Povežite se s nama

Društvo

ИЈЗ: Седам особа преминуло, 444 новопозитивних

Objavljeno

dana

ИЈЗ: Седам особа преминуло, 444 новопозитивних

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


До 15.00 часова пријављен је опоравак код 469 пацијената

Из института за јавно здравље саопштено је да је након новог пресјека регистровано још 444 новопозитивних на вирус корона и да су преминуле још седам соба.

ДИСТРИБУЦИJУ НОВОПОЗИТИВНИХ СЛУЧАJЕВА ПО ОПШТИНАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

– Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе, друге јавне и приватне лабораторије које се баве дијагностиком инфекције новог коронавируса су током јучерашњег дана  завршиле анализу и ИЈЗЦГ доставиле резултате за 3.131 узорака на нови коронавирус- речено је из ИЈЗ. 

Advertisement

Током јучерашњег дана ИЈЗЦГ  пријављено је седам смртних исхода повезаних са SARS-CoV-2 инфекцијом из сљедећих општина: Бар (2), Никшић (1), Бијело Поље (1), Херцег Нови (1), Беране (1) и Пљевља (1). Међу преминулима најмлађи је имао 53 а најстарији 86 година старости.

ТРЕНУТНО АКТИВНЕ СЛУЧАЈЕВЕ ПО ОПШТИНАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

– Укупан број преминулих повезаних са КОВИД-19 инфекцијом у Црној Гори од почетка пандемије је 1.972. До 15.00 часова пријављен је опоравак код 469 пацијената. Узимајући у обзир све новооткривене случајеве као и број опорављених, укупан број тренутно активних случајева КОВИД-19 у Црној Гори износи 5.644.​ Од почетка епидемијских дешавања (март 2020. године) укупан број регистрованих случајева инфекције новим корона вирусом у Црној Гори је 134. 211 – речено је из ИЈЗ.ДАН
Advertisement

Društvo

Туроператорима из Албаније посебно интересантан сјевер Црне Горе

Objavljeno

dana

Туроператорима из Албаније посебно интересантан сјевер Црне Горе

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Они су боравили у Колашину и Рожајама, гдје су обишли ски центре Колашин 1450, Колашин 1600 и Хајла, како би се упознали са актуелном понудом ових скијалишта

Туроператори из Албаније, који су претходних дана боравили у студијској посјети Црној Гори у организацији Националне туристичке организације, имали су прилику да посјете сјевер Црне Горе који је на њих оставио посебан утисак. 

Они су боравили у Колашину и Рожајама, гдје су обишли ски центре Колашин 1450, Колашин 1600 и Хајла, како би се упознали са актуелном понудом ових скијалишта.  У циљу увезивања туроператора из Албаније са туристичком привредом са сјевера, Национална туристичка организација организовала је у Рожајама у ризорту Јela Natural Resort пословну Б2Б радионицу. 

Директорица Јela Natural Resort Amina Kurtagić, која је пристуствовала радионици казала је да су изузетно задовољни и да су већ договорили аранжмане са албанским туроператорима за наредни период. 

Advertisement

– Имали смо прилику да, у сарадњи са Локалном туристичком организацијом Рожаје, туроператорима презентујемо нашу понуду, као и пројекте који се односе на развој сеоског туризма. Охрабрени смо утисцима који су оставили наши гости и са задовољством се радујемо периоду који је пред нама јер се рожајски туризам буди. Јела ризорт ће и у наредном периоду врло радо подржати сваку иницијативу и бити партнер НТО-у и ЛТО Рожаје- казала је Куртагић. 

Наташа Пајовић, помоћница директора Скијалишта Црне Горе, казала је да су туроператоре детаљно упознали са понудом њихове компаније, плановима за предстојећу зимску туристичку сезону, као и дугорочним плановима за даљи развој Скијалишта.

– Од овог Б2Б догађаја очекујемо успостављање сарадње са туроператорима и туристичким агенцијама из Албаније, која нам чини примарно тржиште. Веома смо задовољни организацијом овог догађаја од стране НТО и надамо се да ћемо имати прилику да присуствујемо сличним радионицама са другим тржиштима и привредним субјектима- казала је Пајовић. 

Представник агенције ALDE TRAVEL из Тиране каже да су веома задовољни организацијом комплетног студијског пута и агендом.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Društvo

Ски-центар Колашин 1600 спремно дочекуjе нову сезону, званично отварање 18. децембра

Objavljeno

dana

Ски-центар Колашин 1600 спремно дочекуjе нову сезону, званично отварање 18. децембра

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Ове године ћемо имати и велики броj новина, коjе подразумиjеваjу изнаjмљивање моторних санки и савремене опреме, дневно и ноћно ходање на крпљама, зимски хаjкинг, турно скиjање те школе скиjања и бордовања, казао jе Меденица

Ски-центар Колашин 1600 спремно дочекуjе званично отварање зимске туристичке сезоне планирано за 18. децембар, и биће конкурентан наjразвиjениjим ски-центрима у региону па и шире, тврди руководилац тог ски-центра Боjан Меденица. 

Према његовим риjечима, жичара К7, коjа спаjа Ски-центар Колашин 1600 и Ски-центар 1450 обезбиjедиће укупно 45 километара стаза, а ширење понуде ће додатно привучи туристе. 

– Ски-центар Колашин 1600 jе технички и садржаjно спремниjи него икада раниjе. Ове године ћемо, поред стандардних садржаjа, имати и велики броj новина, коjе, између осталог, подразумиjеваjу изнаjмљивање моторних санки и савремене опреме, дневно и ноћно ходање на крпљама, зимски хаjкинг, турно скиjање те школе скиjања и бордовања – казао jе Меденица.

Advertisement

image

Боjан Меденица


– приватна архива

Додаjе да ће у понуди бити разноврстан аниматорски, такмичарско спортски и забавни музички програм током циjеле зиме.

Велике гужве, проузроковане недостатком мjеста за паркинг отежавале су прилаз ски-центрима прошле године, те се интензивно радило на проширењу паркинг капацитета.

– Ове сезоне наши посjетиоци имаће на располагању додатних 350 мjеста, што би требало да побољша функционалност – казао jе Меденица. 

Advertisement

Недавно jе Ски-центар Колашин 1600 учествовао на саjму туризма у Тирани, гдjе су промовисали своjу понуду и планове за предстоjећу сезону. 

– Очекивања од ове сезоне су озбиљна, спремни смо за клиjентелу са различитим захтjевима и убиjеђени смо да jе уживање на планини загарантовано свим посjетиоцима, скиjали или не – поручио jе Меденица.

Аутор текста је Анђела Минић, студент друге године мастер студија Факултета политичких наука, смјер новинарствоДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Društvo

Трећу дозу примило више од 54 хиљаде грађана

Objavljeno

dana

Трећу дозу примило више од 54 хиљаде грађана

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Прву дозу вакцине примило је 277.326 особа

У Црној Гори првом дозом вакцине против коронавируса вакцинисано је 60,7 одсто пунољетног становништва, а ревакцинисано 56,8 одсто.

Прву дозу вакцине примило је 277.326 особа или 44,7 одсто, а другу 259.738 или 41,9 одсто укупног становништва. У Црној Гори у посљедња 24 сата прву дозу вакцине примило је 106 особа, а ревакцинисано је 269.

Трећу дозу до сада су примиле 54.264 особе, а у посљедња 24 сата 359. Масовна вакцинација против КОВИД-а 19 у Црној Гори почела је 4. маја.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije