Povežite se s nama

Hronika

Пронађена ручна бомба у дворишту куће државног секретара МУП-а Рада Милошевића

Objavljeno

dana

Пронађена ручна бомба у дворишту куће државног секретара МУП-а Рада Милошевића

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Како незванично сазнајемо, у питању је стара такозвана ручна бомба „кашикара“, совјетске производње

У дворишту куће државног секретара Министарства унутрашњих послова Рада Милошевића, пронађена је ручна бомба потрвђено је за портал Дан из више извора.

Како незванично сазнајемо, у питању је стара такозвана ручна бомба „кашикара“, совјетске производње.

Она је изузета с лица мјеста и упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Advertisement

Ујутро се очекује обраћање Управе полиције поводом овог догађаја.ДАН

Hronika

Беранац пао са мотокултиватора и погинуо

Objavljeno

dana

Беранац пао са мотокултиватора и погинуо

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Увиђај ће утврдити како је до ове несреће дошло

Беранац М.В. (70) страдао jе у несрећи у мјесту Долац у Беранама, саопштено је порталу Дана из полиције.

Он је страдао када је изгубио контолу над мотокултиватором.

Увиђај ће утврдити како је до ове несреће дошло.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Hronika

ЕП: Организовани криминал препрека развоју Западног Балкана

Objavljeno

dana

ЕП: Организовани криминал препрека развоју Западног Балкана

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Посланици ЕП позвали су владе у региону да појачају своје напоре ка реформама у областима владавине права, борбе против корупције и организованог криминала

Организовани криминал једна је од главних препрека развоју региона Западог Балкана, наводи се у Извјештају Спољнополитичког одбора Европског парламента (ЕП).

У Извјештају о сарадњи у борби против организованог криминала на Западаном Балкану, наглашава се потреба за искорјењивањем политичких и административних веза са организованим криминалом.

У документу се говори о „очигледном недостатку воље власти у региону да отворе бивше југословенске архиве“ и наглашава се важност сарадње и дијељења обавјештајних података између региона и међународних партнера.

Advertisement

Како преноси Тањуг, извјештај је усвојен са 60 гласова за, четири против и шест уздржаних.

Посланици ЕП позвали су владе у региону да појачају своје напоре ка реформама у областима владавине права, борбе против корупције и организованог криминала.

Аустријски посланик у ЕП Лукас Мандл позвао је Европску унију (ЕУ) да подржи те напоре кроз финансијску помоћ и практичну сарадњу.

 – ЕУ не смије да користи организовани криминал као изговор за одлагање процеса проширења, већ треба да стане уз народ Западног Балкана у њиховој борби против те појаве – поручио је Мандл.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Hronika

Породична трагедија у Петњици: Шесторо дјеце смјештено код стрица

Objavljeno

dana

Породична трагедија у Петњици: Шесторо дјеце смјештено код стрица

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Трагични случај дубоко опоменуо и потресао не само Бихор, него и читаву Црну Гору

Шесторо дјеце из петњичког села Дашча Ријека, чији су родитељи страдали прије неколико дана у породичној трагедији, збринуто је код стрица који живи у том мјесту.

Седмо повријеђено дијете се успјешно опоравља на одјељењу Опште болнице у Беранама, а то је у изјави за „Дан“ потврдио и предсједник Општине Петњица Самир Аговић истичући да је овај трагични случај дубоко опоменуо и потресао не само Бихор, него и читаву Црну Гору.

– Трагедија која се десила у Дашчој Ријеци је потресла не само нашу општину, него и читави регион. Након смрти родитеља остала су незбринута малољетна дјеца која заслужују посебну пажњу надлежних институција и читавог друшта. Обавијештен сам да се повријеђена дјевојчица успјешно опоравља. Ми смо из локалне управе, онолико колико нам надлежности дозвољавају, предузели мјере да помогнемо тој дјеци која се тренутно налазе код стрица. Шта ће са њима даље бити, у овом моменту не могу да кажем, јер о свему томе, између осталог, треба да одлуче надлежне државне институције – казао је Аговић, додајући да је Општина Петњица и раније пружала помоћ породици у којој се десила породична трагедија.

Advertisement

image

Аговић


Фото: Срђан Бољевић
Комшије: Брак обиловао бројним свађама

Мјештани су након немилог догађаја у Дашчој Ријеци испричали да је брак страдалих супружника обиловао бројним свађама и неспоразумима, који су кулминирали породичном трагедијом незапамћеном у овом крају.

– Због учесталих неспоразума и свађа страдали супружници су се налазили пред разводом брака. Знамо да су и полиција и социјални радници били упозната са њиховим случајем. Међутим, шта су институције конкретно предузумале није нам познато. Знамо само да је ово велика трагедија не само за њихову породицу и дјецу, него и за читави крај – казале су комшије.

Страдали супружници су били оскудног имовног стања, због чега су годинама примали социјалну помоћ.

Advertisement

Из беранског Центра за социјални рад јуче су казали да су дјеца збринута, али да, због прописа које налаже закон, не могу да износе никакве појединости.

– Предузели смо све мјере из своје надлежности да дјеца буду збринута. Сходно важећем закону не можемо износити појединости које се тичу проблематике везане за ову породицу – навели су из беранског Центра за социјални рад.

У селу Дашча Ријека, удаљеном од Петњице око петнаестак киломенара, у ноћи између 21. и 22. октобра, А.Ш. је усмртио супругу Е.Ш. након чега је извршио самоубиство.

Он је те вечери тешке тјелесне повреде нанио и малољетној кћерки, која је хитно транспортована до беранске болнице гдје је задржана ради даљег лијечења.

Директор те установе Милорад Магделинић је казао „Дану“ да се дјевојчица успјешно опоравља и да се налази ван животне опсаности.

Advertisement

– Пацијенткиња се успјешно опоравља. Стабилних је функција и ван животне је опасности. Према свим прогнозама, она би за неколико дана требало да буде отпуштена кући – изјавио је Магделинић, подсјећајући да је дјевојчица тупим предметом задобила тешке тјелесне повреде у дијелу главе и грудног коша.ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije