Povežite se s nama

Tehnologija

Xiaomijev najnoviji tizer ukazuje na tanke okvire Mi Mix 4 telefona

Objavljeno

dana

Xiaomijev najnoviji tizer ukazuje na tanke okvire Mi Mix 4 telefona

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsAgatha Tang, globalni PR proizvoda u kompaniji Xiaomi, objavila je na Twitteru najnoviji tizer za predstojeći Mi Mix 4 telefon. Sa oznakom „Innovating on innovation„, tvit ukazuje na impresivno tanke okvire kada je u pitanju dizajn, bez ikakvih izreza i otvora.

Mi Mix 4 će, prema glasinama, implementirati Xiaomijevu tehnologiju selfi kamere ispod displeja. Na ovoj funkciji kompanija radi od 2019. godine.

 

Advertisement

Prema ranijim glasinama, Mi Mix 4 će na poleđini imati i sekundarni displej. Sugeriše se da će telefon pokretati Qualcomm Snapdragon 888 čipset, imaće 4500mAh bateriju sa 120W opcijom punjenja.

Kada je u pitanju fleksibilni displej telefona, već smo ga videli u akciji pre nekoliko dana, zahvaljujući dojavljivaču Ice Universe.

Izvor: Neowin

Advertisement

 Benchmark
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Tehnologija

Huawei Mate 50, sa Snapdragon 898 4G čipom, navodno stiže tokom prvog tromesečja 2022

Objavljeno

dana

Autor

Huawei Mate 50, sa Snapdragon 898 4G čipom, navodno stiže tokom prvog tromesečja 2022

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsHuawei više nije vodeća kompanija na tržištu telefona, ponajviše zbog nemogućnosti da pribavlja komponente od američkih kompanija, nakon učestalih sankcija SAD, ali popularni proizvođač nije izgubio svoje R&D sposobnosti.

Kompanijina P50 serija je odložena ove godine za četiri meseca, ali je i dalje objavljena, a slično odlaganje bi moglo pogoditi Mate 50 liniju. Sada stižu informacije da će Mate 50 linija ipak biti objavljena.

Dojavljivač Digital Chat Station tvrdi da će novi telefon biti predstavljen tokom prvog tromesečja 2022. godine. Mate 50 telefon će koristiti Qualcomm Snapdragon 898 čipset samo u 4G varijanti.

Ove glasine su kontradiktorne prethodnim izveštajima, koji su sugerisali da će Mate 50 biti objavljen tokom oktobra, ili ukazuju na veliki jaz između objave i tržišne dostupnosti uređaja.

Advertisement

Izvor: GSMArena

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

iPhone 13 Pro ukupno četvrti na DxOMark testu kamera

Objavljeno

dana

Autor

iPhone 13 Pro ukupno četvrti na DxOMark testu kamera

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsApple je za Pro modele iz iPhone 13 linije upotrebio potpuno nove senzore, uključujući i veće senzore za glavnu kameru. Čak je i iPhone 13 mini dobio senzor sa 1.7µm pikselima i stabilizacijom kod prebacivanja.

Ovo je pomenutim modelima pomoglo da ostvare solidne rezultate na DxOMark testu kamera – iPhone 13 mini je čak uspeo da se izjednači sa iPhone 12 Pro Max modelom po rezultatu.

iphone2_40.jpg

Apple iPhone 13 Pro je ostvario ukupan rezultat od 137 poena, što ga smešta na četvrto mesto po ukupno ostvarenim rezultatima (iza Huawei P50 Pro, Mi 11 Ultra i Mate 40 Pro+ telefona). Sa Photo rezultatom od 144 poena, telefon je među najboljima.

Advertisement

DxOMark je najviše pohvalio iPhone 13 Pro na polju boljeg prikaza detalja na fotografijama, dok novi 3x objektiv nudi bolje uvećavanje u odnosu na prošlogodišnji model, a poboljšani su i kontrast i prikaz boja.

Kada je u pitanju Video, iPhone 13 Pro je ostvario 119 poena. Video klipovi, snimljeni ovom kamerom, imaju širok dinamički raspon mapiranja boja, a poboljšan je i autofokus u odnosu na prethodnu generaciju.

Kompletan DxOMark test kamera za iPhone 13 Pro je dostupan ovde, dok je test kamera iPhone 13 mini modela dostupan ovde.

Izvor: DxOMark

Advertisement

 Benchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Google patent prikazuje tablet futurističkog izgleda

Objavljeno

dana

Google patent prikazuje tablet futurističkog izgleda

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsGoogle je u prošlosti imao u ponudi svoje tablete – prvo iz Nexus linije, nakon koje su usledili Pixel C i Pixel Slate. Međutim, u poslednje vreme od kompanije nismo čuli previše informacija o novijim tabletima.

Sada je sajt LetsGoDigital otkrio prijavu za patent, koju je Google podneo 2019. godine a nedavno ju je objavio Japan Patent Office. U pitanju je patent za tablet koji ima ekran od ivice do ivice, uz veliku pravougaonu sekciju na poleđini.

g2_24.jpg

Ono što je zanimljivo kod ovog patenta, jeste da tablet nema vidljive izreze i otovre s prednje strane za kamere. Dizajner Giuseppe Spinelli je kreirao rendere kako bi uređaj mogao izgledati. Tablet ima poprilično futuristički dizajn, ali dosta podseća i na Pixel seriju.

Advertisement

g3_11.jpg

Nije poznato da li je prijava za patent podneta samo kako bi se zaštitili Google dizajn i interesi, ili predstavlja nagoveštaj onoga što možemo očekivati od kompanije u budućnosti.

Izvor: LetsGoDigital

 

AdvertisementBenchmark
Nastavite čitati

Najčitanije