Povežite se s nama

Politika

Кнежевић: Шундић ће добити отпремнину као да је играо за Реал

Objavljeno

dana

Кнежевић: Шундић ће добити отпремнину као да је играо за Реал

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Испада да је ТВЦГ водио неко ко личи на њега, казао је лидер ДНП-а

Један од лидера ДФ-а и предсједник ДНП-а Милан Кнежевић у свом стилу је прокоментарисао данашње саопштење одлазећег генералног директора РТЦГ Божидара Шундића, који је казао да је отказао свој уговор о раду у јавном сервису. 

image

Шундић отказао уговор о раду: С поносом одлазим са мјеста директора РТЦГ

Advertisement

– Судећи по отпремнини коју ће добити Шундић, испада да је он све вријеме играо у Реал Мадриду, а да је ТВЦГ водио неко ко личи на њега- казао је Кнежевић. 

Подсјетимо, Шундић је данас казао да одлази с поносом након три године проведене на челу најважније медијске куће у држави, иако је његов тим често, како тврди, био мета напада. ДАН
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Радуловић: Сумњам да је Братићка радикална, статусе на Фејсбуку је писала у револту

Objavljeno

dana

Радуловић: Сумњам да је Братићка радикална, статусе на Фејсбуку је писала у револту

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Без жеље да будем адвокат и без жеље да је браним, каже министар

Чланство у Европској унији и западна оријентација наше земље није нешто што припада једној партији, човјеку или организацији, већ је нешто што припада црногорском друштву, поручио је министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Шеф црногорске дипломатије, који је боравио у посјети Сједињеним Америчким Државама, подсјетио је у разговору за Ревију Фокус прес да 80 одсто грађана Црне Горе подржава чланство у ЕУ, истакавши да се ниједна партија, појединац или идеја не може похвалити тим цифрама.

– Црногорско друштво је врло прозападно и један од циљева ове Владе је да примакнемо државу ЕУ – казао је Радуловић.

Advertisement

Kада се говори о „српском свету“, односно термину који се у посљедње вријеме може чути од стране власти из Београда, Радуловић каже да прво треба дефинисати на шта се то односи.

– Уколико се ради о некој организацији попут Франкофоније, гдје се баштини и учи српски језик, не видим никакав проблем у томе. Али, уколико то подразумијева формирање неких федералних, конфедералних, парафедералних и било каквих другиј заједница на Балкану, које би могле да наруше независност, сувереност или повредивост територије Црне Горе, онда ја лично, моје министарство, сви ми у Влади били бисмо једногласни да тако нешто не подржавамо – навео је министар, подсјетивши да су имали и јавне иступе против тога.

Оцијенио је да „српски свет“, у форми коју замишља министар унутрашњих послова у Влади Србије, Александар Вулин, нема подршку ни у Србији, а не у Црној Гори.

На констатацију новинара како забрињава што у Влади улогу министарке обавља Весна Братић, која се изјашњава као “четник”, а која на једно од челних мјеста у култури именује држављанку Србије која је била на листи десничарских Двери, Радуловић каже да не подржава никаква екстремно радикална опредјељења.

image

Братић

Advertisement

Фото: Иван Петровић Ипе

– Без жеље да браним министарку Братић, у разговору са њом сам схватио да је те Фејсбук статусе писала прилично револтирана личним односом у одређеном тренутку. Да ли је она стварно радикална? Опет без жеље да будем адвокат, чисто сумњам – казао је Радуловић.

Он је казао и како је, у случају Филмског центра Црне Горе, “могло бити бољих именовања” од Александре Мандарић Божовић.

– Али, као што ја не дозвољавам да неко бира моје кадрове, тако нећу да се мијешам ни у именовања министарке Братић. Сав тај страх од ‘српског света’ је у дијаспори, чини ми се, медијски пренаглашен – поручио је Радуловић.

На питање о евентуалном паду Владе, Радуловић је казао да је, што се њега тиче, губитак функција и позиције „најмањи проблем“, а сматра да исто мисле и остали министри.

Advertisement

– Никада нијесам био члан ниједне политичке партије. Ја сам каријерни дипломата и у ову причу сам ушао из идеала о бољој, европској, грађанској, помиреној Црној Гори. Уколико моји идеали сметају неком, ја ћу сам да се помјерим и наставићу да сањам те идеале негђе друго. А онда је одговорност на онима који се боре против таквих идеала, да објасне грађанима због чега желе да имају другачију Црну Гору – казао је он.ДАН
Nastavite čitati

Politika

Демократе траже смјену предсједнице СО Бар: Патријарху Порфирију рекла „мрш“

Objavljeno

dana

Демократе траже смјену предсједнице СО Бар: Патријарху Порфирију рекла "мрш"

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Они сматрају да у поступању Спичановић има и елемената кривичног дјела изазивања националне, расне и вјерске мржње

Клуб одборника Демократа Бар упутио је данас иницијативу предсједници Скупштине Општине Бар Милени Божовић, којом се предлаже усвајање Одлуке о укидању дате сагласности на Одлуку председника Општине Бар о именовању потпредсједнице Тање Спичановић због, како се образлаже, „јавног испољавања очигледне мржње и нетрпељивости и то у граду који је синоним за национални и вјерски склад“.

У документу који потписује председник Клуба одборника Демократа Бар Момчило Лековић, подсјећа се да је 5. септембра Тања Спичановић у коментару са свог Фејсбук профила на текст са изјавом патријарха Порфирија оставила коментар садржине „Мрш!“, чиме је, како истичу из Демократа, „испољила мржњу према великом дијелу вјерујућих грађана Бара, што је за њену јавну функцију коју обавља недостојно и скандалозно“.

– Подсјећамо и да члан 7 Устава Црне Горе прописује да је „забрањено изазивање или подстицање мржње и нетрпељивости по било ком основу – наводи се у документу, преносе Новости.

Advertisement

Из Демократа кажу и да сматрају да у поступању Спичановић има и елемената кривичног дјела изазивања националне, расне и вјерске мржње из члана 370 Кривичног законика Црне Горе.

– Ово није први пут да потпредседница свих грађана Бара јавно испољи очигледну мржњу и нетрпељивост, и то у граду који је синоним за вјерски и национални склад. Она је у више наврата у овој и прошлој години јавно износила ставове који нису достојни једног потпредсједника Општине, нити човјека који поштује све вјере и нације, а сви ти ставови изазивали су узнемирење комплетне јавности, односно осуду грађана Бара – наводе из Демократа, подсјећајући и да су сви изречени ставови у супротности са чланом 5 Етичког кодекса функционера локалне самоуправе у којем пише да „током свог мандата, ни у обављању функције, ни у приватном животу, функционер локалне самоуоправе неће се понашати на начин који би деградирао углед функције коју обавља – наводе из Демократа.

Зато, закључује се у документу, „захтијевамо да Скупштина преиспита давање сагласности на Одлуку о избору Тање Спичановић на мјесто потпредсједника Општине Бар, односно да исту укине и тиме покаже да прави отклон и да не подржава овакво континуирано понашање“.

Предсједник Клуба одборника Демократа Бар Момчило Лековић поручио је да „као одговорни људи који баштине вриједности на којима се град Бар уздигао и уздиже као град у којем нема подјела, мржње и нетрпељивости међу пријатељима, комшијама, кумовима и суграђанима, па било које вјере или нације били, сматрају да „Бар не може представљати особа која константно ради супротно и у продуженом трајању као јавна функционерка распирује мржњу и нетрпељивост међу суграђанима“.

– Како Предсједник Општине Бар није донио Одлуку о разрешењу потпредсједнице Општине Бар, Скупштина општине Бар из разлога горе набројаних мора донијети Одлуку о укидању Одлуке о давању сагласности на Одлуку предсједника Општине о именовању потпредсједнице општине, чиме прави отклон од овакве политике односно показује да не подржава ставове који изазивају узнемирење јавности и вријеђају грађане Бара – поручује Лековић.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Politika

Доста нам је нада и трајала: Брисел више не гарантује Црној Гори улазак у ЕУ

Objavljeno

dana

Доста нам је нада и трајала: Брисел више не гарантује Црној Гори улазак у ЕУ

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Државе ЕУ не желе да објелодане своје ставове а богате сјеверне земље, као што су Данска, Француска и Холандија страхују да се не понови сценарио убрзаног пријема Румуније и Бугарске 2007. године

Европска унија, страхујући од политичких реакција држава чланица, више не може да пристане да пружи гаранције за будуће чланство шест балканских земаља којима је обећано мјесто у блоку, објавио је Ројтерс, позивајући се на четворо неименованих дипломата и интерни документ.

Застој око декларације самита ЕУ и лидера Балкана, 6. октобра, представља најслабију тачку стратегије ЕУ да уведе Србију, тзв. Косово, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Албанију и Северну Македонију у блок, што се, како се напомиње, подударило са распламсавањем тензија на административној линији Србије и Косова.

ЕУ је на самиту планирала да понови обећање од прије 18 година да „даје недвосмислену подршку европској перспективи Западног Балкана“, стоји у нацрту декларације самита са датумом 11. септембар, у коју је британска агенција имала увид.

Advertisement

Дипломате наводе да су тим поводом одржане најмање двије рунде разговора али нису резултирале договором.

Државе ЕУ не желе да објелодане своје ставове, наводи Ројтерс и додаје да богате сјеверне земље, као што су Данска, Француска и Холандија страхују да се не понови сценарио убрзаног пријема Румуније и Бугарске 2007. године и лошег управљања миграцијама радника из источне Европе у Британију, што је, како се оцјењује, многе Британце окренуло против Уније.ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije