Povežite se s nama

Novosti.rs

PROTIV BLAŽA JOVANIĆA I MENADŽMENTA KOMPANIJE 14 KRIVIČNIH: NVO „Vektra Boka“ – Argumentima smo dokazivali „razvlačenje“ stečajnog postupka

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PROTIV nedavno uhapšenog predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića i menadžmenta „Vektra Boka" hercegnovska NVO Bivši radnici Vektra Boke podneli su 14 krivičnih prijava, podseća predsednik ove organizacije Đorđe Rajak.

Foto: V.V.

Advertisement

Malverzacije na koje su ukazivali bivši radnici Vektra Boke odnose se na kupoprodajni ugovor, privatizaciju i stečajni postupak u Vektri. Otvorena su, kako navodi Rajak, pitanja da li su i koliko plaćene akcije, kako je imovina Boke založena, kada je kupoprodajnim ugovorom definisano da ne može biti založena, da je imovina založena na neke kredite od kojih je novac nošen tašnama, kako su ti krediti rasknjižavani.

- Svake godine nezakonje je bilo sve više i dublje - navodi Rajak.

Prema njegovim rečima bivši radnici nisu bili upoznati ni sa detaljima plana reorganizacije, koji je, kako ocenjuju, nakaradno i sastavljen i sprovođen.

Advertisement

– Članovi komisije koja je trebalo da prati plan reorganizacije bili su radnici Vektre Montenegro, a ispalo je da su radnici Vektra Boke. Oni su se naplaćivali više puta i pripadaju menadžmentu i nekom nadzornom organu. NJihov dohodak iznosio je po više hiljada evra, što će verujem utvrditi Poreska uprava – smatra Rajak.

On ističe i da kompanija pojedinim radnicima duguje po 15 godina doprinosa, zbog čega mnogi nisu mogli da ostvare uslove za penziju a neki su u međuvremenu preminuli. Za to je, prema mišljenju radnika najveći krivac Privredni sud.

Iz NVO Bivši radnici Vektra Boke ističu da nemaju pravo niti komentarišu zaknske norme ali je nesporna činjenica da su argumentima dokazivali da se u slučaju Vektra Boke radi o razvlačenju stečajnog postupka, kako bi se pljačkala imovina nekadašnjeg hercegnovskog giganta Hotelsko turističkog preduzeća Boka.

Advertisement

Zbog toga će kažu tražiti reviziju kako bi konačno bilo utvrđeno ko je kome dužan u celoj toj rašomonijadi u kojoj su njihova prava često prenebregavana.

Nakon brojnih protestnih okupljanja u Herceg Novom oni su, da podsetimo, krajem marta organizovali i protest ispred Privrednog suda, tražeći da se u kompaniju uvede stečaj i zaštiti stečajna masa.Novosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

RASVETLJEN POKUŠAJ UBISTVA: Uhapšen mladić iz Nikšića osumnjičen da je ranio Bulatovića

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


BUDVANSKOJ policiji trebalo je anje od 24 sata da rasvetli ko je ranio Kristijana Bulatovića (30) iz Podgorice u naselju Potkošljun u noći između petka i subote.

Foto: B. Dabić

Advertisement

Bulatović je zadobio lakše telesne povrede. 

Lisice na ruke policija je stavila mladiću iz Nikšića S.K. (23).

Dok je motiv ranjavanja još nepoznat javnosti, zna se da će mladić uz krivičnu prijavu pred nadležnog tužioca, a na teret mu se stavljaju dva krivična dela: ubistvo u pokušaju u vezi sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Advertisement

- Nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izvršio je uviđaj na licu mesta i kvalifikovao krivično delo – ubistvo u pokušaju. Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimajući operativno taktičke-istražne mere i radnje, došla do saznanja da je vatreno oružje na štetu K.B. upotrebio S.K. (23) iz Nikšića sa privremenim boravkom u Budvi. Pronađeno je i oduzeto sredstvo izvršenja – pištolj, a K.S. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju u vezi sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Podsetimo, Kristijan Bulatović prošle godine je uhapšen zbog sumnje da je oteo A.G, vršeći tako pritisak na njegovog brata da isplati 35.000 evra.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

SMEHOTRESNA AKCIJA: Na Cetinju skupili 245 evra pomoći Ukrajini – Ako ovo ne slomi Putina, ništa neće

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U SKLOPU protestne šetnje za Ukrajinu na Cetinju održana je akcija u kojoj su se prodavale knjige za Ukrajinu.

Foto: EPA

Advertisement

Kasnije je objavljeno da su "Cetinjani skupili 245 evra pomoći Ukrajini".

Ova vest odmah je izazvala i podsmeh na društvenim mrežama. 

- Oni ne znaju da Zelenski ne računa ništa ispod milijarde dolara - jedan je od komentara.

Advertisement

Neki su ironično poručili da je "konačno svanulo u Ukrajini".

- Ako ovo ne slomi Putina, ništa neće. Kad se ja sit isplakah, mogu misliti kako je njemu - nizali su se komentari.

Knjige za akciju donirane su od strane "Fakulteta za crnogorski jezik i književnost".

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: NATO više ne izaziva strah

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


EU je postala suvišni teret za države članice, tvrdi lider PzP Nebojša Medojević.

Nebojša Medojević, Foto DF

Advertisement

- NATO je od vojnog postao politički, ekonomski, ideološki savez koga se nove velike globalne sile više ne plaše - poručio je Medojević na Tviteru.

On je kritikovao i nespremnost Crne Gore da se prilagodi geopolitičkim promenama.

Globalni poredak je u tranziciji. Ništa više neće biti isto. Samo Vlada Crne Gore i Đukanovic i dalje veruju u propale projekte - poručio je Nebojša Medojević.

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Najčitanije