Povežite se s nama

Tehnologija

Vreme je za korenite promene – nova Benchmark mrežna infrastuktura

Objavljeno

dana

Vreme je za korenite promene - nova Benchmark mrežna infrastuktura

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsNajveće kućište koje je ikada ušlo u redakciju Benchmarka – tu je da ostane. Došao je trenutak i za korenite infrastrukturne promene u radu Benchmarka: razvoj desetgigabitne mreže, profesionalna rešenja u razvoju našeg informacionog sistema.

Ovo je godina u kojoj se uz tekuće poslove, bavimo i onim stvarima koji će na duže staze našem timu omogućiti kvaltetniji, brži i sigurniji rad. Da sistem radi za nas, a ne da se mi bavimo njim. Pa da vidimo šta je osnova svega toga i šta su naredni koraci. Za početak, APC Rackmount kućište i UPS kao osnova, a onda sledi i ostatak. Pogledajte u našem videu, na Benchmark YouTube kanalu.

Advertisement

 

 Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Tehnologija

Vivo S12, Vivo S12 Pro, iQoo Neo 5S, iQoo Neo 5 SE, ključne specifikacije se pojavile pred lansiranje

Objavljeno

dana

Autor

Vivo S12, Vivo S12 Pro, iQoo Neo 5S, iQoo Neo 5 SE, ključne specifikacije se pojavile pred lansiranje

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Veruje se da će Vivo uskoro lansirati Vivo S12 i Vivo S12 Pro pametne telefone na kineskom tržištu. Ovi uređaji bi trebalo da naslede Vivo S10 seriju pametnih telefona fokusiranih na selfije koji su objavljeni u julu ove godine. Takođe, očekuje se da će njegov podbrend iQoo, slediti ovaj primer predstavljanjem dva nova pametna telefona Neo serije. Oba brenda tek treba da dobiju zvanični datum lansiranja ovih telefona. Nedavna curenja nude uvid u neke moguće specifikacije ovih pametnih telefona.

Advertisement

Prema Veibo objavi poznatog tipstera Digital Chat Station, Vivo S12 i Vivo S12 Pro će imati Snapdragon 778G SoC. Čini se da su ovi uređaji Vivo V2162A i V2163A pametni telefoni koji su nedavno primećeni na veb lokacijama TENAA i kineske obavezne sertifikacije (3C). Vivo S12 i Vivo S12 Pro podržavaju brzo punjenje do 44W, slično prethodnoj seriji S10.

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

WhatsApp ćaskanja se sada mogu podrazumevano podesiti da nestanu

Objavljeno

dana

Autor

WhatsApp ćaskanja se sada mogu podrazumevano podesiti da nestanu

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

WhatsApp je dodao nekoliko novih funkcija kako bi poboljšao korisničko iskustvo i ponudio veću kontrolu nad privatnošću u poslednjih nekoliko meseci. Još u novembru 2020, WhatsApp je najavio poruke koje nestaju, što je korisnicima dalo opciju da automatski izbrišu sve poruke nakon 7 dana. Sada, WhatsApp dodaje više opcija porukama koje nestaju, a takođe i mogućnost odabira poruka koje nestaju po podrazumevanoj vrednosti za ćaskanje.

Advertisement

Od prvog lansiranja u novembru 2020. do sada, korisnici WhatsApp-a su mogli samo da podese poruke koje nestaju za pojedinačna ili grupna ćaskanja sa periodom nestanka od 7 dana. Sada, sa uvođenjem novog ažuriranja, korisnici će dobiti opciju više vremena za nestajanje poruka yī pored postojećih 7 dana, korisnici će dobiti opcije za 24 sata i 90 dana. Uz ovo, dobićete i opciju Isključeno koja zaustavlja automatsko brisanje poruka, javlja MySmartPrice.

U grupnom ćaskanju, svaki član grupe može uključiti ili isključiti poruke koje nestaju. Međutim, administrator grupe može da promeni podešavanja grupe kako bi dozvolio samo administratorima da uključe ili isključe poruke koje nestaju.

 

Advertisement

Dalje, korisnici WhatsApp-a će sada imati opciju da podrazumevano uključe poruke koje nestaju za sva nova ćaskanja. Kada je ova funkcija omogućena, svi novi ćaskanja jedan na jedan koji vi ili druga osoba započnete biće podešeni da nestanu u odabranom trajanju. I, prilikom kreiranja nove grupe, WhatsApp je dodao novu funkciju koja vam omogućava da je uključite za grupe koje kreirate. Ove dve nove funkcije su opcione i neće uticati ili izbrisati bilo koje od postojećih ćaskanja.

Kada odaberete da omogućite nestajanje poruka, WhatsApp će takođe obavestiti osobu u ćaskanju. WhatsApp vam takođe omogućava da se brzo vratite na uobičajeno ćaskanje koje ne briše poruke automatski.

Advertisement

Da biste započeli sa ovom novom funkcijom, potrebno je da pratite sledeće korake:

Otvorite WhatsApp
Dodirnite ikonu menija sa tri tačke u gornjem desnom uglu
Dodirnite Podešavanja > Nalog
Dodirnite Privatnost
Izaberite „Podrazumevani tajmer za poruke“

Ažuriranje je počelo da se distribuira globalno i svi korisnici će ga dobiti u narednim danima.

Advertisement

07.12.2021 12:55 |

Software/WebBenchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Firefox 95.0 ažuriranje dolazi sa pojačanom bezbednošću sandboxa

Objavljeno

dana

Autor

Firefox 95.0 ažuriranje dolazi sa pojačanom bezbednošću sandboxa

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Ažurirani pretraživač će imati novu tehnologiju sandboxing-a koja će ga zaštititi od grešaka i ranjivosti u njegovom kodu. Sandboxing je prilično uobičajen metod za rešavanje potencijalnih padova. Radi tako što izoluje kod kako bi sprečio bilo kakve ranjivosti u aplikacijama da imaju pristup celom Firefox-u.

Advertisement

Kako je izvestio The Verge, tehnologija se zove RLBox, i već neko vreme radi kao prototip za Mac i Linux Firefox, ali konačno dolazi u punoj formi za Windows izdanje. Razvijen je udruženim naporima Univerziteta Kalifornije u San Dijegu i Univerziteta u Teksasu.

Mozilla je posebno ciljala nekoliko Firefoxovih komponenti sa RLBox-om kao preventivnim naporima. Mašina za prikazivanje grafitnih fontova, Hunspell provera pravopisa, Ogg format multimedijalnog kontejnera, Expat ML parser i Voff2 format kompresije veb fontova su svi izolovani. Na ovaj način, ako postoje problemi sa kodom, on neće predstavljati pretnju za ceo pretraživač.

 

Advertisement

Kada je ranije razgovarala o bezbednosti, Mozilla je objasnila da je veliki podsticaj za RLBox zahvaljujući radu sa C i C++, koji su poznati po tome što imaju bezbednosne greške. Većina Firefox-ovog novijeg koda je urađena u Rustu, što je mnogo sigurnije, ali ima dosta starog koda koji se još uvek koristi. RLBox omogućavajući da se taj kod izoluje tako da u međuvremenu ne predstavlja pretnju za ostatak sistema.

Firefox je nekada bio jedan od najistaknutijih pretraživača, ali to više nije slučaj jer je izgubio 46 miliona korisnika za tri godine. Čak je manje popularan od Microsoft-ovog Edge-a. Međutim, Firefox je najbolji za PC igrače, barem za sada. I ovaj novi bezbednosni pomak mu apsolutno ide u prilog, piše PC Gamer.

Advertisement

 Benchmark
Nastavite čitati

Najčitanije