Povežite se s nama

Region

“ŠLJAMU VIŠE NIKO NE VERUJE, VAKCINACIJA NE USPEVA!”

Objavljeno

dana

“ŠLJAMU VIŠE NIKO NE VERUJE, VAKCINACIJA NE USPEVA!”

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milica Đorović

Dobronamerni poklon. Tako navodno funkcionišu bogati prema siromašnima. Nažalost, svedoci smo da se iza donacija krije mnogo toga nedobronamernoga, a ponajmanje besplatnoga.

Poljska država donirala je Srbiji 200.000 doza vakcine „Moderna“. Navodno se očekuje još. Kako i priliči, na ceremoniji u „Batutu“, predstavnici Vlade Srbije i Poljske države razmenili su tople reči prijateljske zahvalnosti i nastavka plodne saradnje na svim poljima.

Lepo.

A avgusta meseca ove godine, Japansko ministarstvo zdravlja dalo je nalog za povlačenje 1.63 miliona (!) doza vakcine „Moderna“. Njihova državna laboratorija je na alarm prefektura Okinava i Gunma koje su u vakcini uočili postojanje „jedne tamne i jedne ružičaste materije“, izvršila analizu sastava vakcine i utvrdila da sadrži „nepoznatu materiju“, za koju su kasnije proizvođač „Moderna i Takeda“ izjavili da se radi o „metalnim opiljcima koji nisu opasni po zdravlje, nastalih ljudskom greškom u procesu proizvodnje“. Tako je preko noći slučaj „rešen“, a „nepoznata materija“ državne laboratorije prevedena u „bezopasni metalni opiljak“ proizvođačkog saopštenja. U međuvremenu, pedantni Japanci su do 8 avgusta 2021. zabeležili prvo dva, a potom još devet smrtnih ishoda po primanju vakcine Moderna koja je sadržala „nepoznatu materiju“ i neverovatnih 8.991 smrtnih ishoda posle primanja vakcine Pfizer! Japansko ministarsttvo zdravlja nije moglo zvanično da potvrdi da li je ovoliki broj smrtnih slučajeva prouzrokovala vakcina, ili su ljudi bili jednostavno bolesni pa su morali da pomru, ili su pomrli od Kovida bez obzira na primljenu vakcinu.

Advertisement

Ništa od navedenog niste mogli da pročitate u srpskim medijima.

Kalajžić: Dve najveće noćne more međunarodne zajednice su bojkot i  patrijarh srpski - Politički.rs

I Srbija je donirala vakcine svom okruženju. Neki mediji preneli su vest d je usled slabog odziva stanovništva i rđave procene nadležnih, postojala opasnost od isteka roka valjanosti nabavljenih vakcina, pa se Aleksandar Vučić zato odlučio da bude „dobrotvor“ u okruženju. Sećamo se da je 2009/10. takođe usled rđave procene nadležnih, koje su predvodili, gle čuda – Branislav Tiodorović i Predrag Kon, propala vakcinacija protiv „svinjskog“ gripa u Srbiji, a budžet oštećen za 1.6 miliona eura. Tada okruženju nismo donirali, jer nismo imali šta. Potonja istraga i sudski proces nisu sve odgovorne strpali iza rešetaka, ali narod jeste zapamtio, pa je nove/stare aktere „nagradio“ aplaudiranjem na kućnom pragu.

Srpsko zdravstvo našlo se u kolapsu. Bivši ministar, Tomica Milosavljević dobio je nadimak „kičma“, ne zato što ju je savijao, već zato što je na operaciju utekao u Nemačku. Toliko je imao poverenja u ono što vodi. Ovaj današnji dobio je nadimak „dr Smrt“, a nadimak „Mengele“ ostaće zabeležen u istoriji srpskog zdravstva, kao i onih 1.6 miliona propalih evra koji možda i nisu u celosti propali. Ostaće zabeleženo i to da vakcinacija ne uspeva i pored nagrada od 2-3 hiljade dinara po tržnim centrima i više hiljada eura u Er Srbiji.

Pa naravno da ne uspeva kad sve više građana Srbije vide da ih ova vlast vodi u propast! Uzjahali su nas neobrazovani, primitivni, bahati, skloni kriminalu i korupciji, silikonski dopunjeni, mentalno uskraćeni i moralno izopačeni. Šljamu više niko ništa ne veruje. Laž stiže laž, počevši od toga da je virus lokalnog karaktera, da žene, deca i trudnice ne oboljevaju, da treba gucnuti koju preventivnu čašicu, da vakcinisani niti oboljevaju niti umiru, da maske štite, da je imunitet „krda“ presudan, pa do toga da sve „probija“ i potrebne su i treća i ko zna još koliko doza, jer nema nikakvih garancija nizašta, jer su bolnice i groblja prepuni vakcinisanih i nevakcinisanih, vaksera i antivaksera, vernika i nevernika, a potrebne su nam propusnice da bi sa ushićenjem i poverenjem aplaudirali „nepoznatoj materiji“ u lokalnoj birtiji.

Umesto kamera i diletantske šminke, potrebna je državna strategija za odbranu stanovništva od biološkog napada na populaciju, što Kovid sve više postaje, jer preduzete globalne mere ne daju očekivane rezultate, a dužina pandemije izlazi iz okvira prirodnog i poznatog.

Advertisement

Davor KalajžićNulta Tačka
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Region

MILANKO ŠEKLER: OMIKRON NA DOBROM PUTU, OMOGUĆAVA NASTAVAK NORMALNIJEG ŽIVOTA

Objavljeno

dana

Autor

MILANKO ŠEKLER: OMIKRON NA DOBROM PUTU, OMOGUĆAVA NASTAVAK NORMALNIJEG ŽIVOTA

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milica Đorović

Milanko Šekler ocenio je danas da omikron soj korona virusa omogućava nastavak „nekog normalnijeg života“ i da se uočava kako je „taj virus prešao dve trećine puta i da je za sada sve na dobrom putu“.

Šekler je za Radio-televiziju Srbije rekao da je zimski period generalno sezona respiratornih bolesti i ocenio da bi deca trebalo da idu i u vrtiće i u škole.

STIGLI SMO I DO OVDE! SZO NAJAVLJUJE KRAJ PANDEMIJE U EVROPI

Advertisement

„Uz bakterijske bolesti, virusnim je sada sezona zato što se najviše vremena provodi u zatvorenom prostoru, napolju je hladno, hladnoća vrlo često dovodi do pada imuniteta i otvara vrata infekciji“, kazao je Šekler.

Naglasio je da su deca „idealni prenosioci virusa“, posebno u vrtićima i školama jer dosta vremena provode zajedno u zatvorenom prostoru, zbog čega je nemoguće izbeći da se ona zaraze korona virusom ili gripom.

NultaTačka/RTSNulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Region

PREMINUO PACIJENT IZ SANITETA KOJI JE IZGOREO. BRAT I SESTRA SUMNJAJU U ISKAZ LEKARA

Objavljeno

dana

Autor

PREMINUO PACIJENT IZ SANITETA KOJI JE IZGOREO. BRAT I SESTRA SUMNJAJU U ISKAZ LEKARA

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milena Stojakovic

Ne želimo nikoga da krivimo, ali želimo da znamo zbog čega je naš Danijel preminuo. Da li je i kolika krivica doktora u prokupačkoj bolnici, nadležnih i onih koji su ga u nedelju ujutru transportovali ka niškom kliničkom centru kada se zapalilo sanitetsko vozilo, a moj brat proveo na nosilima 40 minuta napolju na nekoliko stepeni ispod nule.

Ovim rečima Katarina (29), sestra Danijela M. (35) mladića iz sela Glašinca kod Žitorađe, koji je u nedelju ujutru oko dva sata iza ponoći u pratnji lekara i medicinskog tehničara, sanitetetskim vozilom prokupačke bolnice upućen u niški kliničko bolnički centar gde je i preminuo, ističe da porodica želi da sazna istinu o Danijelovoj smrti. I dok pojašnjava da će obdukcija koja će najverovatnije biti rađena sutra pokazati uzrok smrti ovog mladog čoveka, Katarina pojašnjava da je njen brat u četvrtak zadržan u prokupačkoj bolnici zbog loših rezultata, odnosno upale pankreasa i jetre.

– Rađen mu je i ultrazvuk, a bilo je problema sa sondom kojom su mu radili drenažu žučne kese. Ta sonda je ispala, posle dva, tri sata i posle toga nije vraćena. Međutim, nama porodici pre svega nije jasno zašto ga iz prokupačke bolnice nisu odmah poslali za Niš ako su uvideli da su mu rezultati loši nego su to odlučili u subotu noću, odnosno dva sata posle ponoći dok je ujutru i tokom dana doktorka tvrdila da je u stabilnom stanju i da su dolazili pacijenti sa mnogo lošijem krvnom slikom i lošijim rezultatima – dodaje Danijelov brat Tomislav (34) i ističe da su sanitetsko vozilo pratili autom otac Nebojša i majka Jasmina, koji su zapravo uočili da sa sanitetom nešto nije u redu da je počeo odozdo da gori.

Advertisement

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ САНИТЕТА КОЈИ ЈЕ ИЗГОРЕО НА ПУТУ ЗА НИШ: Брат и сестра тврде - Умро је под сумњивим околностима (ФОТО)

– Krećući se iza saniteta otac je uvideo da vatra zahvata donji deo vozila i svirajući i blicajući, signalizirao je vozaču da se nešto dešava, a potom ga je pretekao i zaustavio. Iz vozila koje je vrlo brzo buknulo i izgorelo, izneli su brata i boce sa kiseonikom, ali verovatno nisu stigli da izvuku masku tako da je brat sve vreme bio napolju na nosilima-priča Tomislav i dodaje da su roditelji skinuli jakne kao i jedan mladić koji je prolazio kako bi utoplili Danijela. Čak mu je, kaže majka sve vreme držala jaknu iznad lica kako ne bi udisao hladnoću.

– Drugo vozilo je došlo tek za četrdeset minuta. Došla je Hitna pomoć Doma zdravlja iz Prokuplja, a vozač Hitne pomoći odbijao je da nastavi da vozi ka Nišu, zato što to, kako je rekao, nije po protokolu. Međutim, pošto je majka cvilela i molila, doktor je sugerisao vozaču da ga voze za Niš – pričaju Katarina i Tomislav koji pored pokojnog Danijela imaju još jednog brata, dok im je jedan brat 2014. godine poginuo kada ga je pregazio auto.

PREMINUO EPISKOP ŠABAČKI LAVRENTIJE! HVALIO I PROMOVISAO VAKCINU, GOVORIO DA BUDEMO POSLUŠNI

– Po dolasku u Niš lekari su rekli roditeljima da je Danijel dovezen u veoma kritičnom stanju odnosno polumrtav. Iako su pokušali sve da ga spasu, preminuo je u četiri sata i dvadeset minuta ujutru – ističu Katarina i Tomislav dok objašnjavaju da njegovim sinovima koji pohađaju treći i šesti razred osnovne škole još nisu saopštilida im je otac preminuo.

Advertisement

Inače, Danijel je sa suprugom i decom živeo u rodnom Glašincu, dok je radio kao građevinski radnik u Rusiji i Nemačkoj.

VOZILO

I dok se porodica pita zbog čega su Danijela transportovali za Niš u dva sata posle ponoći i da li je boravak na hladnoći uticao na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, dr Natali Nikolić, portparol ove zdravstvene ustanove ističe da uzrok zbog kojeg se vozilo zapalilo ispituje nadležna služba kao i da je pacijent evakuisan u drugo sanitetsko vozilo kojim je prevezen do Niša.

– Između dva i tri sata ujutru trebao je da bude transportovan pacijent iz naše bolnice u niški KBC, ali je vozač saniteta primetio dim iz vozila. Tehničar, vozač i doktor odmah su evakuisali pacijenta, a na lice mesta stiglo je drugo sanitetesko vozilo kao i vatrogasci – ističe dr Nikolić.

Advertisement

Nulta Tačka/NovostiNulta Tačka
Nastavite čitati

Region

PREMINUO EPISKOP ŠABAČKI LAVRENTIJE! HVALIO I PROMOVISAO VAKCINU, GOVORIO DA BUDEMO POSLUŠNI

Objavljeno

dana

Autor

PREMINUO EPISKOP ŠABAČKI LAVRENTIJE! HVALIO I PROMOVISAO VAKCINU, GOVORIO DA BUDEMO POSLUŠNI

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milena Stojakovic

Episkop šabački Lavrentije (Trifunović) preminuo je danas oko 17 časova u 88. godini.

Mediji su sa namerom preskočili informaciju da episkop ne samo da je vakcinisan već je i bio promoter vakcinacije.

“Vakcina je kroz istoriju spasila čovečansto par puta”- bile su reči episkopa kao i “Moramo biti poslušni”. Pogledajte njegovu izjavu posle 3. minuta.

Advertisement

Prema pisanju medija, episkop Lavrentije primljen je juče na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Episkop šabački Lavrentije rođen je u selu Bogoštici kod Krupnja, na Savindan, 27. januara 1935. godine. Njegovo svetovno ime bilo je Živko.Osnovnu školu završio je u Krupnju, dva razreda gimnazije u Loznici, Bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu.

Dve godine bio je duhovnik crkve Ružice u Beogradu, zatim paroh na Kupresu, dve i po godine profesor Bogoslovije u manastiru Krki i istovremeno paroh u Ivoševcima, a od 1967. do 1969. godine vikarni Episkop u Beogradu.

Advertisement

Za Episkopa zapadnoevropskog i australijsko-novozelandskog postavljen je 1969. godine. Sveti arhijerejski sabor izabrao ga je 1989. godine za Episkopa šabačko-valjevskog, a ustoličen je u Šapcu 23. jula 1989. godine. Otpočeo je graditi novi Eparhijski centar i manastir u Soko – gradu.

Episkop Lavrentije govori engleski, nemački i ruski jezik. Kao predstavnik i izaslanik Srpske pravoslavne crkve učestvovao je na mnogim među crkvenim sastancima i držao predavanja i referate.

BRISEL: HELIKOPTERI NADLEĆU CENTAR GRADA, POLICIJA SE OBRAČUNAVA SA DEMONSTRANTIMA VODENIM TOPOVIMA I SUZAVCEM

Dobio je orden Svetog Arsenija Sremca eparhije sremske 2016. godine i Svetog Save prvog stepena 2017. godine. Odlikovan je i ordenom Svetog Vladike Nikolaja eparhije valjevske. Od 20. septembra 2019. je počasni građanin Krupnja.

Advertisement

Za administratora Eparhije valjevske postavljen je 31. marta 2020. Sa 54 godine arhijerejskog staža najduže je bio u tom činu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Nulta Tačka/MedijiNulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije