Povežite se s nama

Politika

Medojević: Za intenziviranje šverca kokaina i cigareta odgovorni Krivokapić i Abazović

Objavljeno

dana

Zašto EU ne smeta korupcija u ugovoru o autoptu, s smeta što je ugovor sa Kinom

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


I pored intenziviranog međunarodnog pritiska, posebno od strane SAD i Velike Britanije, i saradnje i pomoći partnerskih službi, crnogorski šverceri kokaina i cigareta su intezivirali svoje aktivnosti u periodu vladavine Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Pored objektivne političke odgovornosti, mora se konstatovati i jasan nedostatak političke volje da se u Crnoj Gori pokrenu postupci protiv šefova ovih kriminalnih organizacija. I pored činjenice da je EUROPOL dostavio našoj policiji i SDT, preko dva biliona poruka koje su šefovi i članovi ovih kriminalnih organizacija razmjenili preko aplikacije SKY, niko od tih mafijaša nije uhapšen niti optužen. Ta činjenica otvara osnovanu sumnju da su Krivokapić i Abazović namjerno propuštali da preduzmu neophodne aktivnosti i reforme koje bi dovele do stvaranja političkih, pa onda i institucionalnih, pretpostavki za procesuiranje odgovornih za ovaj teški kriminal”, ističe Medojević.

Naprotiv, dodaje, osnovano sumnja da su aktivnosti Krivokapića i Abazovića bile motivisane konkretnom materijalnom koristi ili ucjenama od strane mafije.

Advertisement

“A najvjerovatnije i jedno i drugo. Strah od mafije i nezajažljiva ljubav prema novcu od Krivokapića i Abazovića su napravili saučesnike ovih transnacionalnih kriminalnih organizacija i oni su svojim nečinjenjem, u suštini obezbjeđivali logistiku i povoljno sistemsko okruženje za intenziviranje šverca”, kazao je Medojević.

“Suočeni sa nedostatkom političke volje, znanja, hrabrosti Krivokapića i Abazovića da iskoriste međunarodnu podršku i informacije i materijalne dokaze koje su dobijali od partnerskih službi, međunarodni faktor je preko svojih medija da plasira dokaze protiv visoko pozicioniranih članove kriminalnih organizacija u institucijama vlasti. Prva na redu je Vesna Medenica koja je skoro 20 godina bila prva ličnost crnogorskog tužilaštva i pravosuđa, za koju su objavljeni dokazi o njenoj direktnoj umješanosti u šverc kokaina, cigareta, pružanja pomoći opasnim kriminalcima i ko zna još kojim najtežim krivičnim djelima”, kazao je Medojević.

Za očekivati je, ističe, da se objavljivanje dokaza o umješanosti velikog broja visokih funkcionera ANB, policije, tužilaštva, sudova, Vlade, DPS i satelitskih stranaka pojavi u dokazima dobijenim od EUROPOLA.

Advertisement

“Medijski i politički pritisci koji će dolaziti sa strane, i ćutanje i blokada političkih procesa povaćaće tenzije i nestabilnost u zemlji. Koalicija Abazovića i Jokovića sa mafijom i formiranje kokainske i duvanske Vlade samo će dodatno pogoršati situaciju, i državna mafija koju je formirao DPS će preko svoje Vlade nastaviti da blokira neophodne reforme i privođenje pravdi ovih opasnih kriminalaca”, kazao je Medojević.

Poziva još jednom Abazovića da vrati mandat koji mu je “protivustavno i nelegitimno dao upravo don crnogorske mafije i da tako otvori ustavnu mogućnost za formiranje tehničke Vlade za pripremu izbora, na koju narko mafija i duvanska mafija neće imati uticaj”.

“DPS nije politička organizacija, već političko krilo mafije. Svaka koalicija sa njima koji se nalaze pod međunarodnim istragama za najteža krivična djela je pakt sa đavolom i suprotna je interesima naroda i države”, navodi Medojević.

Advertisement

Kako je istakao, za oslobađanje Crne Gore od Đukanovića neophodna je najšira moguća koalicija svih antimafijaških struktura društva-partija, sindikata, vjerskih organizacija, sindikata, privrednika, slobodnih intelektualaca.

“A prije svega snazna Vlada sa izbornim legitimitetom, koja će uz podršku međunarodnih partnera sprovesti brže i efilasne reforme i stvoriti političke i i institucionalne preduslove za djelovanje državnih organa. Sa policijom, tužilaštvom, ANB, sudovima u kojima i dalje ključne pozicije zauzimaju bosovi i vojnici mafije, Crna Gora nema nikakvu šansu da pobjedi u toj teškoj i opasnoj borbi”, zaključio je Medojević.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Građanska inicijativa 21. maj: Sudeći po Abazoviću URA se korjenito reformisala

Objavljeno

dana

Autor

Građanska inicijativa 21. maj: Sudeći po Abazoviću URA se korjenito reformisala

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Sudeći po Abazoviću URA se korjenito reformisala, ocijenili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

Iz GI “21. maj” navode da od “deklarativnih evropljana ostali su samo balkanski dobosari”.

“Od građanskih politićara ostali su samo Porfirijevi đakoni, od deklarativnih evropljana balkanski dobosari, od gordih ekologa Vučiceve marionete”, objavili su iz GI “21.maj” na Twitter-u.

AdvertisementAktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Ivanović: Vulin da ne podgrijava vatru i ne pravi probleme

Objavljeno

dana

Autor

Ivanović: SNP ostaje pri stavu da DPS, SD i SDP ne mogu u vladu

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović prokomentarisao je izjavu srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

On je u izjavi za Gradsku radio-televiziju kazao da bi Vulin trebalo da “vodi računa da ne podgrijava vatru i ne pravi probleme”.

“Jer bi bilo ružno za Crnu Goru, ako bi se vodilo računa o izjavama nekih poslanika u Srbiji, pa da mi sad uvedemo neki reciprocitet prilikom njhovog ulaska u Crnu Goru. Ne bi nas to vodilo nigdje i o tome treba svi da vodimo računa, posebno ljudi koji su tako visoko pozicionirani, kao što je gospodin Vulin”, kazao je Ivanović.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

LP važan dio reformskih procesa

Objavljeno

dana

Autor

LP važan dio reformskih procesa

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Kongres Liberalne Internacionale kojim je obilježen jubilej 75 godina ovog saveza, održan je u Sofiji. Na Kongresu je učestvovala i Liberalne partije Crne Gore kao punopravna članica ovog svjetskog političkog saveza, koju je predstavljala potpredsjednica Dubravka Vujičić.

“Kongres koji je okupio lidera i predstavnike liberalnih partija sa svih kontinenta i preko 100 država svijeta, reizabrao je danas za predsjednicu ovog saveza Hakimu El Haite koja je tu dužnost obavljala i do sada. Kongresu je prisustvovao i kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope Ilhan Kjučuk“, saopšteno je iz LP.

Predsjednica Internacionale, kako se navodi, poručila je da su pokrenuli rekonstrukciju i obnovu liberalnog svjetskog poretka inspirirani političkim liderima iz cijelog svijeta koji su biral novo rukovodstvo.

Advertisement

“Na Kongresu se razgovaralo o aktuelnim svjetskim problemami, ali i krizi u Ukrajini i stanju bezbijednosti u Evropi što je od posebnog značaja za Crnu Goru”, istakli su iz LP.

Potpredsjednica LPCG Vujičić razgovarala je sa liberalnim liderima Evrope i svijeta koji su, kako dodaju iz partije, “snažno podržal rad crnogorskih liberala koji su važan dio reformi i demokratizacije crnogorskog društva, te njihovo dalje učešće u procesima kreiranja najvažnijih odluka za dalji put Crne Gore”.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije