Povežite se s nama

Politika

Demokrate DPS-u: Nedostojno je da dijelite lekcije

Objavljeno

dana

Demokrate bojkotuju Skupštinu: Ne želimo davati legitimitet vještačkom dizanju tenzija

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Zlobno je kad se vezano za zapošljavanje u Crnoj Gori jave oni koji su trideset godina smatrali da samo njima podobni imaju pravo da rade, poručuju Demokrate u reagovanju na saopštenje DPS-a Cetinje iz kojeg su rekli da je Danilo Mrvaljević prošao put od protivnika partijskih zapošljavanja do uhljebljenja na direktorsko mjesto.

Iz Demokrata porčuju da je još zlobnije kad DPS pokušava da nametne tezu da nakon svega valjda oni i dalje treba da kadriraju, a svi oni pošteni ljudi koji zbog nelojalnosti DPS-u nisu mogli dobiti priliku, da i dalje treba da trpe.

“Najzlobnije je ipak kad o poštenju pričaju oni koji su prešli put od džemperaša do mega kriminalaca, koji multimilionske iznose kriju kroz šeme tajnih kompanija daleko, daleko od države u koju se šatro kunu. Što dalje ostrvo na kojem se kriju milioni, to veća “ljubav” prema zemlji. A stekli su ih na način brutalne pljačke i pohare imovine generacija ove zemlje, kojima su osim novca ukrali i mir i prosperitet. Bijedno je kad oni koji su od novca građana u bescijenje dijelili stanove funkcionerima koji su i povrh toga pucali od privilegija, dok prosječan mladi bračni par nije mogao ni da sanja te uslove, prosipaju pamet o odnosu prema državi. I tu smo vam praksu ukinuli, da se više nikad ne vrati. Tragikomično je kad se iz redova onih koji su Crnoj Gori “darovali” tolike silne afere, između ostalih aferu “Snimak” baš o zapošljavanju, pokušava na perfidan način staviti hipoteka na pravo na rad svih onih koji su svoju borbu protiv DPS kriminala, korupcije i nepoštenja plaćali visokom cijenom da bi ostali časni i dostojanstveni. Razumijemo zbog čega im baš takvi danas najviše smetaju”, navode Demokrate.

Advertisement

Porazno je, kako dodaju, kad oni koji su pred raznim Sudovima zbog svog nečasnog i nezakonitog postupanja izgubili milione eura novca građana na ime odšteta za razna nepočinstva, danas “brinu” za državu i etiku.

“To su isti oni koji su nepotistički zapošljavali svoju djecu, rodbinu, kumove, prijatelje i ine podobne, a koji danas samo u Nikšiću uzimaju 500.000 eura po slovu naknada po prestanku funkcije. Nedostojno je od nekad osionih i bahatih, koji su za noć trošili generacijsku muku ove zemlje, da danas pokušavaju da dijele lekcije onima koji ostadoše ponosni i nesalomivi, koji im se nikad nisu htjeli pridružiti znajući da je prije svega važno biti i ostati čovjek, u opoziciji jednako kao i na vlasti. I baš to ih boli danas: moral takvih koje nikad nisu mogli ni slomiti, ni uzdrmati, ma koliko da su ih lomili. Ipak, sve zlobno, jadno, porazno, nedostojno i tragikomično DPS-ovsko na kraju je samo komično koprcanje onih koji znaju da su ih građani – baš što su tako dobri, moralni i časni – zauvijek razdužili tereta upravljanja zemljom, i poslali ih na smetlište istorije, gdje im je po svemu mjesto”, zaključuju Demokrate.Aktuelno
Advertisement

Politika

Demokrate: Stvari u Budvi izmiču kontroli, očekujemo reakciju Milatovića, Sekulovića i tužilaštva

Objavljeno

dana

Autor

U turskom vlasništvu 28,8 odsto stranih kompanija u Crnoj Gori

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Već skoro mjesec dana traje neviđena hajka na direktoricu Turističke organizacije Budva, Maju Liješević. Uprkos nizu podnešenih krivičnih prijava, između ostalog, zbog obijanja vrata u poslovnim prostorijama organizacije, neovlašćenog upada u računar preko kojeg se vrše plaćanja i konstantnog zastrašivanja zaposlenih od strane neovlašćenih lica, pripadnika budvanskog Demokratskog fronta, gospođa Liješević, čiji je jedini grijeh što obavlja svoj posao po zakonu države Crne Gore, još uvijek nema zaštitu institucija te iste Crne Gore, navodi se u saopštenju Demokrata Budve.

Iz te političke partije su istakli, kao da sve navedeno nije dovoljno, juče su u prostorijama TOB-a u Budvi neovlašćena lica obila sef u kancelariji direktorice Liješević i otuđila službeni pečat TOB-a i faksimil.

“O ovom krivičnom djelu obaviještena je policija od strane direktorice. U prijavi gospođe Liješević navedeno je da su u obijanju sefa učestvovali Nikola Martinović, Nikola Kralj, Vuko Rucović, Stevan Božović, Nemanja Kuljača i Dragan Božović. Neka od ovih lica, konkretno Dragan Božović i Nikola Martinović, su uz asistenciju najbližeg saradnika predsjednika Opštine Budva – Nikole Jovanovića, prije par nedjelja u gluvo doba noći, sa kapuljačama na glavi, neovlašćeno otimali dokumentaciju iz prostorija TOB-a. O tome koliko je zakonito to što su radili govori dovoljno da navedena lica nisu uključivala rasvjetu, već su u maniru klasičnih kriminalaca koristili svjetlo sa mobilnih telefona, o čemu postoji video snimak sa službenih kamera koji je uz prijavu dostavljen službenicima budvanske policije”, piše u saopštenju.

Advertisement

Da stvar bude još tragičnija, kazali su iz Demokratske Crne Gore, “lica koja su juče obijala sef, imali su policijsku asistenciju službenika Milana Lončara i Dragoslava Popovića”.

“Očigledno da ovoj “kalauz koaliciji” koja protivzakonito želi da preuzme upravljanje Turističkom organizacijom Budve u nečasnim radnjama izdašno pomaže i načelnik Bubanja, inače pašenog Marka Carevića”, kazali su iz Kluba Demokrata Budva.

Iako je, kako su istakli, u više dopisa koji su stigli, kako direktorici Liješević, tako i Careviću, od strane nadležnog Ministarstva ekonomskog razvoja na čijem čelu je ministar Jakov Milatović, ukazano na nezakonitost i nelegitimnost takozvane Skupštine TOB-a kojom se na čelo ove institucije žele postaviti poslušnici, nekada Svetozara Marovića, a danas Marka Carevića, očigledno divljanje navedenih osoba u jednoj zvaničnoj instituciji države Crne Gore, još uvijek je nekažnjeno.

Advertisement

“Da podsjetimo, Nemanja Kuljača, javnosti je poznat iz afere “Copyright” u kojoj je Opština Budva oštećena za višemilionski iznos. U sudskom procesu u kojem je direktor ove firme u vlasništvu Marka Kentere, Aleksandar Armenko osuđen, Nemanja Kuljača je svjedočio protiv Opštine Budva. Ne treba se stoga ni čuditi odakle jutros kalauz u njegovim rukama. Što drugo očekivati od nekoga ko je zdušno podržavao ljude koji su zbog svojih krivičnih djela robijali kao dio organizovane kriminalne grupe budvanskog DPS-a? Očigledno je taj njegov “talenat” prepoznao uzurpator državnog zemljišta Carević, poslovni partner Miloša Marovića Marka Kentere, Milo Božović, kao i budvanski Slavoljub Stijepović, Predrag Drago Ivanović”, naveli su u saopštenju.

Iz Kluba Demokrata su poručili da žele upoznati javnost sa, kako su kazali,  sramnim djelovanjem pojedinih sugrađana koji maltretiraju jednu, od crnogorskih institucija, nezaštićenu žensku osobu, poručujemo svima da će ostati vječna sramota nakon ovakvog primitivnog, gangsterskog ponašanja koje pokazuju zadnjih nekoliko nedjelja.

“Takođe, očekujemo konačno energičnu reakciju ministra Milatovića, ministra Sekulovića i crnogorskog tužilaštva. Ako nisu primijetili, u Budvi stvari izmiču kontroli. Što kasnije budu reagovali, biće veća njihova odgovornost”, zaključuje se u saopštenju.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Jelušić tvrdi da za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS-a i DF-a

Objavljeno

dana

Autor

Jelušić tvrdi da za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS-a i DF-a

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Dva najjača politička subjekta – Demokratska partija socijalista i Demokratski front zalažu se za iste stvari, tako da će imati više nego značajan konsenzus oko Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi – ocijenila je za Pobjedu poslanica Građanskog pokreta Ura Božena Jelušić.

Istakla je da su DPS i DF po pitanju podrške izvršnoj vlasti vrlo unisoni.

“Isto misle, isto govore. Zalažu se za istu stvar – za smjenu ove Vlade, a po onome što je u parlamentu govoreno i na koji način je postavljeno čini mi se da o tom pitanju već postoji značajno saglasje “, istakla je Jelušić.

Advertisement

Smatra i da bi poslanici Demokratskog fronta trebalo da podrže ovu inicijativu opozicije „ukoliko stoje na pozicijama koje su zacrtali“. Jelušić je navela da kako oko pitanja smjene Vlade postoji saglasnost dvije stranke sa najvećim brojem poslanika – DPS-a i DF-a, manje političke partije ne mogu uticati na ishod odluke.

“Zbog ta dva najveća subjekta praktično nijedna manja politička partija nema nešto posebnog razloga da glasa ili ne glasa, jer ne bi mogla ništa tu da promijeni “, kazala je Jelušić.

Komentarišući posljednju ponudu DF-a koja bi trebalo da riješi političku krizu, na koju bi Ura i Demokrate trebalo da daju odgovor do 10. decembra, Jelušić je kazala da ne vidi ništa posebno novo u toj inicijativi.

Advertisement

“Mi smo jasni u tom smislu da su nam ozdravljenje i neka vrsta normalizacije sudske grane prioritet svih prioriteta”, naglasila je ona.

Jelušić je poručila i da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi podržali Platformu opozicije za građanski i evropski konsenzus čiji je cilj rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov za dalji evropski put države.

“Svaka akcija koja na neki način može da vodi nekoj inkluzivnosti, pravovremenim, dobronamjernim inicijativama – zašto da ne. I, naravno, ako je lišena bilo kakvih pokušaja da se na nekakav ideološki ili bilo drugi način spinuje ili dovodi u pitanje opredjeljenje Crne Gore za evropske integracije, članstvo u savezima koja smo već preuzeli, pokušaj je da jednu demokratsku inkluzivno-sekularnu državu stavimo na noge i da je učinimo servisom svih građana”, zaključila je Jelušić.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Kakva je veza Milačića i osuđenih švercera marihuane

Objavljeno

dana

Autor

Kakva je veza Milačića i osuđenih švercera marihuane

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Borba protiv organizovanog zaborava, a ne samo protiv organizovanog kriminala ono je protiv čega se bori Prava Crna Gora, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić 24. marta 2018. godine, na konvenciji održanoj u Centru za kulturu u Bijelom Polju. Predsjednik te partije tada je poručio da „kriminal ubija ljude, a zaborav dušu jedne zemlje, što se u Crnoj Gori radi posljednjih 30 godina“, piše Pobjeda.

Izgleda da je, od kako je postao poslanik u crnogorskom parlamentu, Milačić odustao od „borbe protiv organizovanog zaborava i kriminala”, pa za prve saradnike angažuje ljude koji nijesu prošli bezbjednosne provjere.

Tako je poslanik i lider Prave CG za vozača angažovao Rada Kneževića, sina Ranka Kneževića, čovjeka sa bogatim kriminalnim pedigreom. Otac Milačićevog vozača hapšen je u više navrata u akcijama crnogorske, hrvatske i srpske policije, zbog šverca marihuane. Sin, koliko je poznato Pobjedi, nema kriminalni dosje, ali, zbog očevih ,,djela“, teško da bi mogao proći neke ozbiljnije bezbjednosne provjere.

Advertisement

Podsjetićemo samo na nekoliko lako provjerljivih činjenica na koje je Milačić zažmurio kada ga je angažovao.

Prema pisanju srpskog lista Danas, prije više od deset godina policija u saradnji sa Upravom carine presjekla je kanal krijumčarenja marihuane iz Crne Gore, preko Srbije ka zemljama Zapadne Evrope i zaplijenila oko 13 kilograma marihuane, a jedan od uhapšenih bio je Ranko Knežević.

Šest godina kasnije, u akciji kodnog naziva ,,Lanac“, a u Hrvatskoj „Big devil“, policija je podnijela krivične prijave protiv Bjelopoljca Željka Kneževića, zvanog Crni, koji je Rankov bratanić, i rođaka Mira Kneževića, zvanog Garo. Kako je tada saopšteno iz policije, za Kneževićima se tragalo.

Advertisement

Međunarodna akcija „Lanac/ Big devil“ bila je usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji Crne Gore i Hrvatske, u više pojedinačnih zapljena u obje države, pronađeno je i oduzeto ukupno oko 87 kilograma različitih vrsta droge, prvenstveno marihuane.

Kao organizator kriminalne grupe u Crnoj Gori označen je Željko Knežević, dok je Ranko Knežević u Srbiji osuđen i tamo je odležao oko tri godine, a u Crnoj Gori godinu i po.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije