Povežite se s nama

Tehnologija

Stabilni HarmonyOS je sada dostupan za 65 Huawei i Honor uređaja

Objavljeno

dana

Stabilni HarmonyOS je sada dostupan za 65 Huawei i Honor uređaja

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsZvanični HarmonyOS nalog je upravo objavio listu 65 uređaja iz Huawei i Honor portfolija, koji su podobni za ažuriranje softvera. Stabilni OS je dostupan za dugačku listu telefona i tableta, ali trenutno samo za varijante za Kinu.

Huaei je ranije obećao da će oko 100 uređaja biti prebačeno sa Androida na Harmony OS 2.0 i lepo je videti da je gotovo dve trećine sada spremno da dobije stabilnu verziju platforme. Zanimljivo je da lista uključuje i telefone kao što su Honor 20 i Honor View 20, koji globalno stižu uz Google servise.

 

Advertisement

Očekuje se da će se ova lista podobnih uređaja proširiti tokom prve polovine 2022. godine, sa starijim telefonima, kao što su Huawei Mate 10, Mate 9, P20 i P10 serije.

Takođe, očekujemo i više informacija o tome koji uređaji sa globalne scene će sa EMUI platforme preći na Huaweijev HarmonyOS.

Izvor: GSMArena

Advertisement

 Benchmark
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Tehnologija

Xiaomi pokrenuo master class kurs mobilne fotografije

Objavljeno

dana

Autor

Xiaomi pokrenuo master class kurs mobilne fotografije

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Saopštenje za javnost

Advertisement

Xiaomi je zvanično objavio početak Xiaomi Master Class serije. Novi projekat posvećen obrazovanju okupiće profesionalne fotografe iz različitih oblasti kao što su portreti, ulična fotografija, monohromatska fotografija i slično i omogućiće im da podele svoja iskustva sa širom publikom.

Xiaomi je posvećen proizvodnji kvalitetnih uređaja sa mogućnostima za kreiranje fotografija visokog kvaliteta koji svima obezbeđuju sredstvo za ispoljavanje svoje kreativnosti. U prvoj godini Xiaomi Master Class kursa profesionalni fotografi će podeliti svoja znanja kada je u pitanju fotografija mobilnim telefonom i, što je još važnije, pričati zašto su rešili da se bave fotografijom i kako su pronašli svoj lični stil, sve to u predavanju koje se zove “The Moments That Made Me”.

Prvi stručnjak koji će podeliti svoja znanja je Čarli Klift, koji se bavi fotografisanjem portreta. Okretao je naglavačke izvršne direktore, krio se u policiji, zapalio kuvare u restoranima sa Michelinovim zvezdicama i razgovarao o miru sa dobitnicima Nobelove nagrade – sve u potrazi za sjajnom fotografijom. Njegov cilj  je da ispriča lične priče sa preokretom neočekivanog.

Advertisement

Radi globalno za niz uredničkih i komercijalnih klijenata, a njegovi radovi su objavljeni i izlagani širom sveta. U svom Xiaomi Master Class-u, on će provesti korisnike kroz ceo proces snimanja portreta od inspiracije, pripreme, podešavanja i rada zajedno sa modelom.

Pored onlajn Xiaomi Master Class-a koji će održati Čarli Klift, Xiaomi će takođe biti domaćin nekoliko oflajn događaja koji će publici omogućiti da se sretne sa majstorima licem u lice i uči od njih u imerzivnom  okruženju.

Advertisement

Xiaomi Master Class o uličnoj fotografiji– Pau Klavero
28. oktobar, Sevilja, Španija

Pau je popularni ulični fotograf sa 1,44 miliona pratilaca na YouTube platformi. Uz podršku vlade Sevilje, Pau je snimio više filmova sa Xiaomi 11T Pro. Na ovom Xiaomi Master Class-u, Pau će podeliti svoje iskustvo mobilne ulične fotografije.

Događaj će se održati istovremeno na različitim lokacijama Univerziteta i Višeg kampusa Cámara de Comercio de Sevilla. Xiaomi Master Class će se održati uživo u glavnom sedištu, u kampusu EUSA, koji se nalazi na adresi Calle Placido Fernandez Viagas, a biće strimovan na različitim mestima, uključujući kampus CITE Campus Cartuja, koji se nalazi na adresi Calle Leonardo Da Vinci 7 , i sedište PICE -a, koje se nalazi u Parkue Empresarial Nuevo Torneo C/ Biologia, 12, kao i u različitim teritorijalnim sedištima u provinciji Sevilja.

Advertisement

26.10.2021 16:14 |

Biznis ITBenchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Objavljeno

dana

Autor

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Microsoft je izdao mnoge hardverske proizvode u poslednjih nekoliko godina, od masivnog Surface Studio do Surface Duo sa dva ekrana. Međutim, jedan uređaj koji nije stigao do cilja bio je Surface Neo, verzija Duo-a veličine laptopa koja bi koristila Windows 10X. I Neo i Windows 10X su odloženi, ali su sada na sajtu XDA-developers objavljene fotografije Neo prototipa.

Advertisement

Surface Neo je prvi put najavljen u oktobru 2019. kao veliki tablet sa dva ekrana. Slično Duo-u, koji je na kraju objavljen (kao i model druge generacije ovog meseca), Neo je dizajniran za pokretanje jedne aplikacije na svakom ekranu ili za proširenje jedne aplikacije na oba monitora. Microsoft je takođe pokazao dodatak za tastaturu, koji bi pokrio deo donjeg dela (kada je Duo bio na boku) i pretvorio ga u uređaj nalik laptopu.

Maks Vajnbah, izveštač Android police i poznati dojavljivač iz sveta tehnologije, objavio je danas fotografije Surface Neo prototipa „pravo […] iz Kine“. Stvarni ekrani nedostaju (sa napuklim ostacima vidljivim na vrhu i dnu), ali ostatak jedinice izgleda slično onome što je Microsoft najavljivao u donjem videu iz 2019. Spolja izgleda kao veliki Surface Duo, dok iznutra otkriva baterije i neke druge komponente.

 

Advertisement

 

Advertisement

Surface Neo je bio dizajniran za Windows 10X, koji je bio zamišljen kao modernizovana verzija Windows-a za ultrabook računare i uređaje sa dva ekrana. Microsoft je završio razvoj Windows 10X negde početkom 2021. godine, ali su neki od njegovih elemenata dizajna i druge ideje integrisani u Windows 11, koji je konačno objavljen 5. oktobra ove godine.

Microsoft nikada nije zvanično rekao da je Neo otkazan, ali nismo čuli ništa o njemu još od 2019. godine, a Microsoft je potvrdio da odustaje od Windows 10X sistema u maju. Postoji šansa da bi Microsoft mogao ponovo da razmotri tu ideju u budućnosti sa Windowsom 11, ali s obzirom na kontinuirano slab prijem Surface Duo serije, slanje Nea u duboki zaborav bi možda bila bolja ideja.

 

Advertisement

26.10.2021 15:30 |

MobileBenchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Tehnološki giganti podnose pogrešne izveštaje o karbonskom otisku, kaže studija

Objavljeno

dana

Autor

Tehnološki giganti podnose pogrešne izveštaje o karbonskom otisku, kaže studija

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Velike tehnološke kompanije kao što su SAP, IBM i Google nedovoljno prijavljuju svoje emisije gasova staklene bašte u vreme pojačanog nadzora nad ulogom korporacija u pokretanju klimatskih promena, navodi se u studiji objavljenoj u petak.

Advertisement

Kako Gadgets 360 izveštava, istraživanje objavljeno u časopisu Nature Communications otkrilo je nedoslednosti u načinu na koji kompanije deklarišu svoj karbonski otisak, što je mera koja se sve više smatra važnom za investitore.

Studija, koju su sproveli istraživači sa Tehničkog univerziteta u Minhenu, ispitala je takozvane emisije obima 3 koje čine veliki udeo korporativnih ugljeničnih otisaka, kao što su poslovna putovanja, putovanja zaposlenih i način na koji se koriste proizvodi kompanija.

Fokusirajući se na 56 kompanija u tehnološkoj industriji, otkrili su da u proseku one nisu otkrile oko polovine svojih štetnih emisija.

Advertisement

Kristijan Stol, jedan od autora izveštaja, rekao je da su neke kompanije – kao što je Google-ov matični Alfabet – utvrđeno da su bile dosledne u načinu na koji su izveštavale o svom ugljeničnom otisku, ali su isključile neke emisije koje je trebalo da se računaju.

 

Advertisement

Drugi, kao što je IBM, su prijavili svoj ugljenični otisak različito u zavisnosti od publike i isključili emisije koje je trebalo da budu uključene. Ni Google ni IBM nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar. Autori su predložili načine na koje kompanije mogu poboljšati svoje izveštavanje o emisijama.

Laura Draucker, viši menadžer korporativnih emisija gasova staklene bašte u neprofitnoj firmi za poslovna istraživanja Ceres, rekla je da se slaže sa zaključkom lista Nature da treba poboljšati otkrivanje emisija u kompanijama.

Međutim, ne možemo da čekamo savršene podatke“, rekla je Draucker, koja nije bila uključen u studiju. „Kompanije mogu da koriste procene i alate za skrining da identifikuju žarišta za klimatski rizik duž svog lanca vrednosti, i mogu da postave ciljeve i da preduzmu akcije sada kako bi ispunili te ciljeve – dok istovremeno rade na poboljšanju prikupljanja podataka i kvaliteta.“

Advertisement

26.10.2021 14:45 |

Biznis ITBenchmark
Nastavite čitati

Najčitanije