Povežite se s nama

Region

OVO NI KRIZNI ŠTAB NIJE PREPORUČIO! HOTEL “STARA PLANINA” SAMOSTALNO UVODI KOVID PROPUSNICE 24/7! KO HOĆE DA BORAVI U HOTELU MORA DA ISPUNI OVE USLOVE (FOTO)

Objavljeno

dana

OVO NI KRIZNI ŠTAB NIJE PREPORUČIO! HOTEL “STARA PLANINA” SAMOSTALNO UVODI KOVID PROPUSNICE 24/7! KO HOĆE DA BORAVI U HOTELU MORA DA ISPUNI OVE USLOVE (FOTO)

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Mario Bojić

Dok se ugostitelji u Srbiji bore da prežive zadnjih dve godine, dok država jasno uništava male i porodične biznise, dok je ekonomija na ivici kolapsa u celom svetu, postoje čini se i oni kojima ovo odgovara a dolaze iz branše onih koji su ugroženi.

Redakcija Nulte Tačke danas se susrela sa neverovatnim i ponižavajućim uslovima koje zahteva Hotel Stara Planina za potencijalne goste koji borave u njemu.

Naime, na zvaničnom, prezentacionom websajtu ovog hotela smeštenog u jednom od najlepših krajeva naše zemlje uskoro niko ko se ne povinuje kovid propusnicama neće uopšte moći da uđe u hotel.

Advertisement

Kako se da videti u zvaničnom obaveštenju koje se nalazi u kategoriji “COVID 19 KORONA OBAVEŠTENJE O OBAVEZNOM TESTIRANJU” svi oni koji planiraju da borave u ovom hotelu moraće od početka januara da imaju kovid propusnice:

“Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciji u našoj zemlji, obaveštavamo Vas, da ćemo počevši od 02.01.2021. godine, pored ostalih epidemioloških mera koje se već primenjuju u hotelu, od svih gostiju starijih od 15 godina zahtevati da prilikom prijave u hotel imaju neki od:

– negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-COV-2, ne stariji od 48 časova, ili
– negativan antigenski test, takođe ne stariji od 48 časova, ili
– potvrdu o vakcinaciji, ili
– pozitivan serološki test (IgG klasa antitela) na antitela.” 

Advertisement

https://hotelstaraplanina.com/pdf15.pdf 

Menadžment ovog hotela čini se da nije časio časa kada je reč o potencijalnoj diskriminaciji gostiju koji ne ispunjavaju “uslove” koje čak ni Krizni štab nije odredio no ovo nije prvi put da ovaj hotel učestvuje u korona propagandi.

Na njihovom websajtu mogu se pronaći i ponude popusta za one goste koji su vakcinisani.

Stanite i pogledajte datum od kada će u ovom hotelu biti potrebne kovid propusnice 24h dnevno. U pitanju je 2. Januar 2022. godine. Da li menadžment hotela ima neku informaciju da će pre ovog datuma biti uvedene celodnevne kovid propusnice?!

AdvertisementNulta Tačka
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Region

MISTERIJA SMRTNIH ISHODA KOD MEDICINARA! SADA JE PREMINUO I HIRURG DUŠAN SPASIĆ

Objavljeno

dana

Autor

MISTERIJA SMRTNIH ISHODA KOD MEDICINARA! SADA JE PREMINUO I HIRURG DUŠAN SPASIĆ

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milica Đorović

Poznati hirurg Dušan Spasić iz Surdulice preminuo je u Beogradu u 64. godini života.

Rođen je 28. januara 1958. godine u Surdulici. Njegovi roditelji su bili doktori, kao i sestra Slavica.

Mediji i nadležni ne objavljuju uzrok smti kao ni vakcinalni status pokojnog hirurga.

Advertisement

Spasić je doktorirao u Beogradu, gde je specijalizirao hirurgiju i završio supspecijalističke studije iz urgentne medicine.

OVO SE NE PROPUŠTA! PRVI POGLEDAJTE NOVI VIDEO NA KANALU MARIO ZNA

Od 1992. bio je zaposlen u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije kao abdominalni hirurg i načelnik odeljenja.

Advertisement

Tokom ratova devedesetih i NATO agresije obavio je na hiljade intervencija.

Godine 2013. otišao je u Libiju, zatim u Ugandu i Siera Leone gde je bio angažovan kao stručnjak iz oblasti hirurgije i urgentne medicine. Po povratku se penzionisao.

Za sobom je ostavio ćerku i sina, koji su takođe lekari.

Doktor Dušan Spasić biće sahranjen u subotu 22. januara u 13 sati na Centralnom groblju u Beogradu.

Advertisement

NultaTačka/MedijiNulta Tačka
Nastavite čitati

Region

MILANKO ŠEKLER: OMIKRON NA DOBROM PUTU, OMOGUĆAVA NASTAVAK NORMALNIJEG ŽIVOTA

Objavljeno

dana

Autor

MILANKO ŠEKLER: OMIKRON NA DOBROM PUTU, OMOGUĆAVA NASTAVAK NORMALNIJEG ŽIVOTA

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milica Đorović

Milanko Šekler ocenio je danas da omikron soj korona virusa omogućava nastavak „nekog normalnijeg života“ i da se uočava kako je „taj virus prešao dve trećine puta i da je za sada sve na dobrom putu“.

Šekler je za Radio-televiziju Srbije rekao da je zimski period generalno sezona respiratornih bolesti i ocenio da bi deca trebalo da idu i u vrtiće i u škole.

STIGLI SMO I DO OVDE! SZO NAJAVLJUJE KRAJ PANDEMIJE U EVROPI

Advertisement

„Uz bakterijske bolesti, virusnim je sada sezona zato što se najviše vremena provodi u zatvorenom prostoru, napolju je hladno, hladnoća vrlo često dovodi do pada imuniteta i otvara vrata infekciji“, kazao je Šekler.

Naglasio je da su deca „idealni prenosioci virusa“, posebno u vrtićima i školama jer dosta vremena provode zajedno u zatvorenom prostoru, zbog čega je nemoguće izbeći da se ona zaraze korona virusom ili gripom.

NultaTačka/RTSNulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Region

PREMINUO PACIJENT IZ SANITETA KOJI JE IZGOREO. BRAT I SESTRA SUMNJAJU U ISKAZ LEKARA

Objavljeno

dana

Autor

PREMINUO PACIJENT IZ SANITETA KOJI JE IZGOREO. BRAT I SESTRA SUMNJAJU U ISKAZ LEKARA

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milena Stojakovic

Ne želimo nikoga da krivimo, ali želimo da znamo zbog čega je naš Danijel preminuo. Da li je i kolika krivica doktora u prokupačkoj bolnici, nadležnih i onih koji su ga u nedelju ujutru transportovali ka niškom kliničkom centru kada se zapalilo sanitetsko vozilo, a moj brat proveo na nosilima 40 minuta napolju na nekoliko stepeni ispod nule.

Ovim rečima Katarina (29), sestra Danijela M. (35) mladića iz sela Glašinca kod Žitorađe, koji je u nedelju ujutru oko dva sata iza ponoći u pratnji lekara i medicinskog tehničara, sanitetetskim vozilom prokupačke bolnice upućen u niški kliničko bolnički centar gde je i preminuo, ističe da porodica želi da sazna istinu o Danijelovoj smrti. I dok pojašnjava da će obdukcija koja će najverovatnije biti rađena sutra pokazati uzrok smrti ovog mladog čoveka, Katarina pojašnjava da je njen brat u četvrtak zadržan u prokupačkoj bolnici zbog loših rezultata, odnosno upale pankreasa i jetre.

– Rađen mu je i ultrazvuk, a bilo je problema sa sondom kojom su mu radili drenažu žučne kese. Ta sonda je ispala, posle dva, tri sata i posle toga nije vraćena. Međutim, nama porodici pre svega nije jasno zašto ga iz prokupačke bolnice nisu odmah poslali za Niš ako su uvideli da su mu rezultati loši nego su to odlučili u subotu noću, odnosno dva sata posle ponoći dok je ujutru i tokom dana doktorka tvrdila da je u stabilnom stanju i da su dolazili pacijenti sa mnogo lošijem krvnom slikom i lošijim rezultatima – dodaje Danijelov brat Tomislav (34) i ističe da su sanitetsko vozilo pratili autom otac Nebojša i majka Jasmina, koji su zapravo uočili da sa sanitetom nešto nije u redu da je počeo odozdo da gori.

Advertisement

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ САНИТЕТА КОЈИ ЈЕ ИЗГОРЕО НА ПУТУ ЗА НИШ: Брат и сестра тврде - Умро је под сумњивим околностима (ФОТО)

– Krećući se iza saniteta otac je uvideo da vatra zahvata donji deo vozila i svirajući i blicajući, signalizirao je vozaču da se nešto dešava, a potom ga je pretekao i zaustavio. Iz vozila koje je vrlo brzo buknulo i izgorelo, izneli su brata i boce sa kiseonikom, ali verovatno nisu stigli da izvuku masku tako da je brat sve vreme bio napolju na nosilima-priča Tomislav i dodaje da su roditelji skinuli jakne kao i jedan mladić koji je prolazio kako bi utoplili Danijela. Čak mu je, kaže majka sve vreme držala jaknu iznad lica kako ne bi udisao hladnoću.

– Drugo vozilo je došlo tek za četrdeset minuta. Došla je Hitna pomoć Doma zdravlja iz Prokuplja, a vozač Hitne pomoći odbijao je da nastavi da vozi ka Nišu, zato što to, kako je rekao, nije po protokolu. Međutim, pošto je majka cvilela i molila, doktor je sugerisao vozaču da ga voze za Niš – pričaju Katarina i Tomislav koji pored pokojnog Danijela imaju još jednog brata, dok im je jedan brat 2014. godine poginuo kada ga je pregazio auto.

PREMINUO EPISKOP ŠABAČKI LAVRENTIJE! HVALIO I PROMOVISAO VAKCINU, GOVORIO DA BUDEMO POSLUŠNI

– Po dolasku u Niš lekari su rekli roditeljima da je Danijel dovezen u veoma kritičnom stanju odnosno polumrtav. Iako su pokušali sve da ga spasu, preminuo je u četiri sata i dvadeset minuta ujutru – ističu Katarina i Tomislav dok objašnjavaju da njegovim sinovima koji pohađaju treći i šesti razred osnovne škole još nisu saopštilida im je otac preminuo.

Advertisement

Inače, Danijel je sa suprugom i decom živeo u rodnom Glašincu, dok je radio kao građevinski radnik u Rusiji i Nemačkoj.

VOZILO

I dok se porodica pita zbog čega su Danijela transportovali za Niš u dva sata posle ponoći i da li je boravak na hladnoći uticao na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, dr Natali Nikolić, portparol ove zdravstvene ustanove ističe da uzrok zbog kojeg se vozilo zapalilo ispituje nadležna služba kao i da je pacijent evakuisan u drugo sanitetsko vozilo kojim je prevezen do Niša.

– Između dva i tri sata ujutru trebao je da bude transportovan pacijent iz naše bolnice u niški KBC, ali je vozač saniteta primetio dim iz vozila. Tehničar, vozač i doktor odmah su evakuisali pacijenta, a na lice mesta stiglo je drugo sanitetesko vozilo kao i vatrogasci – ističe dr Nikolić.

Advertisement

Nulta Tačka/NovostiNulta Tačka
Nastavite čitati

Najčitanije