Povežite se s nama

Novosti.rs

PAZITE KOJIM PUTEM SUTRA IDETE NA CRNOGORSKO PRIMORJE: U petak petočasovna blokada puta, u planu i ponedeljak!

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


NAKON što su, kako kažu, po ko zna koji put prevareni od vlasnika kompanije “Vektra Jakić”, Dragana Brkovića bivši radnici pomenute kompanije, kojima se duguje i do 30 zarada, odlučili su da redikalizuju ptoteste petočasovnom blokadom puta Pljevlja-Đurđevića Tara-Žabljak i time skrenu pažnju Vlade na njihov problem.

M.Drobnjak

Advertisement

Biši radnici “Vektre Jakić” pozvali su svoje bivše kolege, predstavnike NVO, grupe građana, sindikalnih organizacija političkih partija i sve slobodno misleće ljude da u im se pridruže u petak 5. avgusta u 10 časova na protestu zbog neisplaćEnih zarada.

–Pre dve sedmice odustali smo od višesatne blokade saobraćajnice nakon što smo od vlasnika kompanije Dragana Brkovića dobili ponudu dinamike isplate zaostalih dugovanja. Nismo mi njega tada zvali nego on nas i opet nije održao obećanje. Tada nam je ponudio da isplatu zaostalih zarada u dve rate, s tim što bi prvu isplatio u septembru. Naš jedini zahtev bio je da sastanku prisustvuje 25 radnika koji su redovni na protestima i da sastanku prisutvuju mediji. On se sa tim složio. Od tada je prošlo 15 dana i nije se desilo ništa, nije ni zvao niti se oglašavao - kazao je predstavnik radnika “Vektre Jakić” Žarko Mazalica.

On je podsetio da mu je tada Brković kazao da je već u dogovoru sa ministrom Jokovićem, koji mu je odobrio proizvodnju.

Advertisement

-Ispostavilo se da je i to obećanje bila klasična kupovina vremena i ovoga puta niko nas neće odvratiti od naše namere, nećemo odustati od radikalizacije protesta i petočasovne blokade puta, zaključio je Mazalica.

PROBLEM ZA TURISTE

Svi turisti iz Srbije koji u petak budu koristili putni pravac Prijepolje-Pljevlja-Žabljak za odlazak na more nakon čekanja na graničnom prelazu Jabuka i Ranče, mogli bi se u Pljevljima suočiti sa još jednim čekanjem i to od punih pet sati.

Kako su bivši radnici „Vektre-Jakić“ najavili oni će u petak 5. avgusta sa početkom u 10 časova blokirati ovaja magistralni putni pravca koji prolazi iznad njihove fabrike u trajanju od pet časova.

Advertisement

On je istakao i da je nakon nove najave protesta dobio poziv od predstavnika Kompanije „Vektra-Jakić“ u kome su stigla nova obećanja samo da bi prekinuli sa protestima ali u kojima ništa konkretno nije bilo. Bivši radnici „Vektre-Jakić“ koji su poslati kućama bez nekoliko desetina zarađenihz plata i bez uplaćenih doprinosa najavili su i za ponedeljak bolkadu puta Pljevlja-Prijepolje.

-U ponedeljak ćemo već blokirati i putni pravac Pljevlja –Prijepolje u mestu Trlica - kazao je Mazalica.

Bivši radnici “Vektre Jakić” pre više od mesec dana blokirali su na pola sata put Pljevlja – Đurđevića Tara u naselju Radosavac, nedaleko od ulaska u krug preduzeća. Oni su se, kako je tada saopšteno, na ovakav radilkalan potez odlučili nakon više puta organizovanih protesta ispred zgrade Opštine i uprave kompanije, jer niko iz Vlade nije odgovorio na njihove zahteve, koje su javno saopštili na nekoliko ranijih protesta.

Advertisement

Brković zaposlenima, kako tvrde, duguje između 18 i 30 zarada, zavisno kada su dobili otkaz u firmi u kojoj su radili. Proizvodnja u “Vektri Jakić” prekinuta je krajem 2018. godine i do danas nije uveden stečaj, iako firma duguje milionske iznose zaposlenima, državi i Opštini Pljevlja. Radnici tvrde da bi u “Vektri Jakić” zaposlenje moglo da nađe 500 radnika.Novosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

OPASNOST NA PLAŽI KOD BUDVE: Primećen sitan odron

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


IZ Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom (JPMD) upozorili su kupače da prirodna stena kod plaže Mogren u Budvi predstavlja opasnost budući da su primećeni sitni odroni.

Fot Morsko dobro

Advertisement

 Iz Morskog dobra apeluju na građane i turiste da se kupaju na kupalištima koja su organizovana u skladu sa Pravilnikom.

 - Mole se kupači da zaobilaze taj deo obale. Naglašavamo da se radi o lokalitetu takozvano Plava laguna, koja se nalazi van granica uređenog i opremljenog kupališta. Tako da ovom prilikom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno - navedeno je Facebook stranici JP Morsko dobro.

 - Javno preduzeće “Morsko dobro” apeluje na sve posetioce da za odmor i rekreaciju biraju uređena i izgrađena kupališta na kojima se poštuju bezbednosni uslovi u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti, opremljenosti, vrstama i korišćenja kupališta na moru. Uslovi za bezbjednost na uređenom kupalištu podrazumevaju organizaciju spasilačke službe i obelažavanje vodene strane kupališta - poručuju  iz JP Morsko dobro.

Advertisement

BONUS VIDEO:

PROBUDIO SE VULKAN NA ISLANDU: Snimak erupcije Fagradalsfjala

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

AMBASADOR BOŽOVIĆ U HERCEG NOVOM: Posetio „FK Obilić“, domaćini mu priredili sjajan doček

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


AMBASADOR Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, u pratnji generalnog konzula Republike Srbije Zorana Dojčinovića posetili su stadion FK „OBILIĆ“ u Herceg Novom gde su našli na izuzetnu dobrodošlicu uprave kluba, navijača i prijatelja.

Foto: Privatna arhiva

Advertisement

Domaćini su podsetili da je mnogo gostiju dolazilo na njihov mali stadion, ali da će uvek pamtiti oktobar 2020. godine kada je na stadion stigla – Srbija!

Foto: Privatna arhiva

- Danas, gledano unazad, mnogo toga se izdešavalo, vetrovi istorije duvaju i nose nejake ali neke ljude, emocije i sećanja, nikako ne mogu da pomere iz čistoga i hrabrog srca. Uskoro nam u grad dolazi naš patrijarh, dolazi kod nas, među svoj narod. Pamtiće Herceg Novi taj dan, dokle god bude Novoga i Novljana, pamtiće i ponosiće se. Bićemo i mi svi tu, kao što smo i pre i kao što ćemo uvek biti, sve sa nadom da ćemo tom prilikom ponovo sresti svoga dragog prijatelja i najveću podršku, našeg ambasadora. Verujemo u to jer neke se stvari samo dese, tako, kao i ona, tog oktobra 2020, poručili su domaćini, na čemu im se toplim rečima zahvalio ambasador Vladimir Božović:

Advertisement

Foto: Privatna arhiva

- Čestitam na svim dosadašnjim uspesima koji su u uslovima kada je teško nositi tako veliko i časno ime kao vaše ravni podvigu. Radujem se našem ponovnom susretu i srdačno vas pozdravljam u ime Ambasade Republike Srbije i svoje lično ime. Živele Srbija i Crna Gora i njihovo večno bratstvo i prijateljstvo. Živeo besmrtni Obilić - kazao je ambasador Božović.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

DVOSTRUKI ARŠINI U CRNOJ GORI: Policija progoni monahinju zbog zastave, a pogledajte šta su radile „komite“ (FOTO)

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


AKTIVISTA iz Crne Gore Luka Tapušković objavio je fotografije skrnavljenja crnogorske zastave od strane onih koji se nazivaju komitama.

Foto: Privatna arhiva

Advertisement

Podsećamo, crnogorska policija je podnela krivičnu prijavu protiv monahinje S.S, koja se sumnjiči za krivično delo – povreda ugleda Crne Gore. Iako su monahinju optuživali da je tobože bacila crnogorsku zastavu, snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje da je ona skinula zastavu, a potom ponela da je vrati onima koji su je nezakonito okačili.

Sa druge strane, oni koji sebe nazivaju komitama nekoliko puta su skrnavili crnogorsku zastavu, ali za to nikada nisu pozvani na odgovornost.

Advertisement

- Jesu li i ovo monahinje radile ili neki privilegovani pojedinci? Državna zastava Crne Gore je zakonom zaštićena. Isto tako je i zakonom propisano gde i kako se ističe. Bila je i na litijama, vezana sa našom trobojkom. Nosili su je ljudi koji su nacionalno Crnogorci, a koji znaju šta je Srpska pravoslavna crkva. Prosto su želeli i oni da budu na litijama i da zavijore svoju zastavu i bili su pozdravljeni od strane svih nas. Ipak je Alaj barjak - Alaj bajrak. Iako je, bar po mom, loša kopija. Sad se satanizuje monahinja jer je sklonila (nije bacila) državnu zastavu. A bacimo pogled na slike dole. Ovo nije niko od monahinja uradio nego "patriote". I niko za sva ova skrnavljenja zastave nije odgovarao. Dvostruki aršin? Nego šta - poručio je Luka Tapušković.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije