Povežite se s nama

Gamers - Video Igre

Gamescom 2021 ponovo će opet biti potpuno digitalni događaj

Objavljeno

dana

Gamescom 2021 ponovo će opet biti potpuno digitalni događaj

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsGamescom 2021 ponovo će opet biti potpuno digitalni događaj

 

2020. godine mnogi veliki industrijski događaji su ili otkazani ili prevedeni u digitalni format zbog globalne pandemije izazvane COVID-19. Uprkos velikom napretku u borbi protiv virusa, čini se da mnogi organizatori događaja još nisu spremni da rizikuju. Takav je slučaj sa Gamescomom, koji će ponovo biti domaćin potpuno digitalnog događaja 2021. godine.

Advertisement

Dajući najavu u saopštenju za štampu, otkrili su „Nemačko udruženje industrije igara odlučilo je da Gamescom 2021 održi kao potpuno digitalni događaj. Ova odluka doneta je nakon opsežnih razgovora sa partnerima i izlagačima. Dakle, organizatori uzimaju u obzir trenutnu situaciju u kojoj previše kompanija ove godine nije u mogućnosti da učestvuje u fizičkim događajima zbog još uvek teškog razvoja zdravstvene situacije“.

Advertisement

Nastavili su, „Na ovaj način oni takođe ispunjavaju snažnu potrebu partnera za planiranjem sigurnosti. To znači da će Gamescom 2021 biti održan isključivo digitalno i besplatno za sve ljubitelje gamecom-a.“

Iako je slučaj stavljanja bezbednosti na prvo mesto važan i više je nego dovoljan razlog da se događaj održi potpuno digitalnim 2021. godine, čini se kao da se zamena formata pokazala unosnom za industrijski događaj, a statistika otkriva da je Gamescom 2020 uspeo da postigne „preko 100 miliona prikaza video zapisa u svim formatima i kanalima, više od 50 miliona jedinstvenih korisnika iz 180 zemalja i 370 partnera iz 44 zemlje“ – brojke koje bi u živom mestu bile gotovo nemoguće.

Advertisement

Iako je verovatno da će se Gamescom vratiti fizički 2022. godine, kada COVID-19, nadamo se, više ne bude pretnja, biće zanimljivo videti da li će uspeh digitalnog izdanja uticati na buduće planove. Gamescom će biti održan od 23-27. avgusta. Kompletno saopštenje za štampu možete pronaći OVDE. 

Advertisement

Izvor: KitGuru

 

AdvertisementBenchmark
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Gamers - Video Igre

CS:GO klasik u dramtičnom finalu IEM Katowice 2022, FaZe pobedio G2

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

Finale između FaZe klana i G2 Esports-a jednostavno morate videti ukoliko ste ljubitelj Counter Strike igre, obzirom da su oba tima bili na svom trenutnom maksimumu, ipak ekipa na čelu sa Karrigan-om je uspela briljantnim partijama da dobije favorizovani G2 i nakon izgubljenih finala 2017. i 2018. godine po prvi put osvoji trofej na turniru u Katovicama. Pored Karrigan-a koji je mozak FaZe CS:GO tima, istakli su se Broky koji je ujedno bio MVP igrač, zatim Ropz koji je do ludila dovodio protivničku ekipu , kao i Twistzz i jks sa ludačkim partijama bukvalno lomili protivnika u ključnim trenucima pokušaja G2 da se vrati u igru za titulu.

 

AdvertisementBenchmark
Nastavite čitati

Gamers - Video Igre

Lost Ark postavila novi rekord u broju istovremenih igrača na Steamu, sa preko 1,3 miliona gejmera onlajn

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Lost Ark je postala jedna od retkih igara na Steam-u koja je dostigla preko 1 milion istovremenih igrača. I ne samo to, već je ovaj MMO nalik Diablu sada nadmašio DOTA 2 i postao jedna od najigranijih igara u čitavoj istoriji Steam-a. Nakon što je sa ovom brojkom izbio na treće mesto na listi, odmah iza CS:GO, nije prošlo mnogo i Lost Arc je prešla 1,3 miliona igrača u istom trenutku koji ovu igru igraju online i izbila na drugo mesto, iza neprikosnovene PUBG: Battlegrounds, koja je standardno iznad 3 miliona igrača.

Advertisement

Originalni Lost Ark, besplatni ARPGMMO, objavljen je u Južnoj Koreji 2019. godine za PC. Nakon što je tamo postigao ogroman uspeh, izdavač Lost Ark Smilegate udružio se sa Amazonom kako bi doneo hit igru u SAD i Evropu. Pokrenut je u periodu plaćenog ranog pristupa pre nekoliko dana, pre zvaničnog besplatnog izdanja. Čak i u tim uslovima, prikupila je preko 500.000 igrača za samo nekoliko sati, postavši jedna od najpopularnijih novih igara na Steam-u.

 

AdvertisementBenchmark
Nastavite čitati

Gamers - Video Igre

Grand Theft Auto V stiže na konzole poslednje generacije u martu

Objavljeno

dana

Autor

Grand Theft Auto V stiže na konzole poslednje generacije u martu

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

Dok se čini da PS5 i Xbox Series X verzije GTA V neće dobiti ništa novo kada su u pitanju sadržaj i nove priče, post na blogu koji otkriva novi datum objašnjava kako će iskoristiti snagu novih sistema. Rockstar Games obećava 4K rezoluciju i podršku od 60 kadrova u sekundi (fps), bolju udaljenost crtanja, detaljnije teksture, HDR, Ray tracing, bolje vreme učitavanja, haptičku povratnu informaciju i 3D zvuk.

GTA Online će dobiti ista poboljšanja, a takođe će dobiti i samostalno izdanje za one koji su samo zainteresovani za multiplayer. Rockstar Games više neće zahtevati od igrača da završe prolog GTA V pre nego što mu pristupe, a takođe dobija i prerađeni vodič. Na PS5 i Xbox Series X, Hao’s Special Works auto shop će biti ekskluzivno dostupan i nadogradiće automobile tako da imaju „elitne performanse vožnje koje u potpunosti iskorištavaju nadograđenu snagu novog hardvera konzole“.

Samostalna verzija GTA Online biće besplatna na PS5 prva tri meseca. Rockstar Games je takođe potvrdio da će igrači moći da prenesu GTA V i GTA Online progresiju na ove sisteme sledeće generacije uz „jednokratnu migraciju“.

Advertisement

 

Advertisement

Ovi remasteri sledeće generacije su najavljeni u junu 2020. kao prvi tokom Sonijevog PS5 predstavljanja uživo. Ipak, od tada nismo videli mnogo remastera. Prošle godine su dobili datum objavljivanja 11. novembra, ali su na kraju pomereni za mart 2022. jer je Rockstar smatrao da je portovima potrebno „nekoliko dodatnih meseci za poliranje i fino podešavanje“.

Umesto njega, dobili smo GTA: The Trilogyy — The Definitive Edition, remastere tri klasične GTA igre. Nažalost, ta kolekcija je izašla nespremna i prerano. Sada, sve oči su uprte u ove portove sledeće generacije GTA V kako bi videli da li i oni imaju tehničkih problema prilikom objavljivanja, ili je ovo odlaganje zaista bilo od koristi.

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije