Povežite se s nama

Društvo

Трага се за пет особа у реону Голије и Бањана

Objavljeno

dana

Трага се за пет особа у реону Голије и Бањана

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


У току jе акциjа проналажења и спашавања на основу координата

У рејону између Голије и Бањана, гдје је активно више пожара, изгубљено је пет особа, јавља Портал РТЦГ. 

Advertisement

Kако је ТВЦГ саопштено из Службе заштите и спашавања Никшић, они су исрпљени и дезорјентисани.

У току је акција проналажења и спашавања на основу координата.

У Никшићу, иначе, гори на све стране. Тренутно су активни пожари на: Границама, Бршну, Буавицама, Kучком брду, Планинику, Трепчи, Његошу, Враћеновићима, Пустом лисцу, Седлима.

Advertisement

– Ватрогасци – спасиоци дају свој максимум. Имамо подрску авио-хелихоптерске јединице. Отежано је гашење због јаког вјетра. Молимо грађане да воде рачуна о коришћењу ватре на отвореном и да сва сумњива понашања по питању пожара пријаве нашој јединици или Управи полиције – казао је Славко Тадић из Службе заштите и спашавања Никшић.ДАН
Advertisement

Društvo

Сјутра почињу саслушања кандидата за судије Уставног суда

Objavljeno

dana

Сјутра почињу саслушања кандидата за судије Уставног суда

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


За судију Уставног суда бира се особа из реда истакнутих правника која има најмање 40 година и 15 година радног стажа у правној струци

Уставни одбор сјутра ће почети појединачна саслушања кандидата за избор двоје судија Уставног суда.

Advertisement

Кандидати за ту функцију су Илија Вукчевић, Сулејман Гучи, Снежана Јоница, Јадранка Новаковић, Зденка Перовић, Мирјана Поповић, Немања Поповић, Иван Радојичић и Маја Шћепановић.

Два мјеста у Уставном суду су упражњена јер су почетком године у старосну пензију отишли Хамдија Шаркиновић и Мевлида Муратовић.

Уставни суд има седам судија, које бира Скупштина на 12 година, двотрећинском, односно тропетинском већином гласова посланика.

Advertisement

За судију Уставног суда бира се особа из реда истакнутих правника која има најмање 40 година и 15 година радног стажа у правној струци.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Društvo

Министарство: Пред рушењем велики број школских објеката на сјеверу

Objavljeno

dana

Министарство: Пред рушењем велики број школских објеката на сјеверу

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


МПНКС ће у наредном периоду овом проблему посветити велику пажњу

Подручно одjељење школе Миле Перуничић у Миjаковићима ,Општина Пљеваља диjели нажалост, судбину многих васпитно-образовних установа коjе су, усљед тродецениjске небриге и неодговорног односа бивше власти, не само остаjале без ученика него и биле изложене пропадању, саопштили из Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Advertisement

– Недавно обjављене фотографиjе коjе jе МПНКС прикупило свjедоче да ова школа ниjе изолован случаj, него jе готово правило кад jе у питању сjевер Црне Горе, гдjе jе због неулагања у школску инфраструктуру велики броj обjеката пред рушењем – казали су из Министарства.

МПНКС ће у наредном периоду овом проблему посветити велику пажњу.

Формирана jе међуресорска радна група, коjа интензивно ради на решавању проблема. Снимљено jе стање на терену, акценат jе стављен управо на сеоским школама, тако да ћемо у наjкраћем року jавност упознати о резултатима рада радне групе и активностима коjе ћемо предузети у наредноj години.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Društvo

Затворена два објекта у Подгорици

Objavljeno

dana

Затворена два објекта у Подгорици

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Из Управе за инспекције послове овим путем апелују на угоститеље да поштуjу епидемиолошке мjере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, с обзиром да ће се акциjске контроле наставити у наредном периоду

Два објекта у Подгорици су затворена, за два су донијета рјешења о забрани рада и поднијето је укупно 13 кривичних пријава саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

Advertisement

Како су казали инспекциjе Управе за инспекциjске послове наставиле су акциjску контролу угоститељских обjеката у Подгорици, Никшићу, Будви и Тивту у протекла два дана, уз асистенциjу Управе полициjе и Комуналне инспекциjе.

– За двиjе вечери контролисано jе укупно 108 угоститељских обjеката (петак вече 49, субота вече 59), а утврђено jе 20 неправилности и подниjето 13 кривичних приjава (петак вече 6, субота вече 7) – казали су из Управе.

Кривичне приjаве су подниjете због непоштовања Одлуке Владе Црне Горе о посjедовању цовид потврда приликом уласка у угоститељски обjекат (гости и запослени), непостоjања лица коjе jе задужено за провjеру jедног од потребних сертификата, непридржавања прописане дистанце, боравка већег броjа гостиjу за jедним столом од дозвољеног и непостављања плексигласа. У Подгорици jе подниjето укупно 7 кривичних приjава и то против одговорних лица у сљедећим обjектима: „WЕЛДЕР ПУБ“, „ТАРАНТИНО“ „СПАГХЕТТИ“, „ФЕРГУС“, „ЦАПТАИН JАЦК’С“, “ МYКО“ и „СТО МАНИРА“ док су у Никшићу подниjете укупно 3 кривичне приjаве и то против одговорних лица у сљедећим обjектима: „ПРИЧА“, „ОКТОБЕРФЕСТ БЕЕР ХОУСЕ“ и „АТРИУМ“, у Будви 1 кривична приjава против одговорног лица у кафе бару „БАМБУС“, док су у Тивту подниjете 2 кривичне приjаве против одговорних лица у „НАВАЛЕ КИТЦХЕН & БАР“ и „МАРЕА“.

Advertisement

У Подгорици су дониjета два  рjешења о забрани рада печаћењем обjекта ( кафе бар „ВАНИЛА“ и „ресторан „СТАРА КУЋА“).

За два обjекта дониjета су рjешења о забрани рада (кафе пицериjа „ПЕКАРА“ у Никшићу и кафе бар „ФЕРГУС“ у Подгорици).

Издато jе седам прекршаjних налога у укупноj вриjедности од 5.650 еура, док jе подниjето 6 захтjева за покретање прекршаjног поступка пред надлежним судовима за прекршаjе.

Advertisement

Због конзумациjе дуванских производа у затвореном простору угоститељског обjекта подниjета су укупно 4 захтjева за покретање прекршаjног поступка.

Од стране Здравствено-санитарне инспекциjе подниjета jе кривична приjава против одговорног лица у дjечиjоj играоници „КВАРТ“ због поступања супротно Одлуци Владе Црне Горе (одржавање дjечиjих рођендана).

Тржишна инспекциjа jе контролисала тржне центре, хипермаркете, пословне обjекте, трговину и занатство и у дане викенда утврдила 6 неправилности, изрекла 10 прекршаjних налога у укупном износу од 10.700 еура.

Advertisement

Због организовања свадби, упркос забрани свадбених окупљања, власници 2 угоститељска обjекта („СТАРА КУЋА“ и „МОВИДА“) биће приведени Управи полициjе и против истих, у консултациjи са дежурним тужиоцем биће подниjета кривична приjава.

– Данас ће се контролисати и поштовање мjера на заказаним фудбалским утакмицама првенства Црне Горе, а о евентуалним неправилностима jавност ће бити накнадно информисана – казали су из Управе.

Из Управе за инспекције послове овим путем апелују на угоститеље да поштуjу епидемиолошке мjере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, с обзиром да ће се акциjске контроле наставити у наредном периоду.

Advertisement

 ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije