Povežite se s nama

Avaz.ba

Krivokapić: Ako sam ja problem, svrgnite me

Objavljeno

dana

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Zdravko Krivokapić, premijer Crne Gore, kazao je da u pregovorima o rekonstrukciji nije problem Vlada, niti njeni rezultati.

– Ovdje nije problem Vlada ni rezultati Vlade koje svi osporavaju. Problem je što neko namjerno i nenamjerno neće da rješava probleme, a glavni problem je Tužilaštvo – kazao je Krivokapić novinarima nakon otvaranja Digitalnog Samita Zapadnog Balkana.

Krivokapić je kazao da se radi punim kapacitetom.

– Mi radimo punim kapacitetom, programski djelujemo i pokušavamo sve što je do nas da uradimo. Svi neka se bave sa onim što je njihova nadležnost. Ja kada dođem na ovakav skup vrlo se osjećam loše jer imamo toliku snagu i mogućnost, ali ne umijemo da je iskoristimo – rekao je Krivokapić.

Advertisement

Prema njegovim riječima, očekuje da će lideri imati razumijevanja i dozvoliti da ova Vlada traje.

– Ako sam ja problem vrlo jednostavno to riješite – ako vam to ne odgovara svrgnite premijera. Ako želite izbore recite to građanima – kazao je Krivokapić.

Na pitanje novinara da li želi DF u Vladi, Krivokapić je kazao:

– Ja sam premijer, a to treba da bude dogovor parlamentarne većine, a nakon toga ću ja imati stav. Kao što sam rekao, 41 poslanik treba da se dogovori i kaže šta želi. Bio sam zadovoljan početkom pregovora, ali sam bio iznenađen stavovima pojedinih. U Crnoj Gori beznačajne stvari postaju važne, a važne se zanemaruju.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)

AdvertisementAvaz

Avaz.ba

Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske

Objavljeno

dana

Autor

Cetinjski manastir

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Cetinjski manastir upisan je kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske.

To je potvrdio koordinator pravnog savjeta Mitropolije Igor Balaban. Kaže da su prije nekoliko dana uputili zahtjev kako bi se ispravila greška u listu nepokretnosti koja je napravljena 1996. godine.

Sagovornik TVCG kaže da je tada, umjesto prava svojine, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dato samo pravo korištenja Manastira Svetog Petra.

Smatra i da je ovakva odluka Uprave za katastar i državnu imovinu rezultat poštovanja Ustava i zakona, te da je odluka i u interesu građana koji će na isti način moći da ostvare svoja prava pred nadležnim organima.

Advertisement

Da je Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske, saopćio je ranije danas i v.d. direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Đurišić.

Cetinjski manastir se do sada u evidencijama Uprave vodio kao vlasništvo Prijestonice Cetinje.

Podsjećamo da je u septembru cetinjska područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu odbila zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske za brisanje Prijestonice iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Tada je zahtjev odbijen je kao neosnovan za „ispravku pogrešno upisanog prava svojine“ nad više nepokretnosti, i da se na tim nepokretnostima kao vlasnik upiše Cetinjski manastir, odnosno MCP.

Vlada Crne Gore je, takođe u septembru, bez održavanja sjednice, donijela zaključke, u kojima nalaže Upravi za katastar i državnu imovinu da Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine.

Advertisement

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)Avaz
Nastavite čitati

Avaz.ba

Ervina Ibrahimovića ponovo zadržali više sati na granici sa Srbijom

Objavljeno

dana

Autor

Ervin Ibrahimović ponovo zadržan

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, danas je ponovo doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca, od granične policije Srbije.

Granična policija Srbije je jutros i danas popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat ipo vremena.

– Nastavlja se praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore, od strane granične policije, po nalogu države Srbije. Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom.

Ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali ovakva politika Srbije je pokazatelj da u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, danas se Srbija udaljava od evropskih vrijednosti. Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore – navedeno je iz BS.

Advertisement

Ovakvim odnosom prema poslaniku u Skupštini Crne Gore, koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno se krši Bečka konvencija. Međutim, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo, dodali su.

– Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru, koja želi najbolje odnose sa svim susjedima. Ovo je dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije, otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire.

S obzirom da se ovakve provokacije i neprijatnosti, kojima smo izloženi posljednjih mjeseci, nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnka naroda, ali i države Crne Gore. Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti – zaključeno je u saopštenju Bošnjačke stranke.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)Avaz
Advertisement
Nastavite čitati

Avaz.ba

Automobilom probio rampu na granici Crne Gore i Srbije

Objavljeno

dana

Autor

Policija uhapsila Crnogorca

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su crnogorskog državljanina (24), koji je sinoć automobilom Ford probio rampu na granici Ranče između Srbije i Crne Gore.

Potom je bez zaustavljanja prošao na graničnom prelazu Jabuka. Policajci su zatim dali u potjeru za njim, pišu mediji iz regiona.

Više policijskih blokada je izbjegao na putu od Jabuke prema Prijepolju, da bi nakon toga u mjestu Velika Župa na putu prema Brodarevu, poslije udesa sletio u dvorište privatne kuće, gdje su ga policajci uhapsili.

Podvrgnut je testiranju. Kako pišu Novosti.rs, nije bio pod dejstvom alkohola, kao ni pod uticajem droga.

AdvertisementAvaz
Nastavite čitati

Najčitanije