Povežite se s nama

Crna Gora

CRNOGORCI SE U NIKŠIĆU OSJEĆAJU KAO NACIONALNA MANJINA: ”Šubara mora da ide, osloboditi grad od neočetničkog jarma”

Objavljeno

dana

CRNOGORCI SE U NIKŠIĆU OSJEĆAJU KAO NACIONALNA MANJINA: ”Šubara mora da ide, osloboditi grad od neočetničkog jarma”

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Izdanak neočetničke škole partije profesionalnih Srba – Nove srpske demokratije (NSD), koji kao predsjednik Opštine urušava slavnu antifašističku tradiciju Nikšića Marko Kovačević – Šubara, i njegovi regionalni sponzori, nosioci velikosrpskih ideja, neumorno rade na pretvaranju grada u nazadnu, klerikalno-ekstremističku Srpsku autonomnu oblast (SAO).

Iako je još u maju prošle godine kada je izabran za predsjednika Opštine bilo jasno da će Kovačević, učiniti sve da nekad antifašistički Nikšić ugura u okvire ’’srpskog sveta’’, ovaj đak četničkog vojvode Andrije Raja Mandića prešao je sve granice izdajništva kada je klasičnom zloupotrebom položaja, početkom juna manijakalno počeo da uklanja crnogorske zastave.

Podsjetimo, neočetnička uprava grada na čelu sa Kovačevićem na podmukao način je početkom juna uklonila crnogorsku zastavu koja je više od godinu krasila zgradu Opštine Nikšić. Slične akcije uklanjanja crnogorskih zastava sprovedene su širom grada.

Advertisement

Da bi zapišao teritoriju, odnosno označio superiornost velikosrpsko-četničkog čopora u Nikšiću, Kovačević i njegova ”ekipa siledžija” čuvaju mušeme sa likom mrzitelja Crne Gore Amfilohija Radovića – Sotone koje i dalje stoje na zgradama.

Ovo i ne treba da čudi s obzirom da je Kovačević učestvovao u njihovom postavljanju.

Sve ove okolnosti teško padaju mnogim građanima Nikšića koji su očajni zbog situacije u gradu.

Advertisement

Lik Sotone sablažnjava Nikšićane

Reporter portala Aktuelno razgovarao je sa velikim brojem Nikšićana koji su došli u Podgoricu u poneđeljak ispred zgrade Vlade, gdje se protestovalo zbog najavljenog usvajanja veleizdajničkog ugovora sa svetosavskom sektom (SS), poznatom pod akronimom SPC.

Svi naši sagovornici saglasni su u jednom – Kovačević je bruka za Nikšić, i grad je pretvorio u leglo netolerancije.

Advertisement

”Crnogorci su postali nacionalna manjina u Nikšiću, a grad pod Trebjesom se od antifašističkog i boemskog mjesta pretvorio u sablasni, ruralni centar ekstremnog svetosavlja. Za ovakvo stanje najodgovorniji je neočetnik Marko Kovačević koji je otvorio Opštinu za djelovanje ekstremističkih grupa iz Srbije i Republike Srpske, o čemu ste vi i pisali”, rekao je Nikšićanin M.S. koji je želio da ostane anoniman zbog straha od ekstremističkih grupa bliskih predsjedniku Opštine.

Njegov prijatelj P.T. je kazao da je ovakvo stanje gotovo neizdrživo i da se mora nešto činiti.

”Kovačević će na jesen morati da ide. Za sad je ucijenio SNP, odnosno njegovog predsjednika Vladimira Jokovića i njihove odbornike. Ali dugo je do jeseni, Kovačević tada mora da bude smijenjen jer je zastupnik zločinačke ideologije neočetništva. Strane ambasade treba da budu upoznate sa tim, da je fašista i nacionlista na čelu Nikšića. Moramo osloboditi grad od neočetničkog jarma”, rekao je P.T.

Advertisement

Kriminal protiv države u Nikšiću

Kako ističu naši sagovornici iz Nikšića, najviše ih boli što se po gradu uklanjaju crnogorske zastave, a pri tom, i pored odluke nadležne inspekcije, i dalje visi mušema sa likom Amfilohija Radovića sa nikšićkih zgrada.

”Ako neko ne bude reagovao i uklonio mušeme sa likom nečastivog, građani će morati da uzmu stvar u svoje ruke”, poručili su naši sagovornici.

Podsjetimo, neočetnička uprava grada na čelu sa potrčkom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – Markom Kovačevićem – Šubarom na podmukao način je početkom juna uklonila crnogorsku zastavu koja je više od godinu krasila zgradu Opštine Nikšić.

Advertisement

Sa druge strane, građani Nikšića i dalje čekaju sprovođenje odluke Sekretarijata za inspekcijski nadzor Opštine Nikšić, koji je još prije više od godinu i po naložio uklanjanje cerada sa likom Amfilohija Radovića sa fasada stambenih zgrada, koje su, bez odobrenja stanara i nadležnog opštinskog organa, postavljene radi provokacije građana koji u preminulom operativcu SPC vide sijača mržnje i negatora Crne Gore.

U.P.A.

 

Advertisement

 Aktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Uhapšen vozač: Pijan vozio suprotnim smjerom auto-putem, kažnjen 700 eura

Objavljeno

dana

Autor

Uhapšen vozač: Pijan vozio suprotnim smjerom auto-putem, kažnjen 700 eura

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Uhapšen vozač koji se auto – putem kretao kolovoznom trakom iz suprotnog smjera, saopšteno je iz Uprave policije.

“Kontrolom vozača P.K. (56) utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,85 g/kg”, naveli su iz UP na Tviteru.

Sudija za prekršaje je za ovo lice, kako su dodali, izrekao novčanu kaznu od 700 eura.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

UP: Uhapšen Novljanin, osumnjičen za podmetanje deset požara na teritoriji Herceg Novog

Objavljeno

dana

Autor

UP: Uhapšen Novljanin, osumnjičen za podmetanje deset požara na teritoriji Herceg Novog

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Službenici Uprave policije u Herceg Novom su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju više slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali osobu koja je podmetnula 10 požara. Zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih djela iazazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je uhapsila L.R. (19) iz Herceg Novog, saopšteno je iz Uprave policije.

“L.R. je, kako se sumnja, od 24. jula do 8. avgusta 2022. godine, izvršio navedena krivična djela na način što je u deset navrata podmetnuo požare u dijelu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je nastupila veća materijalna šteta”, naveli su u saopštenju.

Požare je, dodaju iz policije, u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru.

Advertisement

“Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog”, naveli su iz Uprave policije.

Značajno je, dodaju, istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmjenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima kako bi se predmetni događaji sveobuhvatno riješili.

“Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost”, saopštili su iz Uprave policije.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Konjević: Vojska Crne Gore u službi građana i države, počinje gašenje požara u okolini Perasta

Objavljeno

dana

Autor

Konjević: Imenovanjem Kurtija nanijeta velika šteta bezbjednosnom sektoru

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Ove godine Vojska Crne Gore je izvanredno pomogla Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) čiji vazduhoplovi većinom nijesu u funkciji. Sada počinje i gašenje požara u okolini Perasta, kazao je ministar odbrane Raško Konjević.

“Vojska Crne Gore u službi građana i države. Ispunjavaju zadatke u okviru “treće misije””, naveo je konjević na Tviteru.

Imajmo, poručuje ministar, više razumjevanja za njihove potrebe za vojnim poligonom.

Advertisement

“Jer da vazduhoplovci nijesu imali uslove i opremu za obuku ne bi danas ni mogli da učestvuju i pomažu građanima. Bez obuke i adekvatne opreme nema sposobne Vojske Crne Gore”, rekao je Konjević.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije