Povežite se s nama

Hronika

Кавчанин Јаховић пристао на изручење Црној Гори по убрзаном поступку

Objavljeno

dana

Кавчанин Јаховић пристао на изручење Црној Гори по убрзаном поступку

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Портал Српска Инфо пише да је поводом овог случаја Тужилаштво БиХ у контакту са црногорским тужилаштвом

Припадник кавачког клана Алмир Јаховић, а који је ухапшен у Бањалуци по Интерполовој потерници, пристао је на убрзани поступак изурчења у Црну Гори.

Портал Српска Инфо пише да је поводом овог случаја Тужилаштво БиХ у контакту са црногорским тужилаштвом.

Осим тога, тужилац је предложио мjере забране за Љубана Полетана (65) и Далибора Ћурлика (48) осумњичене за организовани криминал, фалсификовање исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

– Након испитивања осумњичених тужилаштво је за двојицу осумњичених предложило мере забране, које између осталог укључују забрану путовања и одузимање путних исправа, обвезно јављање полицијским органима, те забрану међусобног састајања, као и састајања са сведоцима у предмету – казао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Осумњичени су под истрагом, да су као припадници групе за организовани криминал, неовлаштено долазили до података и идентитета грађана БиХ, углавном оних који имају двојна држављанства БиХ и Србије, а који нису подизали документе БиХ, те наведене идентитете одавали особама из криминалног миљеа, укључујући и припаднике криминалних скупина које дјелују у земљама региона, како би им омогућили да незаконито, добију важеће документе БиХ са туђим личним подацима, које би користили приликом скривања од полиције и правосуђа.

– Осумњичени се терете да су једном држављанину Црне Горе, за којим трага црногорско правосуђе, оптуженом за тешка кривична дела и блискост тзв. „кавачком клану“, на наведени начин омогућили стицање докумената Босне и Херцеговине, на туђе име и идентитет – додали су Тужилаштву БиХ.

Извршење кривичних дјела, на наведени начин, представља значајну сигурносну пријетњу и нарушава интегритет Босне и Херцеговине, као и Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ.ДАН

Nastavite čitati
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Hronika

У Беранама погинуо младић, аутомобил слетио с пута

Objavljeno

dana

У Беранама погинуо младић, аутомобил слетио с пута

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Увиђај је у току

У саобраћајној несрећи која се рано јутрос око 5 сати догодила у Беранама, у насељу Пешца погинуо је 19-годишњи младић Д.Ј.

Како је саопштено из ОКЦ-а, возило је слетјело с пута, а младић је настрадао на лицу мјеста. 

Увиђај је у току. ДАН

Nastavite čitati

Hronika

Запљена у Луци Бар: Шпедитери покушали да шверцују преко 1.700 штека цигарета

Objavljeno

dana

Запљена у Луци Бар: Шпедитери покушали да шверцују преко 1.700 штека цигарета

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Пронађено 35 пакета цигарета укупне вирједности 35.000 еура, саопштено је из Управе полиције

Црногорска полиција ухапсила је шпедитере Н.Ф. (51) из Бара и Ј.А. (38) из Kосова са пребивалиштем у Бару због сумње да су шверцовали већу количину цигарета.

Како пише у саопштењу Управе полиције, полицајци су на излазној рампи Луке Бар контролисали возило у власништву „Зеншпед гроуп“ и пронашли 35 пакета са 1.750 штека цигарета без документације о транспорту и власништву над акцизном робом, укупне вриједности 35.000 еура.

Н.Ф. и Ј.А. су као запослени у наведеној фирми у службено возило у Слободној царинској зони у Луци Бар утоварили 35 пакета цигарета без акцизних маркица и доказа о поријеклу.

Потом су штеке цигарета неовлашћено пренијели преко царинске линије, избјегавајући мјере царинског надзора и користећи пролаз на излазној рампи из Слободне зоне Луке Бар гдје имају могућност службеног пролаза као запослени у шпедицији „Зеншпед гроуп“ и тако прокријумчарили цигарете.  

Они ће уз кривичну пријаву бити приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бару.ДАН

Nastavite čitati

Hronika

Групи Вељка Беливука на терет се стављају још два убиства

Objavljeno

dana

Групи Вељка Беливука на терет се стављају још два убиства

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Према информацијама Новости Тужилаштво за организовани криминал у сарадњи са оперативцима МУП Србије и БИА, прикупили су доказе за још најмање двије ликвидације младих Београђана

Против Вељка Беливука и Марка Миљковића, како „Новости“ сазнају, спрема се нова кривична пријава и проширење истраге.

Према информацијама Новости Тужилаштво за организовани криминал у сарадњи са оперативцима МУП Србије и БИА, прикупили су доказе за још најмање двије ликвидације младих Београђана.

О овом ће јавност више сазнати за десетак дана. Ипак, модус отмице и злочина био је као и код претходних пет жртава. За сада су Беливук, Миљковић и њихова криминална група оптужени за монструозна убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

– Јавност ће бити запрепашћена кад чује још детаља за које ће ова група бити осумњичена – наводи извор „Новости“. – Неке од жртава биле су наводно блиске са убијеним Вукићевићем. Паралелно са овим процесом овдје, у Црној Гори се води поступак под сумњом да су Беливук и Миљковић учествовали у ликвидацији Дамира Хоџића, Адиса Спахића и Милана Радуловића, званог Миле Капетан.

И ту није крај свим сумњама за које се ова група терети. Грчка полиција, посредством Еуропола и Интерпола, размјењује информације са полицијом у Црној Гори, и верује се да ће врло брзо бити расвијетљен злочин у ресторану у Атини, јануара прошле године, када су, пред очима жена и деце, брутално изрешетани Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Они су важили за истакнуте чланове „шкаљарског клана“.

– Према прикупљеним информацијама и порукама са „Скај“ апликације, постоји сумња да су у организацији овог злочина учествовали Беливук и Миљковић – наводи саговорник Новости. – То је, како се сумња, урађено по налогу Радоја Звицера. Постоји одређена комуникација из које се види да је Миљковић бијесан, јер сматра да „све раде“ он и Беливук, а да већи дио колача узима Звицер. Са тим се и Беливук слагао. Били су увјерени да без њих ови не би могли ништа да направе, то се посебно односило на растурање наркотика.

За све криве Звицера

И данас, док су у притворским ћелијама, Беливук и Миљковић за све криве Звицера. Тврде да је неспособан и да су му они „направили име“, а да не би био међу живима да га није спасила „сукња“, алудирајући на Звицерову жену која је запуцала у Кијеву на нападаче.

Ипак, Беливук се чврсто био везао за овог Которанина, кога су безбједносне службе смјестиле у сам врх „кавачке екипе“, и покушавао је да умири Миљковића, мада је и он био љут на Звицера углавном због расподјеле пара, јер су обојица сматрала да заслужују већи дио колача. Онда су, према информацијама безбједносних служби, Беливук и Миљковић наводно добили налог да организују нову ликвидацију неколико месеци касније, и то на Крфу. Тада су убијени Баранин Алан Кожар и Дамир Хаџић из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске „шкаљарцима“ и Филипу Кораћу.

– Тада је Миљковић већ отворено почео да прича против Звицера сматрајући да њему и Беливуку додјељује најпрљавије послове, а да им даје далеко мање пара него што заслужују – објашњава саговорник. – О томе се говорило чак и на трибинама. Беливук и Миљковић су говорили својима да Звицера не би ни било да није њих, да су им они „највјернији и најбољи војници“ и да за све злочине увек морају да организују „своје људе“, јер су „Црногорци неспособни“.

– И опет се појавио проблем са новцем, а то је и био главни циљ њиховог одласка у Црну Гору, јануара ове године, да пробају да испеглају ствари и извуку више – истиче наш извор. – Ипак, нетрпељивост према Звицеру, од кога су добијали наређења, ниједног тренутка није јењавала. У једној поруци, коју шаље Беливук из Црне Горе, сарадницима у Ритопеку, каже: „Ево, деремо ове глупе Црногорце.“ДАН

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije