Povežite se s nama

Politika

Medojević: U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika

Objavljeno

dana

Medojević: U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika, ali to nije politički uticaj, naveo je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Stevo Muk, advokat Siniša Gazivoda iz kancelarije Rodić i kandidat kojeg će predložiti ministar Vijesti Sergej Sekulović, koji “obnaša” funkciju smjenjenog ministra pravde Leposavića. A sve pošteno, nepartijski i građanski, pa ko koga zaj..e. Demokrate su predložile dva svoja kandidata, ali je problem advokat Nikola Bulatović. Znači , “ugledni “ pravnik je samo onaj koga predlože Miško Perović i Željko Ivanović i Aleksa. Sad Milo i Miško Perović imaju većinu u Tužilačkom savjetu. Sve građnaski i mafijaški. Tužioci predložili pet kandidata po kriterijumu ko je više glasova za DPS prikupio. To je to “nezavisno” tužilastvo. Izbor se obavio u prostorijama Bemaxa”, navodi Medojević.Aktuelno

Nastavite čitati
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

DPS: Novim snagama unutar partije nastavljamo put sigurne budućnosti naše Andrijevice

Objavljeno

dana

Autor

DPS: Vlada ćuti o šikaniranju Dragice Sekulić zbog poniznosti prema Beogradu

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Na 9. Opštinskoj izbornoj konferenciji u Andrijevici nastavljeno je sa kadrovskim snaženjem Demokratske partije socijalista. Izabran je novi saziv Opštinskog odbora koji će osim odbornika naše partije iz Skupštine opštine, činiti i izabranih 39 članova.

Prisutnima se obratio generalni sekretar naše partije Aleksandar Bogdanović i istakao da je sada šansa da se sve građanske snage dodatno okupe oko ideje jačanja građanskog, sekularnog i evropskog puta naše zemlje, da daju doprinos tom cilju a da će glavni stožer te priče svakako biti DPS.

”Moramo biti jedinstveni, pokazati homogenost, a upravo smo ovdje u Andrijevici potvrdili da naša partija nema alternativu i da zajedno sa novim snagama kormilarimo novim putem naše evropske budućnosti”, rekao je Bogdanović.

Koordinator ispred Predsjedništva Slobodan Filipović izrazio je svoje uvjerenje da će novi članovi Opštinskog odbora unijeti novu snagu i doprinijeti daljem uspjehu i pobjedama.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim dešavanjima i konstatovano da samo DPS može doprinijeti očuvanju međunacionalnog sklada u vremenu pomahnitalog nacionalizma koje je dolaskom nove vlasti nažalost postalo svojstveno i u Andrijevici.

Osim Bogdanovića i Filipovića, sastanku su prisustvovali i članovi Glavnog odbora iz Andrijevice, kao i brojni drugi gosti.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Vlahović: Promocija vrijednosti EU od strane britanskih diplomata sada posebno simpatična

Objavljeno

dana

Autor

Vlahović: Abazović i ostali uključeni u brutalnu akciju policije, napisali sebi optužnicu

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Miodrag Vlahović komentarisao je zajedničko saopštenje američke ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke i britanske ambasadorke Karen Medoks.

“Obraćanje koje svakako zaslužuje analizu. Biće prilike, još koliko večeras – “Hej, Sloveni”, Gradska TV. Jedna od manje bitnih stvari: promocija vrijednosti EU od strane britanskih diplomata je sada posebno simpatična”, naveo je, između ostalog, Vlahović na Tviteru.

A Kvinta, pitao je Vlahović?

“Čini se da drugi ambasadori Kvinte nisu bili obaviješteni o ovom pismu. To sigurno nije znak jedinstva naših evroatlantskih partnera i njihove usklađene politike u Crnoj Gori”, dodao je Vlahović.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Strugar: Rekonstrukcija Vlade nužna i očekivana

Objavljeno

dana

Autor

Strugar: Rekonstrukcija Vlade nužna i očekivana

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Vlada Crne Gore je izgubila povjerenje birača jer je ostala bez podrške stranaka koje su je konstituisale što se jasno pokazalo i u parlamentu, kazao je gostujući u Jutarnjem programu Gradske televizije Rujna zora komunikolog Miodrag Strugar.

“Vlada nema političku težinu jer je pogrešno postavljena kao ekspertska. Upitno je koliko je riječ o ekspertima. Primjere ekspertskih Vlada u svijetu imamo samo u kratkim periodima kako bi napravile tranziciju ka nečemu. Mnogo bi bolje bilo da ti eksperti nisu na čelnim funkcijama nego na onim koje nose posao svake Vlade u ministarstvima, mislim na generalne direktore i načelnike sektora”, objasnio je Strugar.

Rekonstukcija Vlade je, kaže, bila očekivana, a izostanak podrške u parlamentu od vladajuće većine dovelo je do dogovora DF-a i Demokrata.

Foto: gradski.me

“Zanimljivija mi je polemika između Demokrata i URE koja se spustila toliko nisko da će ostaviti sigurno posljedice kao što je i svaki put do sada kad se spusti nivo komunikacije i dotakne dno. Vidjećemo da li će dogovor Demokrata I DF-a imati većinu u parlamentu. Saopštili su da je Ura na sastanku rekla da će poštovati svaki dogovor Demokrata i DF-a, ali sada čujemo neke druge tonove”, kazao je Strugar.

Aktuelnu Vladu čine tri ideološki raznorodne koalicije.

“Vidjećemo kako će se to završiti i da li će biti rekonstrukcije u koju bi uključili i manjine jer ne vidim da predstavnici manjinskih naroda iskazuju interesovanje da uđu u Vladu u kojoj dobrim dijelom upravlja crkva”, kazao je Strugar.

U aktuelnoj Vladi je potrebno mnogo toga mijenjati, a rekonstrukcija je, dodaje, nužna.

“Crkva treba da je zadovoljna radom Vlade. Šteta je što i neki dobri potezi koje su napravili nisu mogli doći do izražaja usled nekih afera i stvari koje su radili često na štetu Crne Gore”, istakao je Strugar.

Za pohvalu je, kaže, dječiji dodatak koji su vratili, besplatni udžbenici za sve osnovce i druge dobre stvari koje ne stižu da se ispričaju zbog onih koje ne bi trebalo da su u fokusu nijedne Vlade u CG.Aktuelno

Nastavite čitati

Najčitanije