Povežite se s nama

Novosti.rs

URNEBESNI TVIT KNEŽEVIĆA POVODOM ZAPLENE KOKAINA U CG: „Uhapsite mene i magacionera, čudno se ponašam kad pojedem bananu!“ (FOTO)

Objavljeno

dana

URNEBESNI TVIT KNEŽEVIĆA POVODOM ZAPLENE KOKAINA U CG:  "Uhapsite mene i magacionera, čudno se ponašam kad pojedem bananu!" (FOTO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U LOGISTIČKOM distributivnom centru (LDC) kompanije Voli Trade, koja je u većinskom vlasništvu biznismena Dragana Bokana, u popodnevnim časovima juče je otkriveno oko 400 kilograma kokaina, a tim povodom oglasio se i Milan Knežević.

Foto: EPA/Boris Pejović

Advertisement

Naime, jedan od lidera DF-a i predsednik DNP-a, ironično je prokomentarisao činjenicu da će se tek sutra Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Uprava policije (UP) zvanično oglasiti i povodom pola tone kokaina, pronađene u magacinu Volija.

„Ni presa tužilaštva, ni hapšenja Bokana. Da nije zašteka skener? E da je Saša Sinđelić u Crnoj Gori ovo bi bilo riješeno. Uhapsite makar mene i magacionera, nešto se čudno ponašam kad pojedem bananu, a luka nema.“, objavio je Knežević na svom Tviter profilu.

Nešto ranije, Knežević je na istoj društvenoj mreži zahvalio lično i Draganu Bokanu, što je kako kaže "lično razbio švercerski lanac kokaina u svom magacinu", a potom pomenuo i Milivoja Katnića.

Advertisement

Podsetimo, kokain se nalazio u paketima sa bananama iz Ekvadora.

Sumnjivi beli prah, prema nezvaničnim podacima, pronašli su radnici te kompanije, nakon čega je obaveštena Uprava policije, ali i drugi nadležni državni organi.

Novosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

BIJELU GUŠI 50.000 TONA OPASNE ZEMLJE: Izvoz kontaminiranog zemljišta iz brodogradilišta bez dozvole

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


OKO 50.000 tona kontaminiranog zemljišta na prostoru nekadašnjeg brodogradilšta ostaje u Bijeloj jer kompanija "Valgo" nije obezbedila dozvolu za izvoz i konačno zbrinjavanje. Španske vlasti povukle su dozvole, jer smatraju da reč o ilegalnom transportu. Uz to, zatražile su i da se ranije uvezene količine vrate u Crnu Goru.

Foto V. V.

Advertisement

Početkom godine Agencija za zaštitu životne sredine je posredstvom Vlade Crne Gore potpisala amandman kojim je omogućena garancija i zadržavanje finansijskih sredstava, koja će biti aktivirana u slučaju da kompanija "Valgo SA" Francuska ne ispuni obaveze iz ugovora.

- Tada je kompanija "Valgo" dostavila Vladi Crne Gore i Agenciji za zaštitu životne sredine dinamički plan radova, i kao rezultat, u veoma kratkom roku, odnosno već u naredna dva meseca imali smo tri izvezena broda, dva broda natovarena gritom i jedan kontaminiranim zemljištem. Time je, konačno, nakon gotovo 40 godina, izvezena kompletna količina grita iz brodogradilišta Bijela. U međuvremenu, španske vlasti su informisale da je dozvola u vezi kontaminiranog zemljišta povučena, iz razloga neovlašćene količine i prevoznika. Zatražili su i povraćaj kontaminirane zemlje u Crnu Goru jer smatraju da se radi o ilegalnom transportu - saopštili su iz Agencije.

Agencija je stupila u komunikaciju sa španskim vlastima, što je doprinelo konačnom zbrinjavanju kompletne uvezene količine grita i 7.500 tona kontaminiranog zemljišta na deponiji u Sevilji.

Advertisement

SANACIJA NA DUGOM ŠTAPU

EPILOG je da radovi na remedijaciji lokacije Brodogradilišta neće biti završeni dok traje projekat "Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje", koji je definisan aneksom ugovora.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

DPS IDE U OPOZICIJU: Formirana vlast u Ulcinju

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SKORO dva meseca nakon loklanih izbora u Ulcinju, formirana je vlast u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu.

Foto: B. Dabić

Advertisement

U narednom periodu vlast će vršiti Koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca. Sporazum su potpisali u nedelju Omer Bajraktari i Genci Nimanbegu. Ovaj sporazum rezultirao je da Demokratska partija socijalista ide u opoziciju nakon četiri godine vlasti u Ulcinju. Konstitutivna sednica Skupštine opštine Ulcinj zakazana je za 25.maj.

Prema odredbama ovog sporazuma, prve dve godine funkciju predsednika Opštine Ulcinj obavljaće predstavnik Koalicije „Za novi početak“, a potom predstavnik Force. Skupštinom opštine Ulcinj će u prve dve godine predsedavati predstavnik Force, dok će predstavnik koalicije „Za novi početak“ predsedavati loklanim parlamentom u preostale dve godine mandata skupštinskog saziva.

Nakon što je potpisan sporazum saopštenjem za javnost oglasili su se Koalicije “Za novi početak” i Nove demokratske snage Forca.

Advertisement

-Uvereni smo da će ovaj savez označiti početak ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog i svakog drugog preporoda za opštinu Ulcinj, i nastavak realizacije projekata koji su obeležili političku borbu partnera i to: kompletiranje studija o luci i univerzitetu u Ulcinju koje su uvršteni u Budžet Crne Gore, izgradnja novih hotelskih kapaciteta ekskluzivne kategorije, izgradnja mosta na Bojani i stvaranje uslova za plovnost Bojane, nastavak revitalizacije Starog grada i urbanog preporoda čitave opštine. Znamo da je naša odgovornost ogromna, ali smo sigurni da ćemo uz zajedničke ideje, vizije i posvećenost, te podršku Vlade i poslanika u Skupštini Crne Gore, uspeti da u narednom četvorogodišnjem mandatu Ulcinj postane mnogo lepše mjesto za život svih naših građana/ki , navodi se u saopštenju vladajuće kolacije u Ulcinju.

DPS IDE U OPOZICIJU

Sa druge strane iz DPS-a ističu da će se i narednom periodu, iz opozicije, kao što je to do sada činila sa pozicije vlasti, boriti za očuvanje temeljnih vrednosti demokratskog društva i davati maksimalan doprinos uz konstruktivan pristup daljem razvoju Ulcinja.

-Iznenađeni smo činjenicom da su Forca i gospodin Genci Nimanbegu, uprkos drugačijim najavama, ipak pristali na saradnju sa onima koji su po svaku cenu hteli vlast u Ulcinju i u tu svrhu zloupotrebljavali državne organa za vreme predizborne kampanje i tokom glasanja. Nažalost, ulaskom u koaliciju sa onima čije je ponašanje i sam kritikovao gospodin Nimanbegu, je pokazao da je između principa i vlasti, izabrao ovo drugo, kazali su iz ulcinjskog DPS-a.

Advertisement

Iz te partije napominju da su u pregovaračkom procesu bili, kako kažu, principijelni i da su se bavili “isključivo pitanjima koja se tiču razvoja grada i programskih politika a ne kadrovskim rešenjima i bilo kakvim ucenama koje se tiču određenih pozicija u gradskoj upravi”.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

OD ZLATIBORA DO NOVOG SADA: Promocija turističke ponude Herceg Novog u Srbiji

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


IZ REGIONA Srbija i Bosna i Hercegovina iz sveta Rusija i Ukrajina glavna su turistička tržišta Herceg Novog u kome ovih dana boravi oko sedam hiljada gostiju od kojih je oko 900 domaćih.

Foto: V. V.

Advertisement

Kako bi što bolje predstavili ovogodišnju ponudu hercegonovska Turistička organizacija narednih dana obići će nekoliko gradova u Srbiji u okviru "roud šou" kampanje koja je samo deo predsezonskih aktivnosti koje realizuju zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom.

Herceg Novi će danas (nedelja, 22. maj) biti predstavljen na Zlatiboru, a direktor Turističke organizacije Đorđe Stanojlović, komentariše da je Zlatibor odabran jer je tokom vikenda pun gostiju.

- Narednih dana, u okviri javnih dešavanja na trgovima, prezentacije turističke ponude Herceg Novog biće organizovane u Kraljevu, Kragujevcu, Čačku i Nišu. Centralni događaj planiran je u Beogradu a potom sledi predstavljanje i u Novom Sadu.

Advertisement

U Beogradu će od 27. do 29. maja u okviru Beogradskog manifesta biti priređen niz programa a 28. maja i jednočasovni koncert Željka Vasića kojim će biti najavljen novi hercegnovski muzički festival „Naše more, naše skale". Festival će biti održan od 26. do 28. juna u Herceg Novom.

Stanojlović je zadovoljan pripremama za sezonu ali i rezultatima predsezone. Herceg Novi i dalje za mesto odmora biraju tradicionalni gosti ali sve češće i turisti iz zapadne Evrope.

– Naša dva glavna emitivna tržišta iz sveta su ona koja smo imali i ranije, Rusija i Ukrajina. Iz regiona to su Srbija, a zatim Bosna i Hercegovina. Sa ta četiri tržišta dolazi 80 odsto gostiju. Pomak je napravljen kada je reč o gostima iz centralne i zapadne Evrope, odakle sada stiže nešto veći broj gostiju. To nam govori da radimo dobar posao, komentariše Stanojlović.

Advertisement

BONUS VIDEO:

MATURANTI ŠIROM CRNE GORE PROSLAVLJAJU KRAJ ŠKOLE U DUHU SRPSTVA

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Najčitanije