Povežite se s nama

Novosti.rs

KRAH BRATSTVA ĐUKANOVIĆ – KONCERN „VIJESTI“ NA CETINJU: U dimu suzavca na Belvederu propao plan da razbiju SPC i srpsko jedinstvo

Objavljeno

dana

MILO SE OBRATIO KOMITAMA NA CETINJU: Ponovo traži od Srpske pravoslavne crkve da promeni lokaciju ustoličenja mitropolita Joanikija

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


KAKAV krah sijamskih blizanaca Mila Đukanovića i koncerna Vijesti na Cetinju. U dimu bačenih suzavaca raspršile su se kao mehur sapunice nadanja Đukanovića i Vijesti da bi Crnu Goru ponovo mogli da vrate pod njihove mafijaške kandže, piše Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV Prva i osnivač Borbe.

Foto: Novosti

Srpska pravoslavna crkva, deo Vlade i vladajuće većine su briljantnim i mudrim potezima prethodnih dana ogolili i Đukanovića i Vijesti. I njihove uhljebe u Vladi, navodi on. 

Advertisement

Danima pred ustoličenje DPS i Vijesti su pumpali atmosferu u Crnoj Gori. Hranili su jedni druge, a sve na štetu SPC i srpskog naroda. Upirali prstom na Srbiju, da se Vlasi ne dosete njihovog plana. Danima su naslovnice Đukanovićevog tabloida Vijesti bile pune otrovnih strelica koje su se odažiljale u srpski korpus u Crnoj Gori i Srpsku pravoslavnu crkvu, ali i zvanični Beograd. Udarali na medije po Srbiji, a oni isto to radili.

Miraševog duha iz neke od belosvetskih kockarnica, molili su i DPS i Vijesti da na Cetinje dođe srpski državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na ustoličenje Mitropolita Joanikija. Trebao im je, iako bi taj dolazak bio potpuno prirodan i legitiman, Vučić na Cetinju, da napumpaju svoje oronulo biračko telo i da se nahrane spinovima kako je Crna Gora tobož ugrožena od od Beograda. Da još jednom prodaju laž o dogovoru Mila i Vučića kao njihovu istinu.

A kakvi su “vernici” i koliko su privrženi Crkvi najbolje pokazuje to što su se molili da dođe Vučić, a Mirašev “sveti duh” im je poslao Čanka! Čak ni Miraševog “svetog duha iz kockarnice” ovaj dvojac više ne može preveslati.

Trebalo im je da prodaju po stoti put propalu foru da su Milo i Vučić dve strane iste medalje. Ali, avaj.

Vučić, mudro, nije došao, da ne podiže tenzije i da ne otežava tešku situaciju Patrijarhu i Mitropolitu, ali je svojim nedolaskom ogolio sijamske blizance Đukanovića i Vijesti. Ostavio ih je da se guše u unapred pripremljenim tekstovima i spinovima koje više ni sopstvenim uposlenima ne mogu da prodaju i podvale.

Advertisement

Vučić nije došao, ali je nedolaskom ogolio sijamske blizance. Isterao ih je na čistac. Ostala je, kažu očevici, na jednoj zapaljenoj gumi na Belvederu da visi medalja, sa likovima Đukanovića i Vijesti, da svedoči o političkom krahu ekipe koja od kraja devedesetih igra duple pasove preko srpskih leđa.

Advertisement

Kad je postalo jasno da će Vučić i Beograd uraditi sve da se tenzije spuste, nastala je panika kod sijamskih blizanaca.

Ustoličenje je trebalo odložiti i iza kulisa je ta ekipa preko svojih uhljeba u Vladi predano radila na tome. Međutim, njihov plan je provaljen, deo medija je odigrao briljantnu ulogu kada je ta informacija oko ponoći, u subotu puštena u etar, kako bi se stvari ogolile do kraja.

Međutim, Milo Đukanović i njegov tabloid Vijesti nisu računali na dva faktora. SPC i faktor Krivokapić-DF. Mesecima zavađeni, u noći između subote i nedelje, Krivokapić i DF su odigrali uloge decenije i blickrigom raspršili sve nade Đukanovića i Vijesti.

Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije nisu odstupili ni milimetar. Krivokapić i DF su to ispratili, Vijesti i DPS su kapitulirali.

Advertisement

Za neupućene, upravo su kadrovi Vijesti u Vladi i oko Vlade nedeljama i danima pred Cetinje opstruirali ustoličenje mitropolita Joanikija. Priča o ugroženoj bezbednosti, dozvoljavanje neprijavljenog skupa koji su Vijesti zdušno podržavale, sa sve udarnim naslovnicama, bila je labudova pesma Milovog omiljenog koncerna. Mislili su da su već tada pobedili. Slavlje je počelo, ali se završilo na samom početku.

Jutro pre nego što će mitropolit Jonikije dostojanstveno biti ustoličen u Cetinjskom manastiru maske su pale. Premijer Zdravko Krivokapić, mali deo Vlade i DF povukli su par filigrantski briljantnih poteza i matirali u istoj partiji šaha i Đukanovića i Vijesti. I sijamske blizance Đukanovića i Vijesti izveli na čistinu.

Foto: Novosti

Mitropolit Joanikije je ustoličen, a sada treba iz Vlade da lete svi kadrovi Vijesti koji su opstruirali ustoličenje Mitropolita.

Advertisement

Zato jutros ječi Damjanov zelenko iz Robne kuće Ražnatović, lije krokodilske suze, vrišti i pišti na sve strane. Pogubio se u dimu suzavaca sa Belvedera, pa traži od Mitropolita Joanikija, zamislite, da podnese ostavku. Možda je u NVO CPC koju on podržava moguće podnositi ostavke, pa onda i ne čudi kakva im je “Crkva”, takvi su im i “vernici”.

Briljantan završetak na kraju vikenda. I pravda je da sijamski blizanci dožive krah baš na Cetinju, gde su zajedno slavili 1998. godine inauguraciju Đukanovića, dok se časna Crna Gora gušila u dimu otrova i suzavaca bačenih noć ranije u Podgorici, na narod koji nije pristao na izbornu krađu sijamskih blizanaca Đukanovića i Vijesti.

Lovac na zmajeve i njegov politički otac nestali su politički u dimu suzavaca sa Belvedera. Dima suzavca, bačenog iz ruke iste uniforme kao 1998. godine u Podgorici. Karma je čudo.

A iz tog dima, Bože zdravlja, izrodila se u nedelju ujutro istinska i nova Crna Gora, kojom neće više upravljati sijamski blizanci Milo i Željko, zaključuje Živković.

Advertisement

(Borba)

BONUS VIDEO:

Komite na Cetinju provociraju policiju - Bačen suzavac

AdvertisementNovosti
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

SVETI SAVA SABRAO I DUHOVNO PREPORODIO NAROD: Mitropolit Joanikije u manastiru Svetog Save na Savinoj glavici u Donjem Grblju (FOTO)

Objavljeno

dana

Autor

SVETI SAVA SABRAO I DUHOVNO PREPORODIO NAROD: Mitropolit Joanikije u manastiru Svetog Save na Savinoj glavici u Donjem Grblju (FOTO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SVETI Sava uspeo je da sabere narod i da ga celog duhovno preporodi zato što je bio sasud Duha Svetoga, takav duhovni autoritet da ga je ceo narod prihvatio i poslušao.

Foto: Mitropolija

- Ispunivši se božanske svetlosti i ljubavi i silom reči Božije i mudrosti, pojavio se kao sunce koje je duhovno zagrejalo srca našega naroda i od tada počinje jedna epoha duhovnog uzrastanja, stvaranja, jačanja države. Ceo narod se objedinio oko reči Svetoga Save, oko njegovoga učenja. Primio njegovu nauku i nemamo nikakvih svedočanstava da je u svom narodu Sveti Sava tada imao nekoga ko mu se protivio. 

Advertisement

Ovo je deo besede Mitropolita crnogorsko-primorskoog Joanikija nakon svete liturgije na Savindan u manastiru Svetog Save na Savinoj glavici u Donjem Grblju, u kojoj je podsetio da je Sveti Sava imao dar da miri zavađene, ukazavši na izmirinje braće Stefana i Vukana, koja su se zavadila zbog vlasti, te da je od tog izmirenja zavisilo dalje napredovanje srpskoga naroda i srpske države.

Foto: Mitropolija

Mitropolit crnogorsko-primorski istakao je da se Sveti Sava prvo potrudio da svoje srce oplemeni, da svoju dušu oblagorodi, da se duhovno preporodi, da primi silu Božije reči kroz molitvu i postove i neprestano duhovno usavršavanje i učenje, primanje Božije nauke od najmudrijih toga doba.

- Tek je onda mogao da propoveda reč Božiju, da miri zavađene, da ih objedinjuje u veri i ljubavi, u dobroti i zajedničkom trudu i radu, besedio je Mitropolit Joanikije, čestitajući praznik prvog arhiepiskopa srpskog koga, kako je kazao, slavi cela pravoslavna vaseljena.

Advertisement

Mitropolit Joanikije je ukazao na veliko nasleđe Sv. Save, koje on ima kroz naše svetitelje, koji su nastavili sve ono što je on započeo. 

Foto: Mitropolija

- Sveti Sava je ovde je osnovao Episkopiju zetsku, njegovim blagoslovom ona živi i stvara punih osam vekova. I sada nam se čini da živi opet punim životom kao u doba Svetoga Save, zahvaljujući mnogo velikom trudu i velikoj žrtvi nastavljaču dela Svetoga Savi, našem blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju - besedio je Mitropolit Joanikije čestitajući hramovnu slavu sestrinstvu svete obitelji na Savinoj glavici.

 
    
BONUS VIDEO: 

Advertisement

SAVIN DUH I DANAS LEBDI NAD SVETINJOM: „Novosti“ na prvom grobu svetitelja u Velikom TrnovuNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

„KOMITE“ PRAVE HAOS U NIKŠIĆU: Smeta im Matija Bećković, policija formirala kordon ispred pozorišta (VIDEO)

Objavljeno

dana

Autor

"KOMITE" PRAVE HAOS U NIKŠIĆU: Smeta im Matija Bećković, policija formirala kordon ispred pozorišta (VIDEO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


UOČI književne večeri "Savinim stopama ka Savinom izvoru“ akedemika Matije Bećkovića u Nikšiću, koja se večeras održava u Nikšićkom pozorištu, pred tom kulturnom ustanovom okupila se nekolicina građana takozvanog komitskog pokreta u znak protesta gostovanju srpskog pesnika.

Foto: I. D. S.

Sa druge strane, Bećkoviću su pred pozorištem podršku pružali građani okupljeni ispred NVO "Miholjski zbor". Da provokacije i prozivke dve grupe građana ne prerastu u incident sprečava veliki broj policajaca.

Advertisement

Manji broj pristalica tkz. komitskog saveza okupio se ispred Nikšićkog pozorišta, optužujući lokalnu upravu da zloupotrebljava javne ustanove i u njima organizuje programe koji propagiraju nacionalizam, šovinizam, te da su "sluge" SPC i "Srpskog sveta".

"Komita" Aleksandar Zeković kazao je da se do sada nije dešavalo da lokalna vlast na nivou zvaničnog praznika obeležava slavu iz verskog kalendara bilo koje verske zajednice.

Foto: I. D. S.

Advertisement

On je poručio da će odbraniti demokratiju i slobodu i sačuvati suverenu i sekularnu Crnu Goru.

Sa druge strane, čula se pesma "Oj Kosovo, Kosovo" i povici "Kosovo je srce Srbije".

Dve grupe međusobno su se prozivale i vređale, ali je veliki broj policajaca sprečio da prepirka preraste u incident.

BONUS VIDEO: POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI - Protest građana Nikšića

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

VIŠI SUD U PODGORICI: Budu i ćerki sude za kokain

Objavljeno

dana

Autor

VIŠI SUD U PODGORICI: Budu i ćerki sude za kokain

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


VIŠI sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Budimira Krstovića (66) i njegove kćerke Marine (27), zbog sumnje da su učestvovali u švercu više od tone kokaina.

Arhiva

Više državno tužilaštvo u Podgorici je 23. decembra prošle godine podiglo optužnicu protiv okrivljenih Krstovića zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - kokain u količini od 1.206 kilograma.

Advertisement

Zbog rekordne zaplene droge, policija je 26. oktobra uhapsila Marinu Krstović, a sledećeg jutra lisice na ruke stavljene su i njenom ocu Budimiru.

Krstovići su uhapšeni u akciji kodnog naziva "187" u kojoj su učestvovali VDT, Uprava policije, Uprava prihoda i carina i Viši sud u Podgorici.

Od trenutka hapšenja oni negiraju krivicu.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije