Povežite se s nama

Kurir.rs

UHAPŠEN PLJEVLJAK D. j. (57): Pokušao da prošvercuje 41 kilogram marihuane iz Crne Gore u Srbiju

Objavljeno

dana

UHAPŠEN PLJEVLJAK D. j. (57): Pokušao da prošvercuje 41 kilogram marihuane iz Crne Gore u Srbiju

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rs


UHAPŠEN PLJEVLJAK D. j. (57): Pokušao da prošvercuje 41 kilogram marihuane iz Crne Gore u Srbiju
Foto: MUP Srbije

Advertisement

Na graničnom prelazu Ranče između Crne Gore i Srbije, na izlazu iz Crne Gore, danas je u putničkom vozilu pronađeno 41,2 kilograma marihuane, a vozač D.J. (57) iz Pljevalja je uhapšen, preneli su crnogorski mediji.

„Pregledom vozila, u bunkeru ispod zadnjih sedišta pronađena su pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana. Upoznati su službenici Centra bezbednosti Pljevlja koji su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i utvrdili da se radi o količini od 41,2 kilograma ove opojne droge“, piše u saopštenju MUP Crne Gore, prenela je RTCG.

Dodaje se da je sa događajem upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio hapšenje D.J. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Advertisement

Kurir.rs/Tanjug


KurirKurir
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

REŠENA MISTERIJA DRUGOG POZIVA: Otkriveno koga je još Borilović pozvao usred krvavog pira DEDA UBIJENIH DEČAKA OTKRIO NOVE DETALJE

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Privatna Arhiva, EPA/Boris Pejović
Advertisement

Masovni ubica sa Cetinja Vuk Borilović (34) dok je ubijao jednog po jednog stanovnika zaseoka Medovina telefonirao je čak tri puta.

Mediji su preneli, a to je kasnije delimično potvrdila i policija, da je jedan od poziva tokom masakra bio upućen Milošu Martinoviću, suprugu Nataše Martinović, koju je ubio zajedno sa dvoje dece. Treća osoba koju je pozvao navodno je bio poznanik kojem je rekao da je ranjen i da neće preživeti.

Advertisement

Međutim, druga osoba koju je pomahnitali Borilović zvao bila je misterija koju je rešio deda ubijenih dečaka, Petar Martinović, Milošev otac. Prema njegovim rečima, drugi Borilovićev poziv bio je upućen ženi Milana Mitrovića, kumu porodice Martinović, koga je takođe ubio.

Vučko Borilović, Cetinje, Masakar, masakar u cetinju
foto: Printscreen/Youtube

– Najpre je pozvao mog sina, Miloša, kome je rekao da je ubio svoju i njegovu familiju. Nakon toga je pozvao suprugu Milana Mitrovića da joj kaže da joj je ubio muža – rekao je Petar.

O pozivima koje je Borilović upućivao tokom krvavog pira oglasila se i policija.

– Na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V. B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece – navodi se u saopštenju policije.

Advertisement

Dalje se dodaje da je ovom razgovoru je prethodio još jedan koji potvrđuje ove navode. Sadržinu tog razgovora i identitet sagorovnika policija takođe nije objavila zbog zaštite oštećenih i svedoka.

Vučko Borilović, Cetinje, Masakar, masakar u cetinju
foto: Printscreen/Youtube

Međutim, crnogorski mediji su objavili da je Borilović nakon ispaljenih smrtonosnih hitaca u Natašu i njenu decu pozvao njenog muža Miloša.

– Pobio sam i tvoju i moju porodicu – monstruozne su reči koje je Borilović uputio Martinoviću nakon što mu je ubio ženu i dva sina.

Odmah nakon toga, uplašeni čovek, koji nije bio u blizini kuće pozvao je kuma Miloša Mitrovića da ode i vidi šta se dešava. Mitrović je bez razmišljanja pojurio do naselja Medovina da vidi šta je s Natašom i decom, a Borilović je pucao i u njega i usmrtio ga u dvorištu kuće!

Advertisement

Potom je nastavio svoj hod smrti i nastavio da ubija sve one do kojih je mogao da dođe.

Upravo nakon toga, kako se veruje, Borilović je pozvao i njegovu ženu i rekao joj da joj je ubio muža.

Kada je policija na njega ispalila 20 metaka, od kojih ga je pogodilo pet, on je, teško ranjen, pozvao još jednu osobu, čiji identitet još nije poznat, a kojoj je rekao da je ranjen i da misli da neće preživeti.

Advertisement
cetinje
foto: Printscreen Youtube/ Pobjeda

– Ovo potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao sa V. B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V. B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V. B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti – navodi se u policijskom saopštenju.

Pitanje uzroka smrti i dalje otvoreno

Uskoro se to i obistinilo, pa je policija ubrzo našla njegovo telo, a još nije poznato da li je stradao od policijskog metka ili od projektila koji je, kako se sumnja, ispalio Neno Kaluđerović, koji je tim povodom dao izjavu u Tužilaštvu, nakon čega je pušten.

– Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V. B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V. B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. – stoji u saopštenju koje je stiglo i na redakciju „Blica“.

Advertisement

Kako je navela policija, Borilović nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao.

(Kurir.rs/Blic)

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

BRANIO SAM LJUDE I DECU, NISAM MISLIO NA SEBE: Ispovest policajca ranjenog u masakru na Cetinju, za dlaku IZBEGAO SMRT

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: AP/Risto Božović, Privatna Arhiva
Advertisement

Crnogorski policajac Ljubiša Makso Maksimović samo pukom srećom izbegao je smrtonosni hitac Vuka Borilovića, monstruma sa Cetinja.

Reč je o uzornom policajcu koji živi u Podgorici sa suprugom i troje dece, radno angažovanom u policijskoj stanici na Cetinju. Makso je 12. avgusta pojurio u tamošnje naselje Medovinu da zaustavi krvavi pir raspamećenog lovca i tokom akcije metak suludog čoveka ga je pogodio u glavu.

Advertisement

Ranjeni policajac kazao je da je dao sve od sebe da obavi radni zadatak, ali da zbog lojalnosti službi i poštovanja procedure, prema kojoj je policijska istraga u toku, nije trenutno u situaciji da iznosi detalje krvavog pira tokom kojeg je Borilović ubio osam odraslih osoba, dvoje dece i ranio šest ljudi.

– Ni u jednom momentu nisam pomišljao na svoj život jer je moj motiv bio da sprečim ubicu u zverskom pohodu da spasemo ljude i decu. Isti motiv imao je i svaki moj kolega i to je ono što jedino mogu da kažem budući da je istraga u toku, a s druge strane, širi se previše dezinformacija o slučaju i postupanju policije – rekao je Ljubiša za Republiku.

Prema rečima očevidaca, Maksa je pogođen u razmeni vatre, odnosno dok je s kolegama pokušavao da upuca Borilovića, dok je on njih gađao i odbijao da se preda.

Advertisement

Ranjeni policajac je istog dana, krvave glave, transportovan u Kliničko-bolnički centar u Podgorici, gde je utvrđeno da mu delovi gelera nisu naneli veća oštećenja i da je imao sreće da su mu samo okrznuli glavu, ali je podvrgnut detaljnim analizama i snimanjima, uz sanaciju povrede. Otpušten je iz bolnice i nalazi se na kućnom lečenju, a kolege, prijatelji i porodica s pravom kažu da je njihov heroj.

– Svi smo i dalje u šoku od nesreće u kojoj je naš Makso za dlaku izbegao smrt. Hvala bogu na tome jer tako častan čovek i policajac se retko rađa. Ponosni smo na njega i on je naš heroj, kao i njegove kolege, koje su dale sve od sebe da savladaju monstruma, pružajući nadljudski otpor. To je velika trauma za njega i porodicu i trenutno se svi oporavljaju, a takvo zverstvo se teško može zaboraviti – kazao je komšija ranjenog policajca.

Makso nije imao zaštitni šlem

Advertisement

– Ranjeni Maksimović nije imao zaštitni šlem tog dana, kao ni drugu zaštitnu opremu. Osim volje i želje policajaca da zaustave Vuka Borilovića u ovom slučaju ništa drugo nije odgovaralo zadatku – kazao je dobro upućeni sagovornik crnogorskih medija, a što je, faktički, i potvrđeno iz ministarstva crnogorske policije.

(Kurir.rs/Republika)

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

ODJEKIVALI SU LELEK, VRISKA I PUCNJAVA! Jeziva ispovest komšije koji je preživeo masakr na Cetinju: Koga god je zatekao ubio ga

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva
Advertisement

Meštanin Cetinja Slobodan Vujačić, komšija pomahnitalog ubice Vuka Borilovića, i sam je, sa svojom porodicom, umalo bio njegova meta, ali su spašeni zahvaljujući prisebnosti policajca koji je mesto događaja obezbeđivao na terasi njihove kuće.

Horor koji su 12. avgusta doživeli meštani Medovine, ističe on, teško je opisati, skoro nemoguće.

Advertisement

– Taj čovek je od moje kuće, možda, stotinak metara. Prvo smo čuli tri pucnja, a onda ga videli na terasi kuće. Držao je pušku, uz užasan komentar na račun neke ženske osobe i krenuo je u krvavi pohod. Odmah mi je bilo jasno da se zlo sprema, rekao je Vujačić za Pobjedu.

Masakr na Cetinju
Masakr na Cetinjufoto: Privatna Arhiva, EPA/Boris Pejović

Kada je ubica upao u dom Drecuna, odjeknuli su lelek, kuknjava, vriska i pucnjava.

– Onda, odjednom zatišje. Mislim da je ušao u ukupno šest kuća. Koga je god zatekao, ubio ga je ili ranio. Na kraju je krenuo u moju kuću. Bio mu je plan da ‘odradi’ još jednu, ispod mene, ali nije uspeo, priseća se Vujačić.

Ne može da precizira posle koliko vremena je stigao pred njegovu kuću. Seća se da su se naseljem prolamali leleci, a Borilović je na stepeništu ispred Vujačićevog doma, kako kaže, nešto vikao, pretećim tonom, gestikulirao…

Advertisement
Cetinje
Cetinjefoto: printscreen

Kaže da komšije pričaju da jedna od žrtava zločina nije bila u kući kada je ` ušao i krenuo da puca.

– Rekli su mi da je iz grada išla prema kući i da su oni pokušali da je spreče, molili je da ne ide gore, jer je bilo jasno da se u naselju zlo događa. Nisu uspeli da je zaustave, rekla im je da joj je sestra sama u kući i da mora da ide, da je ne može samu ostaviti… Šta se potom desilo, znamo svi…., rekao je Vujačić.

Negira da je Borilović bio ranjen kada je stigao pred njegovu kuću.

– Bio je i te kako životan. I trčao je veoma brzo i snažno, dodaje on.

Advertisement

U malom naselju Medovina svi su još u šoku od masakra koji je počinio njihov komšija.

– Žena plače, unučad su uplašena, ne razumeju šta se to desilo. To je strahoviti stres. Bili su zaključani u kupatilu, a onda su se spuštili do moje majke, tu pored nas. Stojiš i u jednom trenutku, dok slušaš lelek i vrisak komšija, gledaš i smrt svoje porodice, kako ti nestaju, potreseno priča Vujačić.

Kurir.rs/Pobjeda

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije