Povežite se s nama

Novosti.rs

OTKAZALI POSLUŠNOST: Preduzete mere protiv dva pilota koja su odbila da prevezu Porfirija i Joanikija

Objavljeno

dana

OTKAZALI POSLUŠNOST: Preduzete mere protiv dva pilota koja su odbila da prevezu Porfirija i Joanikija

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


DVOJICA službenika Avio-helikopterske jedinice MUP-a odbila su zadatak da se stave na raspolaganje Upravi policije, saopštio je Miodrag Bešović, direktor Direktorata za vanredne situacije u KIC-u.

Foto: D. Milovanović

- Kao razlog odbijanja naveli su da ne postoje bezbednosni uslovi za aktiviranje helikoptera - kazao je on.

Bešović je naveo da su protiv njih preduzete sve pravne radnje u skladu sa zakonom.

Advertisement

BONUS VIDEO: 

POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastirNovosti
Advertisement

Novosti.rs

NOVA BRUKA U CRNOJ GORI: Na TV Podgorica voditeljka na najprizemniji način govorila o ubistvu LJubiše Mrdaka (VIDEO)

Objavljeno

dana

NOVA BRUKA U CRNOJ GORI: Na TV Podgorica voditeljka na najprizemniji način govorila o ubistvu LJubiše Mrdaka (VIDEO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POVODOM sramne izjave novinarke u dnevniku nedavno osnovane TV Podgorica u kojoj je na najprizemniji način govorila o ubistvu LJubiše Mrdaka u Nikšiću, koji se suprotstavio pljačkašima novca ispred pošte u tom gradu, reagovao je Slaven Radunović, šef poslaničkog kluba DF-a u Skupštini Crne Gore.

Foto: Printskrin TV Podgorica

-Ta TV je sada pod pokroviteljstvom Glavnog grada i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića. Ova televizija i njen dnevnik su slika i prilika boraca za “vrtanje CG na pravi put”. Ovako Darko Šuković, Ivan Vuković & co. troše novac svih građana Podgorice, predviđen za pružanje servisnih informacija - rekao je Radunović.

On se nada da će reagovati neka od NVO koje se bave ovakvim primerima fašizma i primitivizma finansiranim javnim novcem i ne samo reagovati, već iste prijaviti nadležnom organu, jer to je njihov posao.

Advertisement

- A, naš posao, nas koji se bavimo politikom, je da ove relikte 1948. pobrišemo s političke scene i gurnemo u istoriju, sve sa omiljenim im Brozom, Đilasom, Jovom Kapičićem i Veljkom Milatovićem - kazao je Radunović.

Nezvanično saznajemo da se radi o novinarki Mirki Dević iz Ivanjice, koja je, navodno kao čvrsti kadar DPS-a bila angažovana u Radio Berane. Priča se da joj je suprug svojevremeno radio u CB Berane, a navodno sada u Specijalnom policijskom odelenju. U Podgorici se može čuti da je vođen postupak protiv njega zbog maltretiranja uhapšenih litijaša. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Advertisement
 Novosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

OGLASILI SE LIDERI DEMOKRATSKOG FRONTA: Šest godina od protesta DF-a 24. oktobra 2015. – Završićemo rušenje Đukanovićevog režima!

Objavljeno

dana

Autor

DEMOKRATSKI FRONT: Demokrate su najveća nada srpskih protivnika u cilju zaustavljanja popisa

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


ŠEST godina nakon legendarnih protesta DF-a važno je setiti se te velike bitke za slobodu koja je suštinski promenila Crnu Goru, navedeno je u saopštenju Demokratskog fronta.

Foto: V.K.

"Iako DF nije imao podršku tadašnjih drugih opozicionih stranaka, imao je snažnu podršku naroda koji, kako tada tako i danas, stoji uz one koji ga nikad nisu izdali i izneverili. DF je i pre toga bio simbol borbe protiv DPS, a nakon protesta se znalo da se ta borba može završiti jedino obaranjem poslednje diktature u Evropi.

Podsećamo da se DF na tim protestima borio za osnovne demokratske principe - prelaznu vladu, čišćenje biračkog spiska, za organizaciju prvih poštenih izbora u Crnoj Gori. Za razliku od protesta DF, nedavno smo videli na koji način i sa kojim motivima su održani protesti bivšeg režima, koji je danas opozicija. Tu je bilo svega osim demokratskih zahteva, a njihova svrha je bila rušenje države Crne Gore, njenog ustava, obračun sa SPC i da se građanima oduzme osnovno pravo da prisustvuju jednom značajnom verskom događaju. To je ono što čini ogromnu razliku između protesta DF i ovih na Cetinju koje je organizovala bivša režimska klika.

Advertisement

Protesti DF-a 24. oktobra 2015. godine ostaće simbol borbe za slobodnu Crnu Goru, oni su prekretnica, nakon njih više ništa nije bilo isto. Naravno, oni su bili i signal da mafija i režim svom snagom krenu na DF, kako bi umanjili naš otpor, pa je upregnuto kriminalno tužilaštvo i sudstvo, montiran lažni državni udar i čitav niz drugih procesa protiv lidera, funkcionera i članova DF. DF nije ustuknuo, nije se pokolebao ni nakon policijskog terora, prebijanja, trovanja, hapšenja, montaža i podmetanja, nego je čak i iz te pozicije nastavio da pritiska i napada režim, sve do konačne pobede 30. avgusta. Na svakom mestu, od ulice do sudnica i skupštinske sale, pružali smo otpor, i taj kontinuitet borbe i nepokolebljivosti utabao je put za konačnu pobedu opozicije. Međutim, režim je pobeđen, ali nije srušen! Na DF-u je da dovrši taj posao, jer sudeći prema onome što gledamo u proteklih godinu dana, to ne može uraditi Krivokapićeva vlada, u kojoj nema DF, a u kojoj su i neki koji su do juče bili uz DPS i satelite. Bivši režim mora biti pobeđen tako da više nikad ne bude u mogućnosti da otme državu i kriminalizuje društvo. To je obaveza i obećanje pred desetinama hiljada onih koji su uvek bili uz nas i pred onima koji više nisu sa nama, a koji su bili u prvim redovima borbe za slobodnu CG. Zato će 24. oktobar trajati sve dok ne ostvarimo njegove tekovine i dok u političku prošlost ne pošaljemo i političko - kriminalnu organizaciju Mila Đukanovića, ali i one koji se kolebaju, kalkulišu i ne pokazuju odlučnost u toj borbi.

Posebno želimo da se zahvalimo svim onim ljudima koji su sve ove godine sledili politiku DF, a većina danas čeka da se ispravi nepravda i diskriminacija koju je sprovodila bivša vlast. Posebno je srpski narod prošao tešku golgotu i očekivao je da nova Vlada ispravi bar deo tih nepravdi. Iz razgovora sa tim ljudima saznajemo da oni kojima smo dali mandat da sastave Vladu ne samo da ništa nisu uradili, nego ove junake te velike borbe ne žele da prime čak ni na razgovor u one kabinete u koje su se nezasluženo uselili nakon velike narodne pobede. A kolika je nezahvalnost vlade prema onima koji su doneli promene, govori i činjenica da su oni koji su taj isti narod mučili, prebijali i trovali 24. oktobra 2015. napredovali u sektoru bezbjednosti i pokrivaju odgovorne pozicije, umjesto da budu trajno uklonjeni iz službe, kao i njihovi nalogodavci iz politike.

Ovakvo stanje je neodrživo i danas na šestu godišnjicu velikih protesta dužni smo da im poručimo da će zaslužena pravda koju decenijama čekaju uskoro biti dostižna, zaključuju iz DF-a. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Advertisement

Kako je pao Milo Đukanović?Novosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ STIŽE U PRVU ZVANIČNU POSETU SRBIJI: Ana Brnabić uputila poziv premijeru Crne Gore

Objavljeno

dana

PREMIJER ''ZABORAVIO''  PLATE SINOVA: Kažnjeni predsednik Vlade i sedam ministara jer nisu prijavili potpunu imovinu

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić za desetak dana ide u prvu zvaničnu posetu Srbiji.

Foto Vlada CG, gov.me

Srpska premijerka Ana Brnabić uputila je poziv Krivokapiću da poseti Srbiju i on ga je prihvatio, a načelno je dogovoreno da poseta bude 2. i 3. novembra, saopšteno je iz premijerovog kabineta.

Zdravko Krivokapić se već jednom kratko sreo sa Anom Brnabić kada je premijerka u Podgoricu donela srpsku donaciju vakcina protiv koronavirusa.

Advertisement

Jedna od tema koja će se sigurno otvoriti tokom posete je i pitanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori pošto je prethodna Vlada proterala Vladimira Božovića, a Krivokapićeva Vlada nije povukla tu odluku.Novosti
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije