, uhapšene dvije osobe

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


saopšteno iz uprave policije

Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednih oko 35.000 eura, uhapšene dvije osobe

„Pripadnici policije su obaviješteni od stane obezbjeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru a koji su prevozili veću količinu cigareta“, saopšteno je iz policije


Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije spriječili su krijumčarenje 1.750 šteka cigareta bez akciznih markica u vrijednosti oko 35.000 eura i zbog krivičnog djela krijumčarenje uhapsili špeditere N.F. (51) i J.A. (38).

„Pripadnici policije su obaviješteni od stane obezbjeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru a koji su prevozili veću količinu cigareta“, saopšteno je iz policije.

Pregledom vozila, navodi se, pronađeno je 35 paketa sa 1.750 šteka cigareta bez dokumentacije o transportu i vlasništvu nad akciznom robom, ukupne vrijednosti 35.000 eura.

„Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su N.F. i J.A. kao zaposleni u navedenoj firmi u službeno vozilo u Slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar utovarili 35 paketa cigareta bez akciznih markica i dokaza o porijeklu. Ova lica su ih potom neovlašćeno prenijeli preko carinske linije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora i koristeći prolaz na izlaznoj rampi iz Slobodne zone Luke Bar gdje imaju mogućnost službenog prolaza kao zaposleni u špediciji „Zenšped group“ d.o.o. i tako prokrijumčarili cigarete“, piše u saopštenju.

Uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.


VijestiVijesti

Nastavite čitati

Crna Hronika

U donjem vešu nađen amfetamin

Objavljeno

dana

U donjem vešu nađen amfetamin

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


Suđenje Bjelopoljcu za preprodaju droge

U donjem vešu nađen amfetamin

“Priznajem da sam prodavao drogu i nabavljao je za prodaju… Iskreno se kajem zbog toga”, kazao je Rutović


Priznao i rekao da se kaje: Rutović, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljac Đorđe Rutović (24) priznao je juče da je u više navrata posjedovao i prodavao amfetamin i konoplju.

To je izjavio juče u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Priznajem da sam prodavao drogu i nabavljao je za prodaju… Iskreno se kajem zbog toga.”

Prema optužnici, Rutović je prošle godine prodao oko 1,5 grama amfetamina Rožajcu Dijamantu Beriši.

Nakon primopredaje, policija je drogu pronašla kod Beriše, sakrivenu u donjem vešu.

Kod Rutovića je policija 15. februara pronašla 3,89 grama konoplje, 15. februara, a dan kasnije u vikendici koju koristi još oko 70 grama iste droge, spakovane u papirnoj kesi.

Suđenje se nastavlja 21. septembra, do kada će biti pribavljena dokumentacija o kaznenoj evidenciji.


VijestiVijesti

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije