Povežite se s nama

Novosti.rs

PROTESTNI SKUP DEMOKRATA U HERCEG NOVOM: Bečić – Ne mogu pogaziti 30. avgust, ne mogu da varaju koliko mi možemo da pobeđujemo

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


USTANI! Odbrani! Pobedi! Tako su Demokrate Crne Gore naslovile protestni skup organizovan u Herceg Novom a kako su obrazložili povodom neviđene političke korupcije i izvesnog povratka DPS na vlast.

Foto: V. V.

Advertisement

 Protest "mirni, građanski, evropski"  počeo je kod crkve Svetog Spasa na Toploj, a potom su se učesnici uputili prema glavnom hercegnovskom trgu. Protest je bio prilika da  građani Crne Gore, nezadovoljni odlukom doskorašnjih konstituenata parlamentarne većine da izdaju njihovo poverenje i formiraju DPS vladu pa poraženima omoguće povratak na vlast, iskažu svoj politički revolt i nezadovoljstvo na civilizovan i demokratski način.

- Ovih dana, odlukom rukovodstva Socijalističke narodne partije da bude deo DPS vlade, ozvaničena je koalicija DPS – URA – SNP, što predstavlja ismejavanje i ruganje svim 208 hiljada građana i građanki Crne Gore koji su im dali poverenje na prethodnim parlamentarnim izborima, tvrdeći da će DPS poslati u političku prošlost. Oni ne mogu da varaju, koliko mi možemo da pobeđujemo - saopštile su  Demokrate Crne Gore i dodali da su oni uvek na strani naroda i uvek na pravoj strani.

Novljani su dokazani borci i pobednici jer su znali ustati, braniti i pobediti kad je malo ko u Crnoj Gori pobeđivao i kad je pobeda delovala kao nemoguća misija, kazao je Aleksa Bečić, predsednik Demokratske Crne Gore i dodao da su Novljani zapalili  baklju i luču slobode, nosili je godinama, a 30. avgusta je ona zasijala  iznad cele Crne Gore.

Advertisement

- Mogu oni pokušavati, ali 30. avgust ne mogu pogaziti, poništiti. Na narednim vanrednim parlamentarnim izborima ćemo još ubedljivije pobediti da se nikada više niko ne bi mogao usuditi da izda vas, nas i narodnu volju - kazao je Bečić.

Foto: V. V.

Istakao je zatim da se u Herceg Novom okupljaju na svetom mestu, u blizini hrama  i NJagoševe škole te da je na njihov predlog dan rođenja Petra drugog Petrovića NJagoša proglašen je za državni praznik, jer je to bio naš dug prema njemu. 

Advertisement

-Kada smo se vratili NJagošu, kada je zasijao iznad Crne Gore u punom sjaju, kada smo slobodni i hrabri ljudi, ne može nas niko pobediti. Pobedili smo, pobeđujemo i sada, pobedićemo ponovo jer smo na putu istine, iskrenosti, pravde i slobode - kazao je Bečić pa potom podsetio  da su za godinu i po dokazali da se u pokradenoj i opustošenoj Crnoj Gori može raditi i postići napredak ako se ne krade i ne otima.

DPS je ubedljivo poražen na Cetinju i Mojkovcu,  naveo je  Bečić u nastavku obraćanja, a nakon toga dogodila se i istorijska Skupština.

– Vratili smo dečje dodatke, besplatne udžbenike, veće su plate i penzije, naknade majkama, otpremnine radnicima. Vratili smo veru da se ovo društvo moće oporaviti. U trenutku kada je DPS bio na kolenima, kada je bio politički potučen, oni koji su se i nama i vama zakleli na vernost krenuli su izdajničkim putem. 

Advertisement

Bečić je objasnio da oni koji su sa tri mandata imali pola vlasti, sada hoće da sa dva odsto podrške vladaju Crnom Gorom, a oni koji su se sakrili na velikoj koalicionoj listi, iza crkve i litija i uzeli pet mandata, sada neće da ih vrate narodu. Podsetio je da su poslanicI SNP-a krajem prošle godine glasali protiv zakona koji bi omogućio smanjenje akciza na gorivo, a sada žele sednicu na kojoj bi takav zakon izglasali.

Foto: V. V.

– Ne rade oni to radi goriva, već radi funkcija i fotelja. Žele sednicu radi goriva, a zapravo da bi sproveli ustavni puč i suprotno Ustavu uspostavili zakonodavnu i izvršnu vlast koja nije izraz slobodne volje građana - smatra Bečić.

Advertisement

Predsednik Herceg Novog Stevan Katić podsetio je na veličanstvena sabiranja Novljana na istom mestu tokom 2020. i borbe protiv Zakona o slobodi veroispovesti, na slobodu izvojevanu 30. avgusta koju sada neko hoće da otme, a nezamislivo je, naglasio je, praviti vlast sa onima protiv kojih su se zajedno borili punih 30 godina. On je okupljenima preneo pozdrave i podršku Vlada Georgieva kao i poruku da se bore i spreče prevaru koja se sprema.

- Zajednička nam je odgovornost čuvanje tradicije, vere i kulture - naglasio je Katić i prokomentarisao činjenicu da se pozivu na protest odazvao veliki broj građana. - Nećemo  prihvatiti izbornu prevaru, sa  Demokratama je čista situacija, neće prevariti a imaju jednog od najčestitijih i najčasnih lidera Aleksu Bečića koji nikad nije bio spreman na kombinacije i kompromise koji bi išli na štetu svih vas koji ste ga birali.

Odbornica i poslanica dr Tamara Vujović,  potvrdila je  još jednom da je Herceg Novi oduvek bio bastion odbrane protivc DPS politike. 

Advertisement

- Odavde je krenula luča slobode 2017. godine, koja je zahvatila celu Crnu Goru i ovenčana najlepšom pobedom 30. avgusta 2020. Godinama su tu pobedu čuvali naši, sada već bivši koalicioni partneri iz parlamnetarne većine - poručila je Vzjović uz opasku da u funkcionerima SNP-a vidi krivce za urušavanje paralmentarne većine i vraćanje DPS-a na vlast.

NJima je poručila da ne mogu  kreirati inkluzivnu tako što isključuju sve one koji su protiv DPS-a, niti mogu ubrzavati integracije stvaranjem nestabilnosti i kule od karata za šaku vlasi.

Na skupu u Herceg Novom najavljen je veliki protest, 13. marta u Podgorici. 

AdvertisementNovosti
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

RASVETLJEN POKUŠAJ UBISTVA: Uhapšen mladić iz Nikšića osumnjičen da je ranio Bulatovića

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


BUDVANSKOJ policiji trebalo je anje od 24 sata da rasvetli ko je ranio Kristijana Bulatovića (30) iz Podgorice u naselju Potkošljun u noći između petka i subote.

Foto: B. Dabić

Advertisement

Bulatović je zadobio lakše telesne povrede. 

Lisice na ruke policija je stavila mladiću iz Nikšića S.K. (23).

Dok je motiv ranjavanja još nepoznat javnosti, zna se da će mladić uz krivičnu prijavu pred nadležnog tužioca, a na teret mu se stavljaju dva krivična dela: ubistvo u pokušaju u vezi sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Advertisement

- Nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izvršio je uviđaj na licu mesta i kvalifikovao krivično delo – ubistvo u pokušaju. Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimajući operativno taktičke-istražne mere i radnje, došla do saznanja da je vatreno oružje na štetu K.B. upotrebio S.K. (23) iz Nikšića sa privremenim boravkom u Budvi. Pronađeno je i oduzeto sredstvo izvršenja – pištolj, a K.S. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju u vezi sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Podsetimo, Kristijan Bulatović prošle godine je uhapšen zbog sumnje da je oteo A.G, vršeći tako pritisak na njegovog brata da isplati 35.000 evra.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

SMEHOTRESNA AKCIJA: Na Cetinju skupili 245 evra pomoći Ukrajini – Ako ovo ne slomi Putina, ništa neće

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U SKLOPU protestne šetnje za Ukrajinu na Cetinju održana je akcija u kojoj su se prodavale knjige za Ukrajinu.

Foto: EPA

Advertisement

Kasnije je objavljeno da su "Cetinjani skupili 245 evra pomoći Ukrajini".

Ova vest odmah je izazvala i podsmeh na društvenim mrežama. 

- Oni ne znaju da Zelenski ne računa ništa ispod milijarde dolara - jedan je od komentara.

Advertisement

Neki su ironično poručili da je "konačno svanulo u Ukrajini".

- Ako ovo ne slomi Putina, ništa neće. Kad se ja sit isplakah, mogu misliti kako je njemu - nizali su se komentari.

Knjige za akciju donirane su od strane "Fakulteta za crnogorski jezik i književnost".

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: NATO više ne izaziva strah

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


EU je postala suvišni teret za države članice, tvrdi lider PzP Nebojša Medojević.

Nebojša Medojević, Foto DF

Advertisement

- NATO je od vojnog postao politički, ekonomski, ideološki savez koga se nove velike globalne sile više ne plaše - poručio je Medojević na Tviteru.

On je kritikovao i nespremnost Crne Gore da se prilagodi geopolitičkim promenama.

Globalni poredak je u tranziciji. Ništa više neće biti isto. Samo Vlada Crne Gore i Đukanovic i dalje veruju u propale projekte - poručio je Nebojša Medojević.

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Najčitanije