Povežite se s nama

Politika

Knežević o otpremnini direktora RTCG: Šundić kao da je igrao u Real Madridu

Objavljeno

dana

Knežević: Protesti DF u septembru, Krivokapić da vrati loptu sa petra ili da je mi skinemo

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednik DNP Milan Knežević oglasio se na Twitteru.

-Sudeći po otpremnini koju će dobiti Božidar Šundić, ispada da je on sve vrijeme igrao u Real Madridu, a da je TVCG vodio neko ko liči na njega- napisao je Knežević.

 Aktuelno

Politika

Strugar: Rekonstrukcija Vlade nužna i očekivana

Objavljeno

dana

Autor

Strugar: Rekonstrukcija Vlade nužna i očekivana

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Vlada Crne Gore je izgubila povjerenje birača jer je ostala bez podrške stranaka koje su je konstituisale što se jasno pokazalo i u parlamentu, kazao je gostujući u Jutarnjem programu Gradske televizije Rujna zora komunikolog Miodrag Strugar.

“Vlada nema političku težinu jer je pogrešno postavljena kao ekspertska. Upitno je koliko je riječ o ekspertima. Primjere ekspertskih Vlada u svijetu imamo samo u kratkim periodima kako bi napravile tranziciju ka nečemu. Mnogo bi bolje bilo da ti eksperti nisu na čelnim funkcijama nego na onim koje nose posao svake Vlade u ministarstvima, mislim na generalne direktore i načelnike sektora”, objasnio je Strugar.

Rekonstukcija Vlade je, kaže, bila očekivana, a izostanak podrške u parlamentu od vladajuće većine dovelo je do dogovora DF-a i Demokrata.

Foto: gradski.me

“Zanimljivija mi je polemika između Demokrata i URE koja se spustila toliko nisko da će ostaviti sigurno posljedice kao što je i svaki put do sada kad se spusti nivo komunikacije i dotakne dno. Vidjećemo da li će dogovor Demokrata I DF-a imati većinu u parlamentu. Saopštili su da je Ura na sastanku rekla da će poštovati svaki dogovor Demokrata i DF-a, ali sada čujemo neke druge tonove”, kazao je Strugar.

Aktuelnu Vladu čine tri ideološki raznorodne koalicije.

“Vidjećemo kako će se to završiti i da li će biti rekonstrukcije u koju bi uključili i manjine jer ne vidim da predstavnici manjinskih naroda iskazuju interesovanje da uđu u Vladu u kojoj dobrim dijelom upravlja crkva”, kazao je Strugar.

U aktuelnoj Vladi je potrebno mnogo toga mijenjati, a rekonstrukcija je, dodaje, nužna.

“Crkva treba da je zadovoljna radom Vlade. Šteta je što i neki dobri potezi koje su napravili nisu mogli doći do izražaja usled nekih afera i stvari koje su radili često na štetu Crne Gore”, istakao je Strugar.

Za pohvalu je, kaže, dječiji dodatak koji su vratili, besplatni udžbenici za sve osnovce i druge dobre stvari koje ne stižu da se ispričaju zbog onih koje ne bi trebalo da su u fokusu nijedne Vlade u CG.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Na čelu CSU rođaka Slavena Radunovića

Objavljeno

dana

Autor

Na čelu CSU rođaka Slavena Radunovića

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Vlada Crne Gore juče je za direktoricu Centra savremene umjetnosti Crne Gore postavila dizajnerku enterijera Jelenu Božović.

Ona će na tom mjestu naslijediti akademskog vajara Nenada Šoškića, koji je smijenjen.

O radu koji je Jelenu Božović preporučio za pomenutu poziciju, nije poznato gotovo ništa. Izuzetak bi, eventualno, predstavljala mogućnost da je Vlada Crne Gore u obzir uzela njen angažman u projektu “Paris i Pipa”, koji je distribuiran putem društvenih mreža, te da je to bilo dovoljno da je imenuju da rukovodi Centrom savremene umjetnosti.

Sa druge strane, nova direktorica Centra savremene umjetnosti u veoma je bliskom srodstvu sa poslanikom Demokratskog fronta Slavenom Radunovićem.

Podsjetimo, Vlada je juče za novu direktoricu Filmskog centra Crne Gore imenovala Aleksandru Mandarić – Božović, jednu od osnivača ekstremističke partije ”Dveri” u susjednoj Srbiji.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Danilović: Mora se prekinuti sa ucjenjivačkom i neotesanom politikom

Objavljeno

dana

Autor

Danilović: Mora se prekinuti sa ucjenjivačkom i neotesanom politikom

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Ujedinjena Crna Gora žali što sto je samo za 24 sata ohrabrujući sporazum između dvije vodeće političke strukture, DF i Demokrata, postao skoro nepremostivi nesporazum sa URA – trećim partnerom. Nismo uspjeli čak ni da čestitamo. U stvari , iskustvo nas je naučilo da se prerano ne veselimo, pa ni onda kad mnoge “srce ponese” u veselje, saopštava lider UCG Goran Danilović.

Pn navodai da, ako je za utjehu, onda javnost treba da zna da ni jednim potezom nisu tome doprinijeli.

“Nikada nećemo razumjeti zašto se naše kolege tako potcjenjivački odnose sa onima koji imaju mandat ili dva i čine parlamentarnu većinu, a ne trude se da tu većinu od tačno 41 poslanika ne prošire za podršku još kojeg subjekta? Ljutili se ili ne “politički veleumi” moraju znati da je to nepristojno, nekorektno, neznaveno i amaterski. Ipak, i kada i tako postupaju, a naprave dogovor, mi podržimo koliko god to bilo nevaspitano i ponižavajuće. Podržimo jer nam je kao pristojnim ljudima često više stalo do rezultata nego do načina na koji se do njega dolazi”, kaže Danilović.

On navodi na nisu ništa znali o pregovorima koje je u ime  koalicije ZBCG vodio DF.

“Nismo o tome obaviješteni ni porukom, ni pozivom ni bilo kako drugačije. I ne samo što nismo mi nego nijesu ni neki drugi konstituenti koalicije. Ta ucjenjivačka i neotesana politika je duboko pogrešna i nikad neće donijeti rezultat”, kaže Danilović.

“Lično sam na posljednjem sastanku parlamentarne većine molio da se u tišini dogovore oni koji su tada bili u najvećem nesporazumu oko rekonstrukcije ili izbora nove Vlade i da potom mi ostali samo pomognemo da se rješenje uobliči. Ali stvar se ne rješava tako što se u ponoć objavi medijima rješenje koje je konačno i po sistemu “to je to – uzmi ili ostavi”! Ponavljam, to je duboko pogrešno i tjera svakoga ko ima i trunku dostojanstva da se usprotivi bez obzira na političku cijenu!

Ako velikim subjektima ne trebaju mali onda neka svako radi kao mu volja; svađa, mirenje svaki treći dan, političko istrebljivanje i ponižavaje do besvijesti.

Kada bismo znali da je ovo posljednje dešavanje posljednje mučenje ove vrste mi bismo i to oprostili. Ipak, na veliku žalost, nije. Nije jer je redosled poteza pogrešan i dok se ne promijeni princip i ne potisne užasni, a prazni, politički ego, neće biti bolje i nećemo krenuti novim putem.

UCG nije molila da bude dio naše pobjedničke koalicije, nismo vukli za rukav i trgovali oko mandata kao oko cjepanica, ne otimamo se oko mjesta po dubini i širini i što je najvažnije ništa ne moramo da činimo niti nas iko od bivše ili sadašnje vlasti može ucijeniti.

Ovo je naš poslednji apel i molba i koaliciji ZBCG i vladajućoj većini da se prekine ova pubertetska lakrdija i omalovažavanje drugoga. Molimo zbog opšteg dobra. Molimo zato što nismo nikome dužni. Ili će biti tako ili ćete tražiti većinu kod onih koji svoje podrške naplaćuju po navici – skupo i preskupo. Čestitaćemo na tome samo ako dogovor bude važio makar par sati” navodi u saopštenju lider UCG.Aktuelno

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije