Povežite se s nama

Crna Gora

Na Tviteru se pojavio lažni profil mitropolita CPC

Objavljeno

dana

Na Tviteru se pojavio lažni profil mitropolita CPC

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Na društvenoj mreži se pojavio lažni profil mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila (@Mihailo_Dedeic), a na to je ukazao vladika ove vjerske organizacije vladika Boris.

Advertisement

On je na Tviteru naveo da je to još jedan atak na njihovu crkvu i njihovog mitropolita.

Lažni profil ima šest pratioca, dok prati 75 profila. Kreiran je ovog mjeseca, a prva objava postavljena je 2. novembra.

”Dobar dan svim vjernicima i poštovaocima Crnogorske pravoslavne crkve. Napravio sam profil kako bih Vama prenosio dešavanja i aktivnosti vezane za našu crkvu. Ovo je moj jedini profil na društvenim mrežama, ako se neko predstavlja kao ja, znajte da je to obmana. Neka Vas Bog čuva”, navedeno je u objavi.

Advertisement

Istog dana postavio je, pored ostalih, i objavu da je tog dana bio “u posjeti crkvenoj opštini Rožaje”.

”Održao sam liturgiju u crkvi svetog Murata đe su prisustvovali mnogobrojni vjernici iz Rožaja. Oduševio sam se atmosferom na liturgiji, a ezan je upotpunio cio doživljaj. Hvala građanima Rožaja na ovom divnom dočeku”, napisano je u objavi.

Nakon toga lažni profil objavljuje: “Dragi vjernici i poštovaoci naše NVO CPC, obavještavam Vas da je islamska dijaspora Crne Gore u Njemačkoj skupila novčana sredstva kako bi opstala naša crkva. Potrudićemo se da ta sredstva dupliramo, a ostatakom da izmirimo dugovanja ka Splendid Spa Resort. Hvala svima”.

Advertisement

Prije dva dana objavljuje, pored ostalog, fotografiju obreda krštenja na kojoj je Mihailo uz opis: “Prošlogodisnja slika sa krštenja sina mog dobrog prijatelja Selmina Bajramovića. Krštenje je održano u Gusinju. Nek je sretno u daljem životu malom Muradifu”.

Lažni profil objavljuje: “Selam Alejkum, koliko vlada CG ne vrati Cetinjski manastir u vlasništvo CPC, bićemo prinuđeni da sjedište NVO CPC premjestimo u Rožaje. Dali smo rok vladi od 15 dana, a trenutno pregovaramo sa Islamskom zajednicom CG da nam ustupi na korišćenje njihov vjerski objekat u Rožajama”.

Još jedna objava sa lažnog profila postavljena danas je: “Jedan vjernik iz Gusinja je napisao pjesmu za mene. Predivan tekst koji će biti ubačen u novu himnu CG koju će komponovati i otpjevati naš Crnogorski Stradivari, guslar Stefan Marković”.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Abazović sa Šćekićem i Vojinovićem u Bijelom Polju

Objavljeno

dana

Autor

Abazović sa Šćekićem i Vojinovićem u Bijelom Polju

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Premijer Dritan Abazović i ministri zdravlja i prosvjete Dragoslav Šćekić i Miomir Vojinović boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Bijelo Polje.

Predsjednik Vlade će sa ministrom zdravlja, u 14 sati obići Opštu bolnicu Bijelo Polje, nakon čega će sa rukovodstvom bolnice održati radni sastanak.

– Agendom posjete opštini Bijelo Polje planiran je i obilazak završnih radova na Osnovnoj školi “Dušan Korać”, koju će predsjednik Vlade dr Dritan Abazović, u 15:30 sati, obići sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem – najavljeno je iz Vlade.

Advertisement

Nakon obilaska,Abazović i Vojinović sastaće se sa direktoricom OŠ “Dušan Korać” Todorom Popović i pomoćnikom direktorice Sašom Lalevićem.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici roditelja.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

SPC gradi hram na Žabljaku na mjestu gdje je sad dječje igralište, Joanikije sjutra blagosilja parcelu

Objavljeno

dana

Autor

SPC gradi hram na Žabljaku na mjestu gdje je sad dječje igralište, Joanikije sjutra blagosilja parcelu

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Odbornici Skupštine opštine Žabljak jednoglasno su donijeli odluku da se Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i Crkvenoj opštini Žabljak, bez naknade ustupi 600 kvadratnih metara placa za izgradnju sabornog hrama.

Kako je kazao žabljački paroh Milivoje, hram će biti izgrađen u centru grada, na mjestu na kojem se sad nalazi “parkić i dječije igralište”, prenosi Svetigora.

Parcelu na kojoj će se graditi hram sjutra će blagosloviti mitropolit SPC Joanikije, koji će predvoditi i litiju u tom gradu u četvrtak.

Advertisement

Žabljački paroh kazao je da je ovo istorijski trenutak i za grad i za crkvu.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Kolašin dobio novo dječije igralište i teretanu na otvorenom

Objavljeno

dana

Autor

Kolašin dobio novo dječije igralište i teretanu na otvorenom

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U prisustvu velikog broja djece i njihovih roditelja, najmlađih kolašinskih sportista i njihovih trenera, rekreativaca, brojnih sugrađanki i sugrađana, rekreativaca i predstavnika Opštine, u Kolašinu je svečano otvoreno novo dječije igralište i teretana na otvorenom, koji se nalaze u parku pored hotela “Bjanka”, saopšteno je iz Opštine Kolašin.

Pod sloganom “Osmjeh se vratio u park”, Opština je organizovala bogat zabavno- muzički program, uz animatore i poslastice za djecu.

“Vjerujemo da smo ovim našim malim poduhvatom, uspjeli da usrećimo našu djecu, da ih sklonimo sa pločnika, ulica i betona, zaštitimo ih od saobraćaja i omogućimo im zdravo i bezbjedno mjesto za igru u kojem će stvarati uspomene, baš kao što generacije Kolašinaca vežu najljepša sjećanja iz djetinjstva upravo za ovaj park, prepoznatljivog po visokim četinarima, koji je bio kultno mjesto za igru, rekreaciju i okupljanja djece i mladih, ali i naših starijih sugrađana”, navodi se u saopštenju.

Advertisement

Kako su istakli, pored modernog igrališta, zahvaljujući ljudima dobre volje i društveno-odgovornim kompanijama, uspjeli su da putem donacija, obezbijede i moderno opremeljnu teretanu na otvorenom, koja je na raspolaganju svim stanovnicima grada, kao i turistima.

“Koristimo priliku da se zahvalimo firmama “Montis” “Explorer” i Hotelu “Bjanka” koji su pomogli da za vrlo kratko vrijeme, napravimo ovaj mali raj za djecu i mlade. “
Park je opremljen dodatnim parkovskim mobilijarom, klupama za odmor i korpama za otpatke. Prethodno je u akciji koju su u saradnji sa radnicima Komunalnog organizovali zaposleni u Opštini, park pokošen i očišćen”, dodaj u saopštenju.

Podsjećaju, dječije igralište koje se donedavno nalazilo na Trgu Vukmana Kruščića, bilo je meta brojnih kritika građanki i građana, u prvom redu roditelja, koji su upozoravali da igralište na toj lokaciji nije bezbjedno za djecu, dok je prema ocjeni pojedinih stručnjaka plastični mobilijar narušavao arhitektonske i ambijentalne vrijednosti tog prostora.

Advertisement

“Novoizabrana predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović, inicirala je uklanjanje tog montažno-demontažnog igrališta i najavila njegovo premještanje na novu lokaciju, koja će biti zdravija, pristupačnija i bezbjednija za sve njegove korisnike. Sa preduzetnikom Lukom Bulatovićem, zakupcem parka koji se nalazi u neposrednoj blizini Hotela “Bjanka”, dogovoreno je da će Bulatović jedan dio unutrašnjosti tog parka, ustupiti Opštini na korišćenje bez naknade, a da će se Opština starati o održavanju parka”, zaključuje se u saopšteju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije