Povežite se s nama

Politika

Даниловић: Курти и његови претходници показују да их заједнички живот Срба и Албанаца не интересује

Objavljeno

dana

Даниловић: Курти и његови претходници показују да их заједнички живот Срба и Албанаца не интересује

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Према његовим ријечима, Курти је само један у низу персоналних промашаја оних који одлучују о судбини свијета, о протекторатима насталим да се обезбиједи трајни немир

Кад Курти каже да се на сјеверу Косова, у сјеверном.дијелу Косовске Митровице, у којем живе Срби, бори прозив организованог криминала и криминалних група човјеку дође да од муке заплаче, поручио је лидер Уједињене Горан Даниловић.

 – Уз помоћ појединих центара моћи из међународне заједнице, и богатих лобиста-криминалаца свјетског ранга, Албин Курти покушава да криминализује један ужи простор и српску заједницу која је на ивици истребљења. Његово Косово је, међутим, синоним за квази државу, за спрегу криминала и „политичке елите“, од чега, главом без обзира, национални Албанци бјеже на Запад остављајући за собом, без имало емотивности, и огњишта и успомене. Куртијева политика демонстрације чврстине је жалосно бацање прашине у очи онима који су у минулих скоро  деценију ипо усули милијарде и милијарде евра у покушајима да оправдају „независност“ – написао је Даниловић на Фејсбуку.

Како је истакао, својим поступцима према Србима и према дјеловима Космета на којему су Срби већина, Курти и његови претходници, најјасније показују да их заједнички живот Срба и Албанаца не интересује. 

Advertisement

 – За њих су, свака енклава или сјеверни дио Митровице само полицијски полигони – неважна географија којом се гура у заборав крвава и фрешка историја властитог дивљаштва какво Европа није забиљежила у посљедњих 50 година. Куртијева „држава“ настала је на погрому једног народа који је створио и опечатио тај дио европског тла. Његова фрустрација произашла је из варварства из оног паљења и најужаснијег скрнављења српских цркава, манастира, гробаља и имања, из неуспјелог покушаја да прије петнаест година утре сваки српски траг са Косова – оцијенио је Даниловић.

Према његовим ријечима, Курти је само један у низу персоналних промашаја оних који одлучују о судбини свијета, о протекторатима насталим да се обезбиједи трајни немир.

 – С Куртијем на челу, на дуже стазе, највише ће изгубити Албанци. Он ће вјечно остати само изгредник – човјек чија је политика бацила више сузавца на свој парламент него што ће РОСУ икада на цијелом простору Косова и Метохије.  И шта год чинио, Срба на Косову и Метохији ће увијек бити довољно,  колико  је несносно много пројектантима и извшиоцима пројеката, да трајно сметају плану отимања  држава, историја, територија, културе, насљеђа и памћења. Дуго је задовијек и то Курти зна – закључио је Даниловић.ДАН
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Група грађана Цетиња најавила за сутра протест испред Владе

Objavljeno

dana

Група грађана Цетиња најавила за сутра протест испред Владе

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Истичу да је потоњом “срамотном одлуком Управе за катастар и државну имовину Црне Горе довршен чин који је марионетска Влада у Подгорици започела 5. септембра ове године”

Група грађана Цетиња позвала је све црногорске грађане да се придруже сјутра протесту у 18 сати у Подгорици испред,  „издајничке Владе Црне Горе“.

image

Цетињски манастир враћен власнику

Advertisement

Истичу да је потоњом “срамотном одлуком Управе за катастар и државну имовину Црне Горе довршен чин који је марионетска Влада у Подгорици започела 5. септембра ове године”.

Навели су, између осталог,  да је “издајничка црна тројка на власти – Кривокапић, Абазовић и Бечић”, на чело црногорских институција поставила изроде, издајнике и туђе слуге који ће све у Црној Гори, наглашавају у саопштењу, подредити плановима Српскога света Александра Вучића.ДАН
Nastavite čitati

Politika

ДФ: Манастир уписан у складу са Уставом и законом

Objavljeno

dana

ДФ: Манастир уписан у складу са Уставом и законом

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Они су казали да је “готово невјероватно и помислити да у 21. вијеку неко може доводити у питање право својине вјерских заједница”

Директор Управе за катастар и државну имовину, Коча Ђуришић је у складу са Уставом и законом потписао рјешење о упису имовине Цетињског манастира на Митрополију црногорско приморску, сматрају у Демократском фронту.

Из ДФ-а су поручили да у потпуности подржавају Ђуришића.

– Оркестрирана хајка екстремистичких кругова, који су 5. септембра покушали извести државни удар, наставља се кроз обрачун са Ђуришићем, само зато што је поштовао Устав и постојеће законе- поручили су из ДФ-а.

Advertisement

Они су казали да је “готово невјероватно и помислити да у 21. вијеку неко може доводити у питање право својине вјерских заједница”.

– Атаком на Ђуришића, поражени екстремистички талибани бившег режима само потврђују исправност наше досадашње политичке борбе у очувању традиционалних и духовних вриједности Црне Горе- каже се у саопштењу ДФ-а.

Они су оцијенили да ће се “сличан сценарио од 5. септембра понављати и у наредном периоду”, јер се, како су додали, маргинални екстремизам не мири са поразом.

Из ДФ-а су закључили да је, без обзира на политичке разлике, дужност парламентарне већине да се “одупре злим наумима” и одбрани тековине августовске побједе и литија.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Лидера БС Ервина Ибрахимовића поново задржавали на граници: „Србија се удаљава од европских вриједности“

Objavljeno

dana

Лидера БС Ервина Ибрахимовића поново задржавали на граници: "Србија се удаљава од европских вриједности"

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


„Оваквим односом према посланику у Скупштини Црне Горе, који посједује дипломатски пасош, свјесно се крши Бечка конвенција“

Предсједник Бошњачке странке и посланик у Скупштини Црне Горе Ервин Ибрахимовић, данас је поново од стране граничне полиције Србије доживио непријатност, баш као и прије два мјесеца.

Гранична полиција Србије је јутрос и данас поподне, без икаквог разлога, детаљно претресла аутомобил у којем се налазио Ибрахимовић и без разлога га задржала на граници више од сат ипо времена.

-Наставља се пракса која се већ мјесецима спроводи према посланицима Скупштине Црне Горе, од стране граничне полиције, по налогу државе Србије. Приликом одласка за Србију, гдје је присуствовао једној џенази, а касније и приликом повратка, према предсједнику Ибрахимовићу су поново спровођене против законите радње, које су у супротности са међународном праксом.

Advertisement

Понашање полицајаца је било крајње професионално, али оваква политика Србије је показатељ да у тренутку када сви говоримо о уједињеној Европи, Европи без граница, данас се Србија удаљава од европских вриједности. Ако се држава сусјед на овај начин опходи према лидеру бошњачког  народа у Црној Гори, онда је кристално јасно какав однос државни врх Србије преферира не само према Бошњацима, већ и према свим грађанима Црне Горе.

Оваквим односом према посланику у Скупштини Црне Горе, који посједује дипломатски пасош, свјесно се крши Бечка конвенција. Међутим, очигледно да до поштовања међународних уговора нашим сусједима није стало.

Увјеравамо све да нас овакви поступци неће поколебати да наставимо нашу борбу за европску, грађанску и мултиетничку Црну Гору, која жели најбоље односе са свим сусједима. Ово је додатни показатељ да је Црна Гора усвајањем Резолуције о геноциду у Сребреници направила цивилизацијски искорак, јер су се након усвајања наведене резолуције, откриле намјере бројних актера, како у Црној Гори, тако и шире.

С обзиром да се овакве провокације и непријатности, којима смо изложени посљедњих мјесеци, нијесу дешавале раније, показатељ су да актуелна Влада нема капацитета да очува интегритет легитимно изабраних представнка народа, али и државе Црне Горе. Позивамо међународну заједницу да омогући слободан проток људи и капитала, који спадају у категорију основних људских права и слобода и који чине суштину европских вриједности-наводе у саопштењу.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije