Povežite se s nama

Kurir.rs

POČELA HAPŠENJA ZBOG KOKAINA U BANANAMA: Uhapšen špediter iz Bara, prenose mediji!

Objavljeno

dana

POČELA HAPŠENJA ZBOG KOKAINA U BANANAMA: Uhapšen špediter iz Bara, prenose mediji!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Facebook / Prava Crna Gora
Advertisement

Zbog sumnje da je navodno povezan sa švercom više stotina kilograma kokaina uhapšen je jedan špediter iz Bara.

Advertisement

Više od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji Voli pre dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavestili Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Upravu policije (UP), prenose Vijesti.

Nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju.

Advertisement

Vijesti navode da SDT, ni UP nisu juče odgovorili na njihova pitanja o toj zapleni, niti su javnosti saopštili detalje.

Kurir.rs / Vijesti, Foto: Facebook / Prava Crna Gora

Advertisement

KurirKurir
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kurir.rs

DEMOKRATSKI FRONT: Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića i njegovu manjinsku vladu

Objavljeno

dana

Autor

DEMOKRATSKI FRONT: Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića i njegovu manjinsku vladu

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/Facebook
Advertisement

Nikakvih teoretskih šansi nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je predsednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević

Advertisement

On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se reši samo na izborima, te da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

Komentarišući najave potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu, te da bi prvo trebalo razgovarati sa DF-om, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Advertisement

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije izneo u vezi sa predsedničkim kandidatom Milkom Tadić-Mijović.

„Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualno dogovor o tehničkoj vladi, i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da pre toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba“, rekao je Medojević.

Medojević je rekao da izbori jedino mogu da reše situaciju u zemlji, uz ocenu da ne postoji poverenje.

Advertisement

„Nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji“, rekao je on

To bi, kaže lider PzP-a, bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

„To nije dobro. Nemamo ništa protiv toga u smislu teorijskih modela, ali u ovoj situaciji, kad imamo problem s mafijom, sa ekonomskom krizom, sa mogućim eskalacijama nekih nemira, to je nerazumno“, rekao je Medojević i dodao da su opšti dogovor o temeljnim vrednostima i dogovor o izborima mirni put.

Advertisement

„Ne znamo hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu“, poručio je Medojević.

U ovom trenutku, smatra Medojević, rešenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti.

„Vreme je da politička elita sedne i napravi dogovor o temeljnim vrednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vreme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izbore“, rekao je Medojević.

Advertisement

On kaže da bi u okviru tog dogovora trebalo odrediti termin održavanja fer izbora u Crnoj Gori: „Ovo jedino može da se reši na izborima“.

Medojević tvrdi i da informacije o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu o spin, navodeći da postoji rizik od likvidacija i u Crnoj Gori.

Kurir.rs/B92

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PREUZEO KOORDINACIJU NAD MINISTARSTVIMA PRAVDE I LJUDSKIH I MANJINSKIH PRAVA: Nova odluka premijera

Objavljeno

dana

Autor

AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE ISPITUJE POREKLO IMOVINE KRIVOKAPIĆA Premijer ne odgovara po kom osnovu ćerka pregovara u ime CG

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA / Christian Bruna
Advertisement

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić preuzeće koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLjMP) gde je sada vršilac dužnosti ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Sekulović je za to saznao iz MPLjMP, dok je bio na sednici Sudskog savjeta.

Advertisement

Ministar unutrašnjih poslova je potvrdio „Vijestima“ da je ta informacija tačna.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava je po zakonu i član Sudskog saveta što bi moglo biti sporno jer Krivokapić nije pravnik.

Premijer je ovakvu odluku da koordinira MPLjMP donio u subotu.

Advertisement

Sekulović je nakon obaveštenja koje je dobio preko Vocap aplikacije od kolega iz MPLjMP o odluci premijera obavijestio Sudski savet i napustio sjednicu.

Sekulović je preuzeo poziciju rukovodioca MPLjMP nakon što je Vladimir Leposavić smijenjen sa funkcije ministra 17. juna.

Abazović ostaje bez još jedne funkcije?

Vlada Crne Gore će na današnjoj telefonskoj sednici glasati o predlogu Krivokapića o smeni potpredsednika Vlade Dritana Abazovića sa još jedne funkcije.

Advertisement

U pitanju je funkcija sa mesta predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv visoke korupcije.

Nacionalni savet na čijem je čelu Abazović formiran je 17. decembra 2020. godine, a za njegove članove su izabrani dr Milan Popović, Milojko Spajić, Stevo Muk, a za šefa Stručnog tima Vanja Ćalović Marković.

Kurir.rs/Vijesti.me

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

MUŠKARAC IZBODEN NOŽEM U BUDVI: Sve počelo svađom i tučom, a onda je sevnuo i nož. Troje mladića uhapšeno!

Objavljeno

dana

Autor

MUŠKARAC IZBODEN NOŽEM U BUDVI: Sve počelo svađom i tučom, a onda je sevnuo i nož. Troje mladića uhapšeno!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Foto Kurir/Andrej Mlakar
Advertisement

Budvanska policija uhapsila je tri osobe, jednu zbog ubistva u pokušaju a dve zbog učestvovanja u tuči.

Policajci su u nedelju uveče obavešteni od strane zaposlenih Hitne medicinske pomoći da je M.T. (31) iz Budve, sa više ubodnih rana u predelu stomaka, primljen na ukazivanje lekarske pomoći, pišu podgoričke Vijesti.

Advertisement

„Aktivnostima na terenu policija je došla do saznanja da je oko 22.40 časova u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Markovići došlo do verbalnog a potom i fizičkog konflikta između D.L. (21) iz Danilovgrada i M.T. sa jedne strane i I.B. (19) iz Budve i U.S. (23) iz Žabljaka sa druge strane. Kriminalisitičkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je tokom tuče I.B. upotrebom noža naneo povrede M.T. u predelu stomaka“, navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se I.B. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju a da se D.L. i U.S. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Kurir.rs/Vijesti.me

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije