Povežite se s nama

Svijet

DeSantis poslao policiju da izbaci suspendovanog državnog tužioca iz kancelarije kojeg podržava Soroš

Objavljeno

dana

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milena Stojaković

Guverner Floride Ron DeSantis suspendovao je državnog tužioca Endrua Vorena zbog „biranja koje će zakone sprovoditi na osnovu svog ličnog plana“, i imenovao je Suzan Lopez kao njegovu zamenu tokom suspenzije.

Advertisement

Voren, koji je služio u Trinaestom sudskom okrugu, nedavno je odbio da sledi državnu politiku koja kriminalizuje abortus nakon odluke Vrhovnog suda da poništi Ro protiv Vejda – i više puta je odbijao da sprovodi zakone koji su poništavali operacije promene pola dece, prema navodima DeSantisa.

Liberalni državni tužilac je takođe odbio da krivično goni 67 demonstranata uhapšenih na demonstracijama Džordža Flojda i rekao je 2017. da će sprovoditi smrtnu kaznu samo „u najgorim slučajevima“, a ne tamo gde je „mentalna bolest igrala ulogu“.

„Suspendujemo državnog tužioca 13. okruga Endrua Vorena, kojeg podržava Soroš, jer je zanemario svoje dužnosti i jer obećava da neće poštovati zakone države“, navodi se u saopštenju DeSantisove kancelarije, prenosi Foks njuz.

Advertisement

Kasnije je DeSantis poslao državnu policiju da fizički ukloni Vorena iz njegove kancelarije, „sa pristupom samo za preuzimanje njegovih ličnih stvari, i da osigura da se ne uklone nikakvi fajlovi, papiri, dokumenti, beleške, zapisi, računari ili prenosivi hardveri za skladištenje podataka iz Državnog tužilaštva…“

Ljudi širom sveta dobijaju naknade zbog nuspojava vakcinacije protiv COVID-a

DeSantis je to objavio na konferenciji za novinare u četvrtak uz prisustvo šerifa okruga Hilsboro Čeda Kronistera, šerifa okruga Polk Grejdija Džada, državnog tužioca Floride Ešli Mudi i drugih.

Advertisement

„Ustav Floride dao je pravo veta guverneru, a ne pojedinačnim državnim tužiocima“, rekao je DeSantis. “Dakle, kada flagrantno prekršite svoju zakletvu… kada se stavite iznad zakona, prekršili ste svoju dužnost i zanemarili ste svoju dužnost, i pokazujete nedostatak kompetentnosti da biste mogli da obavljate te dužnosti”, nastavio je.

„I tako danas suspendujemo državnog tužioca Endrua Vorena, i to stupa na snagu odmah“, zaključio je DeSantis uz aplauz.

DeSantisova kancelarija izdala je saopštenje u vezi sa suspenzijom.

Advertisement

“Ovde se ne radi o abortusu ili bilo čemu drugom, već o tome da imamo odgovornost prema našem sistemu reda i zakona u procesuiranju zločina. U okrugu Hilsboro se razvija obrazac gde jedna osoba bira koje zakone želi da sprovodi”, saopštila je DeSantisova kancelarija.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Advertisement

Nulta Tačka/ZeroHedge

Nulta Tačka
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Svijet

NEMAČKA traži od građana da smanje potrošnju gasa za 20%

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Ljudmila Veneditkova

Rusija bi u svakom trenutku mogla da zaustavi isporuke gasa, a potrošači treba da budu spremni, kaže visoki energetski zvaničnik

Advertisement

Nemci bi trebalo da smanje potrošnju energije za najmanje 20 odsto kako bi izbegli nestašice gasa ove zime, rekao je Klaus Miler, šef nemačkog saveznog regulatora za gas i električne mreže, za list Velt am zontag.

„ Potrošači moraju da uštede najmanje 20% – toliko više nego ranije… već postoji rizik od nestašice gasa u decembru ili ćemo imati nizak nivo skladišta na kraju narednog grejnog perioda“, izjavio je šef Federalne agencije za mreže. u intervjuu objavljenom u subotu.

Miler je rekao da bi Nemačka takođe trebalo da smanji izvoz gasa u susedne zemlje za 20 odsto i uvozi 10 do 15 gigavat-sati gasa kako bi izbegla nestašice.

Advertisement

„ Ako ne uštedimo mnogo i ne dobijemo dodatni gas, imaćemo problem “, rekao je Miler.

Njegove izjave dolaze kada je ruski Gasprom smanjio dotok gasa u Nemačku kroz gasovod Severni tok na 20%, navodeći tehničke probleme i turbinu koju kompanija poslednjih nedelja nije mogla da dobije iz Kanade nakon popravke zbog sankcija u vezi sa Ukrajinom. Miler je ranije izjavio da bi Rusija mogla da iskoristi pitanje sa turbinom kao priliku da u potpunosti prekine snabdevanje Nemačke gasom, zbog čega je ključno da zemlja uštedi što više gasa.

Nemačka je prošlog meseca podigla svoje ciljeve za skladištenje gasa za predstojeći pad na 75% do 1. septembra, 85% do 1. oktobra i 95% do 1. novembra. Berlin je takođe uveo mere uštede energije, kojima su prioritet privatna domaćinstva u slučaju nestašice snabdevanja gasom . Međutim, Miler je rekao da to ne znači da domaćinstva mogu slobodno da koriste prekomerno grejanje.

Advertisement

„ Oni sigurno nisu zaštićeni propisom, ako misle da imaju pravo da greju svoj stan na previsoke temperature u ovoj vanrednoj situaciji… Da bi se obezbedila radna mesta, smatram da su mere štednje za privatna domaćinstva legitimne “, rekao je Miler. .

Zvaničnik je odbacio efikasnost frakinga, koji su neki regionalni političari predložili kao način za sprečavanje nestašice gasa.

„ Jedina mera koja bi pomogla bila bi stavljanje gasa u rezervoare za skladištenje, u industrijska postrojenja ili u privatne sisteme grejanja u naredna 24 meseca. Fracking to neće učiniti u Nemačkoj “, rekao je on.

Advertisement

On, međutim, nije isključio da će zemlja morati da nastavi da koristi nuklearne elektrane za proizvodnju energije u narednim mesecima.

NultaTačka

Nulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Svijet

Nedostatak hrane vodi kanibalizmu kod svinja, kineska ekonomija se pogoršava

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Nulta Tačka

Nedavno je postao viralan video koji prikazuje svinje kako jedu umrlu svinju na farmi u Kini. Neki od uzgajivača svinja, koji rade za veliku kinesku finansijsku grupu, rekli su da je do kanibalizma došlo zbog nestašice hrane. Jedan stručnjak veruje da je nedostatak hrane odraz većih problema u kineskoj ekonomiji.

Advertisement

Od 24. jula, video je jedna od najtraženijih tema na kineskim društvenim medijima, stavljajući u središte pažnje navedenu kompaniju i veliku kompaniju za uzgoj svinja, Jiangxi Zhengbang Tech (čija je podružnica Jiangxi Zhengbang Breeding Co.), koja ima ugovore sa farmerima o uzgajaju svinja. Objave o kompaniji kruže internetom, kao što su „isporuka hrane za svinje farmerima je prekinuta“, „predsedavajućem Zhengbanga je zabranjeno da kupuje proizvode“, „prikupljanje sredstava kompanije je odloženo“ i „sud je naredio da je ukupni iznos odštete dostigao 100 miliona juana (oko 14,8 miliona dolara)” itd.

To je dovelo do pada akcija Zhengbang Tech-a za 6,66 odsto na 5,89 juana (oko 0,87 dolara) po akciji 25. jula. Kompanija je zatim objavila nekoliko saopštenja kao odgovor na probleme.

Zhengbang Tech je 25. jula priznao da je u julu došlo do prekida u snabdevanju hranom za svinje, navodeći pad cena svinja u junu, COVID-19, ograničena sredstva kompanije, probleme sa logistikom i probleme u koordinaciji sa proizvođačima stočne hrane. U izjavi se ne pominje kompenzacija za uzgajivače svinja.

Advertisement

Galup: Amerikanci smanjuju troškove da bi mogli da plate medicinske račune

Izjave kompanije nisu potvrdile ili negirale da se kanibalizam svinja dogodio na farmama.

Veća finansijska zabrinutost

Advertisement

Pored toga, „neophodan podsetnik“ je uključen u izjavu Džengbanga. U njemu se navodi: „Očekuje se da će se neto profit kompanije u prvoj polovini 2022. smanjiti za 3,8 do 4,6 milijardi juana (oko 563 do 682 miliona dolara). Izjava je povećala zabrinutost spoljnog sveta o „nedostatku sredstava kompanije“.

Nezavisni komentator za aktuelna pitanja Tang Jingjuan rekao je za Epoch Times 27. jula da postoje dva glavna razloga za nedostatak hrane za svinje kompanije Zhengbang Tech. „Jedan je nedostatak sredstava, a može čak doći i do prekida u lancu kapitala. Drugi je da je epidemija COVID-19 dovela do blokade logističkog sistema, što je problem sa koordinacijom distribucije logistike i fabrika stočne hrane koji se pominje u zvaničnom saopštenju kompanije. Iza ova dva razloga, osnovni uzrok je zapravo to što se ekonomsko okruženje u kontinentalnoj Kini pogoršalo zbog režimske politike i mera nultog COVID-19, što je rezultiralo začaranim krugom međusobne uzročnosti između dva gore pomenuta razloga.

„Pogoršanje kineske ekonomije je uglavnom uzrokovano greškama u politici, a ne prirodnom katastrofom. Zhengbang Tech je samo jedna od bezbroj kompanija koje to plaćaju“, rekao je on.

Advertisement

Nulta Tačka/ZeroHedge

Nulta Tačka
Nastavite čitati

Svijet

Energetski rat: Zavisnu Evropu očekuju društvena previranja i pokušaj izlaska iz problema u koji se sama uvalila

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Mario Bojić

Nema misterije u vezi sa zavisnošću Evrope od ruskog gasa. Zapadne sankcije Rusiji dovele su do visokih cena energije, koje izazivaju poteškoće za evropsku ekonomiju i energetsku krizu koja će neminovno stvoriti društvena previranja širom Evrope.

Advertisement

Članice Evropske unije su u nezavidnoj situaciji u kojoj moraju da se opredele između dobrobiti sopstvenom narodu i zemlji i doslednosti u davanju sankcija Rusiji.

Mnogi stručnjaci već uveliko smatraju da je Evropa uskočila u sopstveni džak i da se sad kao mačka batrga tražeći izlaz.

Trebalo bi, u doglednoj budućnosti, naći dobar izgovor za povlačenje sankcija Rusiji, što nije nimalo jednostavno, ni lako.

Advertisement

Ova situacija ide na ruku desničarskim strankama koje dobijaju na popularnosti od strane građana EU.

Advertisement

Prošlog meseca se jedna desničarska stranka povukla iz vladajuće koalicije Italije, navodeći „strašan izbor“ sa kojim se italijanske porodice suočavaju „da plaćaju račune za struju ili kupuju hranu“.

Pred ovakvim izborom, računi, hrana ili lekovi, nalaze se ne samo članice EU, već i SAD.

Neodgovornom i nepromišljenom politikom Zapad je sebe doveo u apsurdnu situaciju koja će, očigledno, rezultirati time da Zima u Evropi, metaforički rečeno, bude proleće za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Advertisement

NultaTačka/Novosti 

Nulta Tačka
Nastavite čitati

Najčitanije