Povežite se s nama

Politika

Bečić u Budvi: Vrijeđa inteligenciju kada kažu da odlažu izbore zbog turističke sezone

Objavljeno

dana

Bečić u Budvi: Vrijeđa inteligenciju kada kažu da odlažu izbore zbog turističke sezone

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Posebno vrijeđa inteligenciju kada kažu da odlažu izbore zbog turističke sezone, a sjećamo se da su 2020. godine zakazali parlamentarne izbore umjesto u oktobru u avgustu mjesecu, odnosno usred turističke sezone, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić na juče održanoj izbornoj konvenciji te partije u Budvi.

Kako su naveli iz partije, na trećoj izbornoj konvenciji Demokrata Budve izabran je novi sastav Opštinskog odbora koji broji pedeset devet članova.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, čestitao je novom sazivu Opštinskog odbora, i poručio da su “Budvani uvijek nosili baklju slobode, vraćali vjeru i nadu, tako da im i ovoga puta pripada da pobjedom otvore vrata velikih pobjeda na državnom nivou”.

Advertisement

Predsjednik Demokrata se osvrnuo i na najnovije pravosudne procese u Crnoj Gori.

“Sada vidite u najnovijim podacima nadležnih evropskih i domaćih institucija sve ono što smo tvrdili godinama i decenijama, da je vrh najvećeg broja crnogorskih institucija bio srastao sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Ja se stidim njihove bruke ovih dana i bruke koju su priredili Crnoj Gori, zemlji koja ima tako bogatu istoriju, da su dozvolili da čelnici najvećeg broja institucija, čak i pravosudnih budu sluge kriminalnih klanova. Nema veće bruke za jednu zemlju”, istakao je Bečić.

On je naglasio značaj  izbora Tužilačkog savjeta.

Advertisement

“Zato sam ponosan što pored ekonomskih reformi, prošle godine izdržali velike medijske spinove i višemjesečna podmetnja, i omogućili da Crna Gora dobije nezavisan, profesionalan i samostalan Tužilački savjet koji ne ide po mišljenje u partije, već koji radi po slovu zakona i pravde i već isporučuje konkretne rezultate. Ruka pravde će nastaviti, a mi ćemo davati doprinos i u našem djelovanju, i na svim izborima, da i sve druge institucije oslobađamo i jačamo, da damo potporu i snagu svim tim ljudima, da jednom zauvijek očiste Crnu Goru od kriminala i korupcije, da očiste institucije od slugi kriminalnih klanova, da spasu ovu djecu i našu zajedničku budućnost! To je naš zadatak, to je naša borba, jer to je zajednička pobjeda cijele Crne Gore”, poručio je Bečić.

Osvrnuo se i na kako kaže,  “farsu i unaprijed dogovorenu akciju u nekoliko činova koja predstavlja zapravo bježaniju od izbora”.

“Posebno nam vrijeđa inteligenciju kada kažu da odlažu izbore zbog turističke sezone, a sjećamo se da su 2020. godine zakazali parlamentarne izbore umjesto u oktobru u avgustu mjesecu, odnosno usred turističke sezone. Ova predstava koju su sproveli u činovima, ovakav Zakon i način odlaganja izbora predstavlja jedan od najkukavičkijih političkih poteza u istoriji crnogorske politike, jer časno je izgubiti na izborima, ali bijeg od izbora, jer je bijeg od suda naroda, a to je najveći poraz. Znam da imate probleme, znam da ste se mimiošli već na prvim sjednicama Vlade, znam da nemate zajednički stav o niti jednom osjetljivom programskom pitanju, znam da su vas ujedinile samo funkcije, ali ne možete pobjeći od suda naroda, jer ćemo demokratski olovkom ispraviti ovu veliku nepravdu”, zaključio je Bečić.

Advertisement

Prvi predsjednik Opštine Budva nakon smjene prethodne vlasti Dragan Krapović, kazao je da je posebna čast obratiti se gradu koji je dao, kako je kazao, “prvi inicijativni i prvi opštinski Odbor Demokrata u Crnoj Gori, i koji svo vrijeme pruža takvu podršku politici Demokratske Crne Gore”.

“Svjedočili smo u Budvi i Crnoj Gori plimi primitivizma, zloupotrebama sa svih strana, a najteže je došlo na kraju, oličeno u golom nepravu i nasilju bivšeg režima u terminalnoj fazi, kada je Budva pretvorena u bojište. Ne pamti se veća bruka u ovom gradu! Noć je najcrnja pred svitanje, pa je došla i zora 30. avgusta, gdje je naša Budva, jedinstvena i jaka, imala centralnu ulogu u toj istorijskoj i veličanstvenoj pobjedi”, kazao je Krapović, dodavši da su neki danas to bacili pod noge, ali da im to neće biti dozvoljeno, jer će ponovo biti pobijeđeni”, kazao je Krapović.

Nažalost, dodaje on,  “neki u ovom gradu su tu pobjedu shvatili kao priliku da rade isto ili gore od DPS-a”.

Advertisement

“To nismo mogli da prećutimo, niti da s njima dijelimo odgovornost. Demokrate ne prave kompromise sa interesima građana. Pamti se vraćanje milionskih dugova, beskompromisna borba za Budvane, a prije svega održana riječ. Demokrate su riječ održale, i drže je: i što se tiče izborne volje, i što se tiče svega ostalog! Danas svima poručujemo da nećemo ni po koju cijenu dopustiti da se ovako upravlja ni Budvom ni Crnom Gorom, i zato ćemo ih ako treba i hiljadu puta pobijediti”, zaključio je Krapović.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

DPS Budva: Prije nego što zakuca pravda i na vaša vrata, sudiće vam građani na izborima

Objavljeno

dana

Autor

Tičić: Budvi potreban ozbiljan destinacijski menadžment, a ne lokalna politička prepucavanja

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Za razliku od budvanskog DF-a, Milan Tičić nema potrebu, a ni razlog, da se od bilo koga i bilo čega krije, a čelnici Fronta, i bivši i sadašnji, itekako imaju, mada će im to sve teže polaziti za rukom, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Budva u reagovanju na saopštenje Demokratskog fronta.

“Nakon objavljenih kontroverznih snimaka koji svjedoče o vezama Marka Carevića i njegovih partnera iz DF-a i URA-e, sa bezbjednosno interesantnim licima iz Budve, jasno se vidjela i čula njihova pretenzija da kadriraju u bezbjednosnom sektoru. U mjesecima pred nama, vidjećemo šta se još skriva od očiju budvanske javnosti”, navode u saopštenju.

Takođe, dodaju, tek treba da “budemo upoznati da li će pomenuta kabadahijska politička družina biti predmet izviđajnih radnji od strane tužilaštva, povodom ovog nezapamćenog skandala”.

Advertisement

“Nećemo prestati da upozoravamo nadležne organe ni da je ostalo neistraženo, i za sad, još uvijek neprocesuirano, kako je Marko Carević kao prikriveni podizvođač, pobjeđivao na tenderima koje je sam raspisivao kao bivši prvi čovjek opštine. Nema još uvijek abera iz tužilaštva ni povodom nelegalne uzurpacije pola miliona hektara državnog zemljišta na Krimovici, od strane bivšeg predsjednika Opštine Budva”, ističu iz budvanskog DPS-a.

No, kako kažu u DPS-u, pravda je spora, ali dostižna.

“Zakucaće i na vrata onih kojima su usta puna poštenja, a koji su zloupotrijebili upravljanje Budvom da završe neke sopstvene poslove. Zna se to u Budvi. Zato će svima njima, prije pravosudnih organa, suditi građani na predstojećim lokalnim izborima. Oni će izreći kaznu i smijeniti vlast koja je brojnim nepočinstvima i kršenjem zakona, ugled naše opštine bacila pod noge, i nekadašnju metropolu crnogorskog turizma, pretvorila u destinaciju za izbjegavanje”, zaključuju u saopštenju.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Bošković: Da li će tužilaštvo otvoriti istragu o tome što pripadnici kriminalne grupe nabavljaju kriptovane telefone Abazoviću

Objavljeno

dana

Autor

Bošković: Gospodine Vukšiću, uzalud igrate duplu igru sa ruskim nalogodavcima, nećete ostati direktor ANB-a

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Da li će tužilaštvo otvoriti istragu o tome što pripadnici OKG (organizovane kriminalne grupe) nabavljaju kriptovane telefone sadašnjem premijeru a tadašnjem potpredsjedniku i šefu Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnog sektora, pita se poslanik Demorkatske partije socijalista Predrag Bošković.

On je prokomentarisao navode M portala da u SKY ECC komunikaciji, koju je Europol dešifrovao, da se u komunikaciji pripadnika kriminalnog klana pominje premijer Dritan Abazović koji navodno traži da mu se nabave četiri kriptovana telefona preko Boža Milonjića koji je, u vrijeme kada je razgovor vođen, bio Generalni sekretar Vlade Zdravka Krivokapića.

Bošković ocjenjuje da je ovo “najveći skandal u prethodne dvije godine”, a bilo ih je, ističe, svakako dosta.

Advertisement

“Da vidimo da li zakon važi jednako za sve. Jedan tekst u Vijesti bio je dovoljan da se formira predmet protiv Dragana Samardžića”, naveo je Bošković na Tviteru.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Rmuš: Dugogodišnjoj predstavi SNP-a došao je kraj

Objavljeno

dana

Autor

Rmuš: Dugogodišnjoj predstavi SNP-a došao je kraj

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Odbornik Demokrata u Beranama Milun Rmuš poručio je predjsedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću i potpredsjedniku te partije Tihomiru Bogavcu, da je njihovoj dugogodišnjoj predstavi došao kraj, ističući da obraz i čast nemaju cijenu.

“Imajte dostojanstva, nemojte da dozvolite sebi da cvilite za foteljama, zapalile se! Pokušajte da se ponašate dostojanstveno. Tako to rade pravi glumci”, navodi se u reagovanju Rmuša.

Kako je naveo, Demokrate su mislile da je Joković šampion u izvaljivanju gluposti, ali dodaje, Bogavac ga odlično prati.

Advertisement

“Ista škola, iste kognitivne sposobnosti, očito. I tako Joković i Bogavac završiše sa onima zbog kojih su njihove porodice stradale, po njihovim riječima, a stradanje je bilo takvo da je Joković za vrijeme DPS-a postao milioner, a Bogavac izvođač prljavih zadataka za račun svog šefa milionera što dalje implicira, saglasićete se, da se ni Bogavac nije dao izgubiti”, dodao je Rmuš.

No, ocjenjuje, dok je Joković razvijao svoj biznis, kupovao stanove, višemilionski vrijedne poslovne prostore, dok je kupovao po Kini patike za osam eura, a napaćenom i progonjenom narodu ih prodavao po 100 eura, pošteni građani koji su tada glasali za SNP su hapšeni, prebijani, praćeni, prisluškivani i ostavljani bez posla, a njihova djeca nijesu mogla čak ni da se školuju i studiraju jer su rang liste za njih bile nedostupne.

“Očito su Joković i Bogavac ovo sve zaboravili. Al praštamo, pune ruke posla su imali”, kazao je Rmuš.

Advertisement

Kako je naveo, ako je nešto očigledno to je onda tužna ali istinita činjenica da, bez obzira na ,,platežnu moć“ SNP-a, nijesu uspjeli da postanu krupni igrači već totalno suprotno.

“Postali ste toliko sitni DPS-ovci da ste omogućili da jedan od visokorangiranih članova Kavačkog klana napusti zemlju i izbjegne ruku pravde. Toliko ste mali DPS-ovci da ste na mjestu pomoćnika direktora ANB-a izabrali najtvrđeg DPS-ovca, a za Generalnog inspektora, ni manje ni više nego izvršioca teških krivičnih djela i, da stvar bude još zanimljivija, za javnog funkcionera Vlade izabrali ste jednog od najistaknutijih aktera afere Stanovi. I naravno, vi se toga ne stidite. Zašto bi se i stidjeli, kad ste se za njihovo vrijeme obogatili i postali milioneri. To je izgleda bilo najvažnije”, dodaje Rmuš.

Ali, ovdje se vaša priča tj vaš doprinos nemjerljivi ne završava..

Advertisement

“Toliko ste mali DPS-ovci da nikad nijeste smjeli pomenuti niti jedno jedino ime iz kriminalnog miljea, a znate li zašto? Zato što sa pojedinima od njih posluju vaši visoki partijski funkcioneri. Korektno od vas, zaista. Nego, jeste li se korektnošču vodili i kad ste za pomoćnike ministara u Vladi izabrali sve čisti DPS, a smijenili sve Demokrate.
Niste. I neka niste”, dodaje Rmuš.

Poručuje da čovjek treaba da bude ono što jeste, pogotovo nakon toliko godina skrivanja i potiskivanja, dodajući da za takvu predstavu, koju su toliko dugo godina igrali, zaslužuju aplauz. Ogromni.

“Vašoj predstavi je kraj. Imajte dostojanstva, nemojte da dozvolite sebi da cvilite za foteljama, zapalile se! Pokušajte da se ponašate dostojanstveno. Tako to rade pravi glumci”, naveo je Rmuš.

Advertisement

Poručio je Bogavcu da, i u najboljim predstavama i najvećim zapletima, obraz i čast nemaju cijenu.

“Aplauz ste i dalje zaslužuli al se nemojte vraćati na bis”, zaključio je Rmuš.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije