Povežite se s nama

Crna Gora

Savjet: Dok je pomagao nepoznatoj djevojci, policija ga gađala gumenom municijom

Objavljeno

dana

Savjet: Dok je pomagao nepoznatoj djevojci, policija ga gađala gumenom municijom

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Građanin Dejan Gogić (1980), mašinbravar iz Nikšića, preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, obratio se Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom iznoseći ozbiljne primjedbe na postupanje policije.

Naveo je da je 5. septembra 2021. sa prijateljima bio na gradskom trgu na Cetinju. Bio je u neposrednoj blizini kordona policije, na svega nekoliko metara od njih.

Advertisement

“I noć prije sam bio na istom mjestu a sa policijskim službenicima smo imali odličnu komunikaciju. Donosili im smo sokove i vodu, ljubazno i pristojno razgovorali. Tog jutra nastavila se ista atmosfera samo što su policijski službenici imali maske” kazao je Gogić aktivistima CHO.

Dodaje da nije bilo nikakvog upozorenja, prvi put, da će ispaliti suzavac.

“Ispalili su ga iz čista mira iako nije bilo nikakvih negativnih ili neprijateljskih aktivnosti prema policiji. Taj postupak nas je sve iznenadio, bolje reći šokirao, i mi smo se razbježali na sve strane” navedeno je pritužbi gospodina Gogića.

Nakon nekog vremena, Gogić kaže da ne može baš precizirati za koliko, možda desetak do petnaest minuta, vratili su se na istu lokaciju.

“Dosta građana je razgovaralo sa policijom. Građani su ih uglavnom, koliko sam čuo, molili da ne primjenjuju silu, neki su ispred njih śeđeli, poput žena. A onda je u jednom trenutku nastao haos. Opet su bačili suzavac. Tada sam čuo upozorenje. Zaista su rekli “Raziđete se” ali su iste sekunde napali narod suzavcem i gumenim mecima. Tog trenutka je nastao pravi haos, ljudi su padali, pomagali smo im da se podignu i sklone sa trga. Pokušao sam da pomognem jednoj đevojci, pretpostavljam da je pala ili je śeđela na trgu prije dejstva suzavca ali su u panici gazili preko nje. Podigli smo je i odnijeli na sigurno”, opisao je svoje iskustvo podnosilac pritužbe Gogić.

Advertisement

“Dok sam nju nosio nepoznati policijski službenik me je pogodio gumenim metkom u predjelu leđa i noga. Osjetio sam strašan bol, kao da me vruća loptica udarila. Poslije par minuta, kad sam pomogao đevojci, vidio sam i da krvarim. Nijesam znao đe se nalazi bolnica. Ništa nijesam vidio. Poslije 20 minuta ispio sam doći do bolnice. Tu je bilo dosta povrijeđenih. Doktorica mi je rekla da su to povrede od gumenih metaka. Sanirali su rane” precizirao je Gogić.

Uveče je, kako kaže, kad se vratio za Nikšić, imao jaku glavobolju i povraćao je.

“Javio sam se opet ljekaru u Opštoj bolnici u Nikšiću. Dobio sam terapiju. Već sedam dana nijesam se oporavio. Danima ne spavam od bolova, niti mogu da radim” kazao je Gogić.

Gogić je saopštio da je Policija bez osnova intervenisala prema okupljanim građanima na trgu i zatražio da se provjeri to postupanje te da li u njegovom slučaju došlo do povrede prava i prekoračenja ovlašenja. Građanin je zahtijevao da se u postupku kontrole i javnoj prezentaciji slučaja navede pod punim imenom, jer nema razloga da se kriju činjenice o postupanju policije.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je, odmah po prijemu pritužbe, o istoj upoznao v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića zahtijevajući da nadležni tužilac provjeri da li u postupanju policijskih službenika prema građaninu Gogiću ima bića krivičnog djela ii prekršaja koje se goni po službenoj dužnosti.

Advertisement

Takođe, Savjet je od direktora Uprave policije, Zorana Brđanina, zahtijevao da u najkraćem roku pojasni postupanje policijskih službenika prema građaninu gospodinu Gogiću i posebno da pojasnite porijeklo njegovih povreda.

Savjet je zatražio i informaciju da li je Uprava policije postupala prema imenovanom građaninu u smislu da li je intervencija prema njemu na bilo koji način bila nužna i opravdana odnosno da li se isti dovodi u vezu sa izvršenjem nekog prekršajnog ili krivičnog djela.Aktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Crna Gora

U protekla 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Objavljeno

dana

Autor

U protekla 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U Crnoj Gori u protekla 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nezgode u kojima su tri osobe teže povrijeđene.

Prema podacima policije u Podgorici i Nikšiću su se dogodile po tri nesreće, a u Baru dvije.

Advertisement

Po jedna saobraćajna nezgoda je evidentirana na Cetinju, Danilovgradu, Budvi, Herceg Novom i Pljevljima.

Policija je izdala 286 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeta 27 prekršajnih prijava.

Policija je oduzele šest pari registarskih oznaka.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

Bar: Ulcinjanka osumnjičena da je ukrala 4.400 dolara, državljanin Srbije za krađu novca i oružja

Objavljeno

dana

Autor

Bar: Ulcinjanka osumnjičena da je ukrala 4.400 dolara, državljanin Srbije za krađu novca i oružja

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Barska policija je uhapsila L.I. (21) iz Ulcinja zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa.

“Ona je u naselju Dobra voda u Baru prilikom vožnje u vozilu oštećenog lica iskoristila njegovu nepažnju i iz torbice otuđila novac u iznosu od 4.400 američkih dolara”, saopšteno je iz policije.

Advertisement

Osim toga, u Baru je policija uhapsila i D.M. (40) iz Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“On je iz porodične kuće oštećenog lica otuđio pištolj Zastava CZ99, kalibra 9 mm LUGER i pištolj Zastava CZ M57, kalibra 7.62 mm”, navode iz policije

Intenzivnim radom barske policije izvršioci ovih djela su identifikovani, locirani i procesuirani.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Gora

U Kliničkom 35 COVID pacijenata životno ugroženo

Objavljeno

dana

Autor

U Kliničkom 66 COVID pacijenata životno ugroženo

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 95 pacijenata sa COVID-19 infekcijom.

Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, 35 je životno ugroženo.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije