Povežite se s nama

Gamers - Video Igre

Discord će biti integrisan u Sony Playstation 5 od sledeće godine

Objavljeno

dana

Discord će biti integrisan u Sony Playstation 5 od sledeće godine

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsDiscord će biti integrisan u Sony Playstation 5 od sledeće godine

 

Sony Interactive Entertainment najavio je novo partnerstvo sa Discordom koje će funkcije komunikacione usluge preneti na PlayStation Network. Očekuje se da će integracija biti dostupna početkom sledeće godine. Vest dolazi nakon što Microsoft navodno nije uspeo da se dogovori o preuzimanju Discord-a.

Advertisement

U blogu u ponedeljak, Jim Rian, predsednik i izvršni direktor SIE, rekao je da timovi već uveliko rade na povezivanju Discord-a sa PSN-om.

Advertisement

Cilj nam je da približimo iskustva Discord-a i PlayStation-a na konzoli i mobilnom uređaju od početka sledeće godine, omogućavajući prijateljima, grupama i zajednicama da se lakše druže, zabavljaju i komuniciraju dok igraju igre zajedno“, rekao je Rian.

Da bi se integracija dogodila, Rajan je rekao da je SIE uložio manjinsku investiciju u okviru Discord-ove serije H.

Advertisement

Od pokretanja Discord-a 2015. godine, usluga je postala popularno mesto za zajednice da razgovaraju o svojoj zajedničkoj ljubavi prema igrama, filmovima, tehnologiji i svemu među njima. To je preraslo u preferirani način ljudima na računaru da glasovno ćaskaju tokom igranja igara i mesto za kreatore da pokreću kanale za svoje fanove. Nedavno je Discord pokrenuo sopstvene „Feature Channel“ kanale nalik na Clubhouse.

Advertisement

 

Iako se očekuje da će Discord-ove funkcije biti integrisane u PlayStation iskustvo, detalji oko toga nisu jasni. Da li će postojati namenska aplikacija za PlayStation? To je nešto što bi mnogi PlayStation fanovi cenili.

Advertisement

Iako PlayStation već ima ugrađenu funkciju glasovnog ćaskanja, ne postoji jednostavan način za razgovor sa ljudima na računaru, osim ako ne koristite ćaskanje u igri, što već nije pouzdano. Dodavanjem Discord-a na PlayStation to bi se moglo rešiti dodavanjem mnogih društvenih karakteristika usluge na PSN. Discord je trenutno dostupan u operativnim sistemima Windows, macOS, Android, iOS, iPadOS, Linux i u veb pregledačima.

Advertisement

Discord trenutno ima oko 140 miliona aktivnih korisnika od decembra 2020. godine, dok PlayStation korisnici imaju milione širom sveta. Uz integrisano iskustvo za koje se očekuje da neće biti predstavljeno do početka sledeće godine, još uvek ima dovoljno vremena da se ispeglaju detalji. Nadamo se da ćemo tačno naučiti kako će sve funkcionisati i mnogo pre toga.

04.05.2021 11:00 |
Advertisement

GamesBenchmark
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Gamers - Video Igre

CS:GO klasik u dramtičnom finalu IEM Katowice 2022, FaZe pobedio G2

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

Finale između FaZe klana i G2 Esports-a jednostavno morate videti ukoliko ste ljubitelj Counter Strike igre, obzirom da su oba tima bili na svom trenutnom maksimumu, ipak ekipa na čelu sa Karrigan-om je uspela briljantnim partijama da dobije favorizovani G2 i nakon izgubljenih finala 2017. i 2018. godine po prvi put osvoji trofej na turniru u Katovicama. Pored Karrigan-a koji je mozak FaZe CS:GO tima, istakli su se Broky koji je ujedno bio MVP igrač, zatim Ropz koji je do ludila dovodio protivničku ekipu , kao i Twistzz i jks sa ludačkim partijama bukvalno lomili protivnika u ključnim trenucima pokušaja G2 da se vrati u igru za titulu.

 

AdvertisementBenchmark
Nastavite čitati

Gamers - Video Igre

Lost Ark postavila novi rekord u broju istovremenih igrača na Steamu, sa preko 1,3 miliona gejmera onlajn

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Lost Ark je postala jedna od retkih igara na Steam-u koja je dostigla preko 1 milion istovremenih igrača. I ne samo to, već je ovaj MMO nalik Diablu sada nadmašio DOTA 2 i postao jedna od najigranijih igara u čitavoj istoriji Steam-a. Nakon što je sa ovom brojkom izbio na treće mesto na listi, odmah iza CS:GO, nije prošlo mnogo i Lost Arc je prešla 1,3 miliona igrača u istom trenutku koji ovu igru igraju online i izbila na drugo mesto, iza neprikosnovene PUBG: Battlegrounds, koja je standardno iznad 3 miliona igrača.

Advertisement

Originalni Lost Ark, besplatni ARPGMMO, objavljen je u Južnoj Koreji 2019. godine za PC. Nakon što je tamo postigao ogroman uspeh, izdavač Lost Ark Smilegate udružio se sa Amazonom kako bi doneo hit igru u SAD i Evropu. Pokrenut je u periodu plaćenog ranog pristupa pre nekoliko dana, pre zvaničnog besplatnog izdanja. Čak i u tim uslovima, prikupila je preko 500.000 igrača za samo nekoliko sati, postavši jedna od najpopularnijih novih igara na Steam-u.

 

AdvertisementBenchmark
Nastavite čitati

Gamers - Video Igre

Grand Theft Auto V stiže na konzole poslednje generacije u martu

Objavljeno

dana

Autor

Grand Theft Auto V stiže na konzole poslednje generacije u martu

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

Dok se čini da PS5 i Xbox Series X verzije GTA V neće dobiti ništa novo kada su u pitanju sadržaj i nove priče, post na blogu koji otkriva novi datum objašnjava kako će iskoristiti snagu novih sistema. Rockstar Games obećava 4K rezoluciju i podršku od 60 kadrova u sekundi (fps), bolju udaljenost crtanja, detaljnije teksture, HDR, Ray tracing, bolje vreme učitavanja, haptičku povratnu informaciju i 3D zvuk.

GTA Online će dobiti ista poboljšanja, a takođe će dobiti i samostalno izdanje za one koji su samo zainteresovani za multiplayer. Rockstar Games više neće zahtevati od igrača da završe prolog GTA V pre nego što mu pristupe, a takođe dobija i prerađeni vodič. Na PS5 i Xbox Series X, Hao’s Special Works auto shop će biti ekskluzivno dostupan i nadogradiće automobile tako da imaju „elitne performanse vožnje koje u potpunosti iskorištavaju nadograđenu snagu novog hardvera konzole“.

Samostalna verzija GTA Online biće besplatna na PS5 prva tri meseca. Rockstar Games je takođe potvrdio da će igrači moći da prenesu GTA V i GTA Online progresiju na ove sisteme sledeće generacije uz „jednokratnu migraciju“.

Advertisement

 

Advertisement

Ovi remasteri sledeće generacije su najavljeni u junu 2020. kao prvi tokom Sonijevog PS5 predstavljanja uživo. Ipak, od tada nismo videli mnogo remastera. Prošle godine su dobili datum objavljivanja 11. novembra, ali su na kraju pomereni za mart 2022. jer je Rockstar smatrao da je portovima potrebno „nekoliko dodatnih meseci za poliranje i fino podešavanje“.

Umesto njega, dobili smo GTA: The Trilogyy — The Definitive Edition, remastere tri klasične GTA igre. Nažalost, ta kolekcija je izašla nespremna i prerano. Sada, sve oči su uprte u ove portove sledeće generacije GTA V kako bi videli da li i oni imaju tehničkih problema prilikom objavljivanja, ili je ovo odlaganje zaista bilo od koristi.

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije