Povežite se s nama

Kurir.rs

BEBA STARA DVA I PO MESECA PREMINULA U DANILOVGRADU Lekari pola sata pokušavali reanimaciju! Naređena obdukcija

Objavljeno

dana

BEBA STARA DVA I PO MESECA PREMINULA U DANILOVGRADU Lekari pola sata pokušavali reanimaciju! Naređena obdukcija

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Shutterstock
Advertisement

Zavod za hitnu medicinsku pomoć zatražio je obdukciju bebe stare dva i po meseca koja je jutros preminula kod kuće u Danilovgradu.

Polučasovna reanimacija tima HMP na licu mesta nije dala rezultat.

Advertisement

„Riječ je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom lečenju 17 dana.

Beba je bila kovid pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti dcce Kliničkog centra Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Nakon dolaska na kontrolu početkom ove sedmice, kako navode iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, beba je preventivno zadržana u bolnici i nakon toga, sa urednim nalazima, otpuštena na kućno liječenje.

Advertisement

„Neposredni uzrok smrti biće ustanovljen nakon rezultata sudsko medicinske obdukcije“, zaključuju u saopštenju.

Kurir.rs/Analitika.me

Advertisement

KurirKurir
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

CRNA GORA: Povučen Zakon o popisu stanovništva bez obrazloženja

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Vlada Crne Gore
Advertisement

Vlada Crne Gore, saopštila je da je iz skupštinske procedure danas povukla Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova.

Advertisement

Ovaj Predlog je utvrdila prethodna izvršna vlast. Zaključak o povlačenju Predloga zakona donet je na sednici Vlade održanoj 12. maja, stoji na sajtu Vlade.

Predlog Zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova utvrdila je Vlada predsednika Zdravka Krivokapića, 29. decembra prošle godine, a 14. januara dostavila ga je Skupštini Crne Gore na razmatranje.

Advertisement

Za sada nema detaljnijeg obrazloženja o ovoj odluci Vlade.

Kurir.rs

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

UHAPŠEN CRNOGORAC U AUSTRALIJI Kao kapetan broda pokušao da prošvercuje 320 kg kokaina?!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia
Advertisement

Pedesetjednogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je u Australiji zbog sumnje da je, kao kapetan međunarodnog broda „Interlink Veraciti“, učestvovao u zaveri uvoza 320 kilograma kokaina u tu zemlju, pišu Vijesti.

Advertisement

Kako prenose australijanski mediji, on će se pred sudom u Južnom Hedlandu pojaviti u utorak.

Hapšenje je sprovedeno nakon forenzičkog pregleda mobilnog uređaja na kome su navodno otkrivene poruke koje se odnose na uvoz kokaina.

Advertisement

Hapšenje je uslijedilo nakon što su vlasti zaplijenile 320 kilograma kokaina u Port Hedlandu 15. maja i uhapsile dvojicu muškaraca za koje su tvrdili da su sakupili plastičnu drogu iz okeana kod obale grada Pilbara, zaključuju Vijesti.

Kurir.rs/Vijesti/Mondo.me

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

RAT ŠKALJARACA I KAVČANA DONEO KRV I NA ULICE MALAGE: Tamošnji mediji navode OVO mesto kao omiljeno za članove BALKANSKIH KARTELA!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia / Mario Galati / Alamy
Advertisement

Rat kotorskih klanova, Škaljarskog i Kavačkog, rasplamsao se širom Evrope a zahvatio je i Malagu, piše portal „malagahoy.es“, pozivajući se na podatke Europola.

Advertisement

Kako su naveli, između 2018. godine i 2021. godine u Malagi su registrovana 33 ubistva u obračunima kriminalnih mreža specijalizovanih za trgovinu kokainom i kanabisom.

Kako se navodi, Kosta del Sol je jedno od omiljenih mesta za naseljavanje kada su u pitanju pripadnici pomenutih kriminalnih grupa.

Advertisement

„To implicira da postoje brojni obračuni između rivalskih bandi i mnogo mrtvih. Po specijalizovanom izveštaju o trgovini kokainom koji su sproveli Europol – agencija Evropske unije za policijska pitanja – i Evropska opservatorija za droge, u oblasti Kosta del Sol su se dogodila 33 ubistva i dva pokušaja ubistva u samo tri godine, između 2018. i 2021. godine. Većina poginulih su Španci (13), iako su u provinciji Malagi živote izgubili, između ostalih, i Belgijanci, Danci, Irci, Francuzi, Slovaci, Britanci, Srbi, Crnogorci i Marokanci“, piše u tekstu.

Citira se izveštaj Europola, u kome se ističe da su kriminalne mreže umešane u trgovinu kokainom veoma otporne i neke deluju na više kontinenata. Posebno se ističe da su Ujedinjeni Arapski Emirati postali sigurno utočište za organizatore visokog nivoa trgovine kokainom ka EU.

Advertisement

„Mafijaška udruženja sa Zapadnog Balkana su postala veoma istaknuta u poslednjih deset godina, a kao deo nasilja vezanom za šverc i puteve kokaina došlo je do brojnih ubistava u Malagi, Beču, Berlinu, Amsterdamu ili Atini. Sukobi koji su rezultirali krvlju i smrću između klanova Kavački i Škaljarsi iz Kotora (Crna Gora) ili između Kinahana iz Dablina i drugih rivalskih grupa dešavali su se u raznim delovima Evrope, a među njima je i Malaga“, navedeno je u tekstu.

Europol u svom izveštaju, kako se navodi, upozorava da u poslednjoj deceniji „postoji sve veći broj kriminalnih mreža koje koriste nasilje na brutalniji način nego u prošlosti“.

Trgovina kokainom je usko povezana sa lučkim oblastima, pri čemu su luke Antverpen (Belgija) i Roterdam (Holandija) glavne tačke ulaska kokaina u Evropu. U belgijskim lukama je 2020. godine zaplenjeno 69 tona kokaina, dok je u Holandiji to bilo 45 tona.

Advertisement

Španija je na četvrtoj poziciji sa 26 tona, što pokazuje interesovanje trgovaca drogom za ulazak u Evropu preko španske obale.

Kurir.rs / RTCG, Malagahoy.es, Foto: Profimedia /Mario Galati / Alamy

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Najčitanije